Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE K prvnímu přípravnému utkání po třech tréninkových dnech cestovali prostějovští fotbalisté na jihovýchod Moravy na umělý trávník stadionu Na Lapači v Uherském Brodě. Domácí se pod taktovkou nového kouče Martina Ondy nijak neostýchali a oslabenému soupeři půltucet branek.

ČSK Uherský Brod - 1.SK Prostějov 6:1 (3:1)

Branky: 17., 41. Michalec, 29., 57. Večeřa, 52. Jaroněk, 89. Hruboš – 19. Petržela

Sestava 1.SK Prostějov: Kofroň (46. Neoral) – Hirsch, Hloch, Bodeček (31. Přikryl), Sečkář – Machynek, Petržela, Zelenka, Langer – Machálek, Kroupa. V 2. poločase zasáhl do hry ještě Zapletal. Trenér: František Jura

Stejný počet hráčů základní sestavy postrádal trenér František Jura. Kromě zraněných Koudelky, Pančocháře a Suse scházel v útoku Nekuda, kterému lékař ještě nedoporučil po operaci zápěstí plnou zátěž. Rus s Fládrem si pak museli plnit studijní povinnosti. V přestavěné obraně se tak představila nová stoperská dvojice Bodeček - Marek Hloch, levého beka hrál nejlepší hráč utkání Sečkář. „Je pravda, že jsem toho naběhal hodně, v prvním poločase mě to táhlo hodně dopředu. Cítím rezervy v defenzivní činnosti, na které musím hodně zapracovat. Bohužel jsme hráli hodně netakticky, nebyli jsme vůbec u sebe, takže nám soupeř procházel středem hřiště,“ komentoval utkání ze svého pohledu „Sečky“.

Uherský Brod v sobotním dopoledni překvapil sněžením a bílým popraškem, který ještě do konce zápasu roztál. Naopak na hřišti zamrzli hosté, kteří v druhém poločase ve značně improvizované sestavě divizního soupeře nepřehráli. Přitom úvod možné pohromě vůbec nenasvědčoval a Machynek zprava vyzval po pěti minutách ke skórování Machálka. Většina dalších útoků směřovala po levé straně, kde se vehementně dopředu vysouval Sečkář. Přesto se z ojedinělého protiútoku dostali do vedení domácí, když utekli stoperům z ofsajdem zavánějící situace a z úhlu Michalec prostřelil Kofroně. Za dvě minuty bylo srovnáno, k exekuci přímého kopu se postavil Petržela a zeď tečovala míč do opačného rohu branky. „Předpokládal jsem, že bude střílet spíš Sečkář, ale dal přednost mně. Škoda, že tahle trefa zůstala osamocena,“ litoval rtuťovitý záložník, který po pár minutách předvedl ukázkový průnik středem hřiště, bohužel bez finální fáze.

Další „loženku“ měl na kopačce Machálek, místo strhnutí vedení na svoji stranu ale opět zaúřadovali domácí. Po ubránění nepřímého kopu předvedli desítce prokřehlých diváků ukázkový brejk, Kofroň vyběhl nedůrazně a druhý gól byl na světě. Když pak po individuální chybě ve středu hřiště zvýšili domácí před poločasem na dvoubrankový rozdíl, bylo překvapení na spadnutí.

Do už tak nestandardní sestavy zasáhlo zranění Bodečka po půlhodině hry, ve druhém poločase připomínala prostějovská sestava pověstná škatulata. Na stopera se stáhl Zelenka, který na tomto postu opět předvedl vysokou kvalitu. Machálek operoval na pravém beku. „Není to úplně neznámý post, už jsem na něm kdysi nastoupil, ale v ofenzivě se přece jen cítím lépe. Nakonec je jedno kde, hlavně že hraji. Škoda neproměněné šance v první půli, asi bychom dopadli jinak,“ nebylo moc do řeči „Machymu“.

Do druhého poločasu nastoupil mezi tyče Dominik Neoral a spoluhráči mu premiéru rozhodně neusnadnili. „Nebudu zastírat, že jsem zklamaný, v této fázi takového zápasu se toho už moc předvést nedalo. A když už se podařil dobrý zákrok, stejně z toho byl gól,“ narážel Dominik na šestou branku těsně před koncem, které předcházela střela z přímého kopu do „vinglu“ a efektní Neoralův zákrok. Odraženého míče se ale nikdo z prostějovské obrany neujal.. A tak se zrodil výsledek, který se slovy Saturnina dá považovat za totální „fotbalové faux-paux“...


Pohledem trenéra

František JURA - 1.SK Prostějov:
„Na fakt, že nám chyběla polovina hráčů základní sestavy, se příliš vymlouvat nedá. V úvodu utkání jsme si vytvořili několik dobrých příležitostí, z nichž jsme měli skórovat. Po srovnání na 1:1 jsme mohli naopak my jít do dvougólového trháku a vývoj zápasu by nabral úplně jiný směr. Překvapila mě hodně průchodná defenziva, soupeř prakticky z osmi útoků šestkrát chladnokrevně proměnil. Je to pro nás hned v úvodu velký vykřičník, z kterého si hráči musí vzít ponaučení.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...