Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO+FOTOGALERIE Kdysi významné datum, dnes významné vítězství! Po zlepšeném výkonu ve druhém poločase a brankách Kroupy a Sečkáře si naši fotbalisté upevnili první příčku v MSFL.

1.SK Prostějov - 1.HFK Olomouc 2:0 (0:0)

Branky: 60. Kroupa, 72. Sečkář
Rozhodčí: Mrázek - Kozubík, Batík
ŽK: 66. Sus, 86. Sečkář - 17. Bernard, 35. Murin, 84. Kováč
Diváci: 400

1.SK Prostějov: Kofroň - Hirsch, Sus, Rus, Krejčíř - Koudelka, Fládr, Zelenka (74. Petržela), Pančochář (90. Langer) - Machálek (62. Sečkář), Kroupa. Trenér: František Jura.

1.HFK Olomouc: Mucha - Grézl, Kotouč, Murin (65. Bradáč), Lysoněk - Buček, Rozsíval, Bernard, Kováč - Šteigl (82. Boscato), Danis (46. Bořil). Trenér: Oldřich Machala.

Vstup Prostějovanů do zápasu byl vlažný jako vždycky a nebýt skvělého reflexu brankáře Kofroně, mohl vývoj zápasu od třetí minuty nabrat úplně jiný směr. Takto se hrálo nahoru dolů, míč na kopačkách ale měli bezesporu více hráči v černých holických dresech. Po poločase se hra na půlhodinu zlepšila, přicházely šance a dvě z nich rozhodly o konečném výsledku. Závěrečná desetiminutovka znamenala opět herní trápení. Prostě – některý tým na vítězství odehraje dle představ trenéra celé utkání, jinému stačí na totéž jen třicet minut hry...

Po počátečním vzájemném oťukávání i okopávání byla prvním důležitým okamžikem čtvrtá minuta, v níž si Grézl po rohu hostí naskočil na hlavičku, po níž míč směřoval pod břevno domácí svatyně, odkud ho reflexivně vytáhl brankář Kofroň! „Byla to nejsložitější situace, co jsem dnes musel řešit, a jsem moc rád, že to takto dopadlo, kdoví, jaký výsledek bychom teď komentovali,“ poznamenal po zápase „Kofi“.

V dalším průběhu poločasu Pančochářova střela směřovala nad branku, po Koudelkově centru zprava mířil hlavou Kroupa těsně nad břevno. Na druhé straně Kofroň vyběhnutím zlividoval rýsující se Danisovu šanci, Rozsívalův pokus z přímého kopu zastavila zeď. I tak jsme ale mohli do poločasu vést. Po půlhodině hry se totiž dostal do brejku Machálek, byl ale čistě odzbrojen, následně se po rohu zleva neprosadil ani Koudelka, ani Machálek, míč vykopl z brankové čáry jeden z obránců.

Po pěti minutách druhé půle začal úřadovat Kroupa. Nejprve pílil po pravé straně a naservíroval míč Machálkovi, ten si ale v koncovce počínal velmi nedůrazně. Následně šel na brankáře sám, zastavil jej ale Murin, nakolik čistě, ví jen hlavní sudí. Chvíli před vypršením hodiny utkání vracel Kroupa do brány zle Muchou odkopnutý míč, netrefil ale zařízení. Vzápětí po dlouhém autu obrana HFK odvrátila hlavičku Suse, Kroupa však odražený míč umístil přesně k levé tyči.

Mucha si následně poradil s pokusy Hirsche i střídajícího Sečkáře po přihrávce Koudelky. Smůlu si „Sečky“ vynahradil vzápětí. Při přečíslení tři na dva ho před brankou našel skvělým přízemním centrem Pančochář a Sečkář sám na penaltě uklidil balón k tyči holické branky. Radost z důležitého gólu oslavoval s celou lavičkou a trenérem Jurou. Zbytek utkání se jen dohrával.


 

pozápasové hodnocení trenérů

Roman POPELKA - 1.SK Prostějov:
„Vítězství se opět nerodilo lehce. Zase jsme si hru od začátku zbytečně komplikovali, zase jsme šli do zápasu stejně jako v posledních třech případech - vlažně, ospale, pomalu. Hned v úvodu jsme přestáli velkou šanci soupeře, která mohla dát zápasu jiný rámec. Prvním poločasem jsme se protrápili, až do druhé půle jsme vstoupili, jak jsme chtěli a měli už od počátku. Začali jsme hrát po křídlech, byli agresivnější, tím měli balón víc na kopačkách. Jsme rádi, že jsme tři body urvali.“

Oldřich MACHALA - 1.HFK Olomouc:
„V prvním poločase jsme mohli dát dva góly hned ve třetí a páté minutě, mohli jsme tak vést dva nula a řekl bych, že zkušenější mužstvo by to už uhrálo. Do druhého poločasu jsme vystřídali a pak nám především odešel kapitán, čímž se nám rozpadla celá kostra týmu a bylo těžké vzdorovat zlepšenému výkonu soupeře. Murin ubránil spoustu situací, je to pro nás klíčový hráč, jiné tak kvalitní hráče nemáme.“

Video ke zhlédnutí zde

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...