Dobré odpoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Jubilejní pátý ročník přátelského utkání aktivních fotbalistů proti veteránům kopajícím svého času za „želízka“ či LeRK uspořádal na umělém trávníku stadionu SCM Za Místním nádražím 1.SK Prostějov. Za krásného slunečného, byť lehce mrazivého, počasí se bylo na co dívat.

Modrobílý tým aktivních hráčů vyztužily nečekané osobnosti. Mezi tyče se již podruhé postavil vedoucí mužstva Martin Musil, v záloze ohromoval chytrými kolmými přihrávkami generální manažer a trenér „áčka“ František Jura a na hrotu operoval ex-prostějovský forvard Aleš Krč. Na opačné straně vytvořili úspěšná ofenzivní tykadla dva Markové, Jedlička s masérem Robou, na kraji zálohy se objevil asistent trenéra Roman Popelka, ve středu hřiště pak současný kouč Smržic Petr Gottwald.

S evidentní chutí nastoupil do utkání krajní obránce Martin Hirsch, který v útoku zastínil i Krče. Těžil především z rychlých nohou a přesných Jurových přihrávek. Když překonal dvakrát soupeřova gólmana, přičemž ukázkově zakončil nájezd na branku chytrým lobem místo ukvapené střely, a na dalším ze svých výletů byl v šestnáctce faulován, připsal si coby exekutor penalty čistý hattrick.

Vzápětí tuto herní situaci připískl na druhé straně i veteránům vedoucí týmu starších dorostenců Rostislav Čech. Brankář Musil se snažil na brankové čáře zmást střelce tím, že zůstal stát, úspěch ale v tomto okamžiku neslavil. To se ovšem nedá říci o maséru Robovi, který podobně jako Hirsch zaznamenal hattrick a při jeho naplnění šlo černožluté triko dolů (dnes bez karetního napomenutí).

Ve druhé půli se zlepšila hra stoperské dvojice mladíků, kteří se tak dostali do trháku, svůj čtvrtý gól vstřelil Hirsch, po jeho centru ukázkově vymetl hlavičkou šibenici brankář Kofroň, který se gólově prosadil ještě jednou. V samotném závěru bylo veteránům umožněno se gólově dotáhnout na konečnou remízu, podle rozhodčího snad 9:9.


Perličky z umělky:

„Za stoperskou dvojicí Machálek – Jamrich by si jako řešeto připadal i Buffon.“ (Martin Musil o přestávce, než hráče před sebou naučil řídit se jeho pokyny.)

„Byl jsem na tento fotbálek pozván a velmi rád jsem pozvání přijal. Prostějovský dres mi není neznámý a opět se v něm cítím dobře.“ (Aleš Krč vyvracel spekulace, že je novou posilou eskáčka.)

„Nevím, jak jinak už trenérovi naznačit, že mě má stavět do útoku místo do obrany. Při nájezdu na gólmana jsem přesně věděl, že musím míč umístit obloučkem.“ (Martin Hirsch o přestávce komentoval střelecké hattrickové hody.)

„Sice se příliš nevzdaluji ze středového kruhu, ale každý odborník musí ocenit přesné průnikové přihrávky, hraji samozřejmě hlavou.“ (František Jura o své pozici špílmachra, v níž úspěšně zastoupil momentálně zraněného Lukáše Zelenku.)

„Docela rád jsem se odpoutal z brankové čáry a zahrál si na opačné straně hřiště. Můžu potvrdit, že pro dobrého hlavičkáře není velký problém uklidit exkluzivní centr do vinglu.“ (Zdeněk Kofroň pochválil centrujícího Hirsche při svém prvním gólu.)

„V takovém počasí se hraje náramně. V záloze bych toho už moc neuběhal, tak jsem se raději přesunul na hrot, kde jsem odedřel těžkou práci pro parťáka v útoku, který slízl gólovou smetanu. Fotbálek si tady podle možností zahraji s partou každou středu, byť se v kondici udržuji spíše běháním.“ (Marek Jedlička, záložník TJ Železárny v osmdesátých letech minulého století, nyní úspěšný podnikatel.)

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...