Dobrý podvečer, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

42 sigma_nesicky_golKaždá série jednou končí a hned dvojnásobně se to potvrdilo v zápase rezervy Sigmy Olomouc proti Prostějovu. Domácí mladíci ve třetí lize nedokázali pět utkání v řadě bojovat naplno, naopak zkušení hosté z Prostějova drželi před střetnutím 10. kola sedmizápasovou šňůru bez porážky. Navíc z těchto sedmi posledních zápasů šestkrát zvítězili a právem se vyhoupli na čelo MSFL. O to větším šokem bylo pro favorizovaný tým nasazení domácí Sigmy, která jako první skórovala a i přes vyrovnávající gól prostějovského Machálka se svou aktivitou dostala až ke třem bodům.

SK Sigma Olomouc B – 1. SK Prostějov 3:1 (0:0)

Branky: 47. Vavřík, 71. Nešický, 83. A. Ševčík – 52. Machálek.
Rozhodčí: Krasula – Vojkovský, Duda.
ŽK: Hála – Kazár, Pospíšil, Mazouch, Hunal.
ČK: 80. Hloch.
Diváci: 447.

SK Sigma B: Zlámal – Hála, Soušek, Ješko, Machalický – Vavřík (87. Chlebek), Plšek, Nešický, Bernard (75. Habusta), Tomeček – Rolinc (62. A. Ševčík). Trenér: Jiří Derco.

1.SK Prostějov: Bureš – Hloch, Hunal, Pavlík, Kazár – Papoušek, Zelenka (46. Zatloukal), Mazouch, Hirsch (82. Krejčíř), Machálek – Pospíšil (86. Svozil). Trenér: František Jura.

Úvodní minuty patřily z pohledu gólových šancí Prostějovu. V 17. minutě byla překvapivě problematická pro domácího brankáře Zlámala křižná střela Papouška. Zlámal proti pokusu hostujícího záložníka zasáhl tak nejistě, že míč proletěl až na tyč a od ní zamířil na roh. O chvíli později nechal Zlámal nepokrytý míč před brankou a v poslední moment jej sebral před dotírajícím Pospíšilem. Poté se už začali do koncovky výrazněji tlačit také hráči Sigmy. Na křídlech byli hodně aktivní Vavřík s Tomečkem. Ve 25. minutě hlavičkoval mezi stopery hrotový útočník Rolinc, ale nikým netísněn vyslal pouze vysoký oblouček nad branku. Další úprk Tomečka hasil nevybíravým faulem stoper Prostějova Hunal, rozhodčí jej však pouze varoval žlutou kartou. Na druhé straně se do zakončení v plném běhu dostal na kraji vápna Machálek, ale mířil výrazně vedle. Ve 32. minutě zvonila také tyč za Burešem. Z 20 metrů vyslal krásnou střelu na vzdálenější tyč Plšek, míč se odrazil k Tomečkovi, ale tomu míč vůbec nesedl, a tak přestřelil. Ve 44. minutě se hnal do další šance aktivní Tomeček, z pravé strany centroval pro dva nabíhající spoluhráče, avšak důležitý zákrok si připsal zkušený Bureš. Ten měl hodně práce také se střelou Rolince z přímého kopu.Z 25 metrů mířil olomoucký útočník těsně vedle šibenice, Bureše zřejmě zachránila teč hráčem ve zdi.
Brzy po přestávce se domácí fotbalisté radovali z gólu. Po příchodu ze šaten už nevyběhl na trávník Androva stadionu hostující špílmachr Lukáš Zelenka, kvůli nemoci musel mimo hřiště sledovat úspěch Sigmy. Přes Hlocha se uvolnil Tomeček a po zemi předložil míč na zadní tyč, kde kolem Kazára proletěl Vavřík a ve skluzu uklidil míč pod břevno. Hosté dokázali bleskově odpovědět. Nejprve hrozil Pospíšil, který se po akci Machálka ocitl před prázdnou bránou, ale nedokázal zakončit a stoper Soušek dokázal gólovou situaci odvrátit. Na druhý pokus už to Prostějovu vyšlo. Centr z pravé strany napálil Pospíšil, ale Zlámal dokázal na jeho střelu reagovat. Jenže míč vyrazil pouze k číhajícímu Machálkovi, proti jehož dorážce byl bezmocný a bylo srovnáno. Šanci na zvrat měl v 55. minutě střídající Zatloukal, jenže na nabídku Papouška do vápna vytáhl pouze promáchnutí. Spíše boj mezi vápny pak přinesla hra do 70. minuty, do akcí hostů se zapojoval výrazně také stoper Pavlík, který aktivně vyvážel míč až na polovinu Sigmy, ale k vyloženým šancím to nevedlo. Do překvapivé gólovky se poté dostal Nešický, který dokázal využít přihrávku Plška a sám proti Burešovi si počínal chladnokrevně – 2:1. Pojistku mohl přidat autor první branky Vavřík. V 78. minutě se přes Pavlíka uvolnil rychlý Ševčík, zkušený stoper Prostějova se ještě všemožně snažil domácího forvarda zastavit, ale neuspěl. Při ponechané výhodě přihrál Ševčík na zadní tyč na zcela volného Vavříka, který ale pálil vysoko nad a ani karetní ocenění pro Pavlíka se překvapivě nekonalo. Rovnou červenou kartu si však za dvě minuty prohlédl hostující krajní obránce Hloch, který ve vyložené příležitosti nedovoleně zastavil Hálu a bez předchozího varování zamířil pod sprchy. Olomouc se zužitkováním početní výhody dlouho neotálela. Po přenesení hry se ocitl sám na levé straně Vavřík, nachystal míč Ševčíkovi, který vzal zakončení na sebe a z otočky zamířil přesně k Burešově tyči. Tím bylo utkání rozhodnuto, Sigma si proti deseti mužům pohlídala dvoubrankové vítězství a slavila plný bodový zisk po pěti zápasech bez výhry. Prostějov před sebe pustil v tabulce Třinec, který však má po jedenácti zápasech pouze lepší skóre.


 

Důležité okamžiky:

17. Zdeněk Zlámal dohání po zranění kolene herní pauzu, proti Papouškově střele na střed branky zaváhal a nakonec si mohl hodně oddechnout, že jej zachránila tyč.

25. Rolinc varuje. Neobsazený olomoucký útočník hlavičkoval nepřesně ze středu vápna.

32. Domácí záložník Jakub Plšek se dlouho nerozmýšlel a vyslal na Bureše parádní ránu, která skončila na tyči. Dorážet mohl Tomeček, ale také neuspěl.

45. Další štěstí Bureše. Jen kousek chyběl tvrdé střele Jakuba Rolince z přímého kopu, kdo ví, jestli by hostující gólman dokázal míč ze šibenice vyrazit.

48. MLADÍCI SLAVILI. Václav Tomeček byl na kraji útoku, pracoval na sto procent a odměna pro jeho tým přišla po poločase, po centru Tomečka se trefil Petr Vavřík.

 52. FAVORIT SROVNAL. To, co se nepovedlo ve dvou velmi dobrých pozicích Michalu Pospíšilovi, nakonec dokázal Machálek, který vyražený míč uklidil za Zlámala.

72. ROZHODUJÍCÍ GÓL. Jakub Plšek vyslal do sóla Aleše Nešického, který měl dost času gólově zakončit proti Burešovi.

80. Martin Hála byl zastaven Pavlem Hlochem na poslední chvíli a za hranicí pravidel, hostující obránce si prohlédl červenou kartu.

83. POJIŠTĚNÍ VÍTĚZSTVÍ. Adam Ševčík stanovil výsledku definitivní podobu, po přihrávce Vavříka se s míčem ve vápně otočil a technickým obstřelem poslal balón k tyči.


 

DOKONALÝ POČIN

ALEŠ NEŠICKÝ
SK SIGMA OLOMOUC „B“

42 sigma_nesicky

Spolupráce dvou hráčů Sigmy se zkušenostmi z mládežnických reprezentačních výběrů zafungovala na jedničku. Po odkopu Bureše a vyhraném souboji na polovině hřiště narýsoval dlouhou kolmici pro rozběhnutého Aleše Nešického Jakub Plšek. Nešický se vyhnul ofsajdu a obránci Hlochovi, který jej marně stíhal. Při zakončení se Nešický neukvapil a nakonec včas dokázal obhodit Bureše. Míč zapadl k pravé tyči hostujícího gólmana a Sigma strhla zápas na svou stranu.

Střelec jediného gólu Tomáš Machálek:

„Lukáš Zelenka nám hodně chyběl...“

Patřil k nejlepším hráčům Prostějova v utkání 11. kola MSFL mezi Sigmou Olomouc B a 1. SK Prostějov. Vedoucí tým MSFL se na půdě rezervy Sigmy držel do 71. minuty, kdy podruhé inkasoval a po vyloučení Hlocha bylo po zápase. Vyrovnávací trefu prostějovských před tím zařídil v 52. minutě odchovanec Sigmy Tomáš Machálek. Rychlonohý střelec dělal problémy olomouckým zadákům. Hála po faulu na něj dostal žlutou kartu. Tomáš zařídil vyrovnání jesličkami Zdeňkovi Zlámalovi, na body to však na Andrově stadionu nestačilo, z čehož byl dvaadvacetiletý útočník po zápase zklamaný.

mikrofonTomáši, vsítil jste Sigmě B branku, ale po prohře nejste zřejmě spokojen?

„Nemůžeme být vůbec spokojení. Přijeli jsme si sem pro tři body, což se nám dnes nepovedlo. Bohužel, Sigma byla v tomto zápase lepším týmem.“

mikrofonV čem vás přehrála?

„My jsme ve druhém poločase začali hrát na dva útočníky a Sigma dobře zahustila střed pole. V první půli byli aktivnější, ve druhé zvládli využít šance lépe než my.“

mikrofonO půli střídal váš tvůrce hry Lukáš Zelenka. Proč musel střídat?

„Lukáš šel do zápasu nemocný. Řekl, že odehraje, co půjde. Vydržel poločas. Zápas to samozřejmě ovlivnilo, protože je to náš klíčový hráč a v první půli si střed zálohy ohlídal.“

mikrofonJak byste popsal gól, který jste vstřelil?

„Míč se ke mně šťastně odrazil. Když Zlámal vyrážel střelu Michala Pospíšila. Jsem rád, že mi to tam padlo, ale měl jsem se prosadit už v první půli pří první šanci, kdy mě fantasticky vyslal Martin Hirsch.“

mikrofonZakončení střelou mezi nohy Zdeňka Zlámala bylo chtěné?

„Dá se říct, že to byl záměr. Hlavně jsem to chtěl dát po zemi, razantně to vyšlo, dát jesle Zlámalovi, to se cení, ale body nám to nepřineslo, takže to zase nějak nepřeceňuji.“

Hlasy trenérů:

Jiří DERCO - SK Sigma Olomouc „B“:
„Určitě se nám to povedlo, už v minulém kole na Slovácku jsme podali kvalitní výkon, ale bohužel jsme to výsledkově nepotvrdili. Dnes nám to vyšlo se vším všudy. Chtěl bych chlapcům poděkovat za předvedenou hru. Dali jsme tam srdíčko dneska a jsem maximálně spokojený. Podali jsme dnes kolektivní výkon, od první minuty hráči chtěli hrát fotbal. Od první minuty hráči chtěli hrát fotbal, byli aktivní a v pohybu. Soupeře jsme předčili rychlostí, kvalitou na míči. Prostějov má kvalitní zkušené mužstvo, ale my jsme dravostí a mládím dobře splnili pokyny a tím zvítězili. Měli jsme právě i trochu štěstí, musíme poděkovat brankáři Zlámalovi, který je takové naše štěstíčko, ale to k tomu patří.“

František JURA - 1. SK Prostějov:
„Škoda, že jsme nevyužili pasáže, ve kterých jsme měli herně navrch. Domácí ale asi měli trošku víc ze hry. Myslím, že jsme hráli dobře, pozorně. Na obou stranách byly v prvním poločase jedna nebo dvě gólové šance. Bylo to vyrovnané, ve druhém poločase jsme trošku upravili rozestavení, Zelenka ze zdravotních důvodů nemohl. Dostali jsme gól poměrně rychle, ale myslím, že nás to nakoplo. Byli jsme minimálně patnáct minut lepší a je škoda, že jsme to nevyužili k tomu, abychom rozhodli. O všem rozhodl druhý gól, který byl pro mě nepochopitelný, prakticky z našeho odkopu jsme dostali gól. Potom už hráli domácí do otevřené obrany a to jim vyhovuje a šlo jim to dobře.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...