Dobrý podvečer, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Už podruhé se v podzimní části letošní sezóny potkají prostějovští fotbalisté s hulínským Spartakem. Stane se tak v rámci tradiční předehrávky prvního jarního kola MSFL. Srpnovou premiéru lépe rozehrálo prostějovské „eskáčko“, když brankami Kroupy z penalty a Koudelky rozhodlo na domácí půdě o svém vítězství už v první půlhodině hry. Komu více sedne odveta? To poznáme už tuto sobotu 14. listopadu od 13:30 hodin, Večerník bude u toho!

Hulínský podzim probíhal jak na horské dráze. Dobré výsledky střídaly slabší chvilky. Domácí remíza 3:3 s Břeclaví určitě zamrzela, zato vítězství 2:1 v Uničově patřilo k nejlepším podzimním počinkům svěřenců trenéra Jindřicha Lehkoživa. I s nováčky soutěže se dařilo střídavě. Všechny body ztratil Hulín v Meziříčí, doma remizoval s Mohelnicí, přetlačil ovšem nedaleké Otrokovice a senzačně vyhrál Krhutovým gólem ve Vítkovicích! Předtím ovšem stačil ztratit doma všechny body s Holicí...

Nejlepším střelcem podzimu je zatím Dominik Krhut s šesti brankami následovaný dvojicí Ondřejka, Pospíšil, kteří zatížili konto soupeřových brankářů čtyřmi góly. Tato trojice se tak postarala o necelé dvě třetiny všech branek. Celkový počet třiadvacet zásahů do černého není na desáté místo až tak špatný. O předvedených výkonech hodně vypovídá zápasová bilance – čtyři vítězství, stejný počet porážek a sedm remíz.

V nedělním utkání proti rezervě Slovácka, které hosté z Hulína prohráli 1:3, nastoupili v poli před brankářem Voglem Krhut, Číhal, Zavadil, Labuda, v záloze Šrom, Hrdlička (72. Zlámal), Ondřejka (81. Vojtešek), Laciga, Dvořáček a na hrotu Pospíšil.

„Půjde hlavně o to nachystat se v hlavách na poslední zápas této sezóny,“ předestřel základní téma posledního tréninkového týdne asistent trenéra Roman Popelka. „Bude to určitě těžký duel, protože Hulín bude jistě dobře připraven. V domácím prostředí nás bude chtít porazit, nic jednoduchého nás nečeká. Bude to hlavně o chuti a vůli ten poslední zápas urvat a udržet podzimní bilanci pouze s jedinou porážkou,“ přál by si evidentně nejen Popelka. Kromě Nekudy by měli být připraveni do hry všichni hráči, hlavní trenér František Jura si tak bude moci vybrat ty, kterým zbyla po podzimní sezóně slušná forma a dostatek sil.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...