Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

První poločas byl za krásného slunečného počasí hodně vyrovnaný nejen co do skóre. V některých momentech měla Líšeň herně navrch a zaslouženě se ujala vedení. To bylo přesně to, čeho se trenér František Jura před zápasem nejvíc obával. Naštěstí se jeho svěřencům podařilo bleskově srovnat a ve druhé půli strhnout vítězství na svou stranu. Vůle a srdíčko však zdobily prostějovské modrobílé barvy!

1.SK Prostějov - SK Líšeň 2:1 (1:1)

Branky: 34. Hirsch, 75. Koudelka - 31. Stehlík
Rozhodčí: Drozdy - Trávníček, Kondler.
Žluté karty: 53. Machynek, 55. Krejčíř, 67. Fládr - 49. Král, 59. Stehlík, 70. Drábek, 70. Schneider, 75. Hanuš, 85. Čampa.
Diváci: 310.

1.SK Prostějov: Bureš - Hirsch, Sus, Zelenka, Krejčíř - Machynek (57. Pančochář), Fládr, Petržela (81. Píchal), Koudelka - Machálek (90.+1 Hloch), Kroupa. Trenér: František Jura.

SK Líšeň: Halouska - Čampa, Hanuš, Král, Drábek - Bohuslav, T. Vejmělek, Schneider, Milotínský - Stehlík (82. Walla), Ovsepjan. Trenér: Josef Mazura.

Machynek na pravém okraji zálohy od prvních chvil naznačoval, že s ním hostující obrana bude mít co do činění, a jeho první centr jen těsně minul Kroupa s Machálkem. Hra plynula bez vyložených šancí, až po čtvrt hodince Machálek neprostřelil hradbu těl z dobré pozice po Krejčířově vhazování. Další Machynkův centr našel Kroupu, ten ale v záklonu hlavičkoval pouze do Halouskových rukavic.

Průnikové přihrávky zkoušel i Machálek, Koudelkův pokus ale obrana hostí odvrátila na roh, po němž Kroupa trefil „koníčkem“ pouze boční síť. Jak se dostat do brejku po soupeřově rohovém kopu předvedla dvojice Koudelka - Fládr, Halouska opět stačil odvrátit na roh. Po půlhodině hry se míč nešťastně odrazil po Hirschově obranném zákroku do běhu Milotínskému, ten našel před brankou Stehlíka, který překonal Bureše - 0:1. K Hirschovi se ale vzápětí přízeň paní Štěstěny přeci jen otočila. Převzal míč na pravém křídle, navedl si jej na střed hřiště a z hranice šestnáctky umístil balón k levé tyči líšeňské svatyně – 1:1! Mezi oběma brankami uběhly tři minuty. Hosté se ještě do poločasu stačili zviditelnit chytrou přihrávkou Milotínského Stehlíkovi, Bureš byl ale u míče včas.

Chvíli po změně stran se vydal dopředu líšeňský kapitán Čampa, jeho pokus ale nebyl dostatečně přesný. Vzápětí na druhé straně se po rohu a vráceném míči dostal k solidnímu voleji Sus, mířil ale přesně do Halouskovy náruče. Hirsch o další dvě minuty propásl šanci být mužem utkání, když po Koudelkově přízemním centru Kroupu odblokovala obrana a pravý obránce domácích minul letící balón. Čtvrthodinku před koncem rozhodl o výsledku Koudelka. Na počátku akce byla chytrá Machálkova kolmá přihrávka na Kroupu, který posunul míč českému reprezentantovi v malém fotbalu a ten ukázal, že umí mířit i na velkou bránu. Technickou střelou s lehkou tečí obrany vymetl pavučinky babího léta z levého vinglu Halouskovy branky - 2:1.

Machálek se vyznamenal i bezprostředně po výkopu, když „namazal“ Kroupovi, jeho střelu ale stačila obrana Jihomoravanů zblokovat. A protože po Pančochářově výživné střele a Halouskově vyražení byl Kroupa přistižen v ofsajdu, skončilo měření sil prvního s posledním těsnou výhrou favorita.


Pozápasové hodnocení trenérů

Roman POPELKA - 1.SK Prostějov:
„Utkání se hodnotí z výsledkového hlediska dobře, byť jeho průběh nebyl zdaleka takový, jak bychom si představovali. První poločas jsme opět protápali, nešla nám kombinace. Soupeř byl víc na míči a zaslouženě se dostal do vedení. Bylo ale důležité, že jsme rychle vyrovnali a dostali se zpět do zápasu. Do druhého poločasu jsme vstoupili s větším odhodláním, což rozhodlo o výsledku utkání. Bylo to jedno z těch šťastných vítězství urvaných silou vůle. Vyhrát jsme chtěli asi víc, což se nám podařilo, lze ale předpokládat, že závěr podzimu bude hlavně o vůli. V kontextu toho, jak hrály Vítkovice, jde o důležité tři body.“

Josef MAZURA - SK Líšeň:
„Myslím si, že jsme v Prostějově odehráli velice dobré utkání, mrzí mě nevyužití některých šancí, které jsme měli. Z odraženého míče, kdy jsme nepokryli Koudelku, jsme však dostali druhý gól, který znamenal naši porážku. S výkonem týmu jsem samozřejmě spokojen, škoda příležitostí našich útočníků, kteří je nevyužili. S jediným gólem se v Prostějově těžko dá bodovat. Poslední čtyři nebo pět utkání jsme odehráli na dobré úrovni, výkonnost týmu jde hodně nahoru, na lídra tabulky to ale nestačilo...“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...