Příjemnou noc, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Přestože vítězná domácí série byla po zápase s Mohelnicí přerušena, neporazitelnost domácího „eskáčka“ trvá. V lítém boji s tvrdými zákroky šli dvakrát domácí do vedení, hostům se ale pokaždé podařilo vyrovnat. Do střelecké listiny se tentokrát zapsali Hirsch a Langer.

1.SK Prostějov - FK Mohelnice 2:2 (1:0)

Branky: 33. Hirsch, 74. Langer - 71. Bača, 84. Hapal

Rozhodčí: Tomanec - Sedláček, Ogrodník

ČK: 77. Rus

ŽK: 29. Petržela, 36. Koudelka - 76. Heidenreich

Diváci: 320.

Statistiky: rohové kopy 5:1, střely na branku 4:2, střely mimo 1:2, nepřímé kopy 4:5.

1.SK Prostějov: Kofroň - Hirsch, Sus, Rus, Krejčíř - Koudelka, Fládr, Zelenka (86. Sečkář), Petržela - Machálek (59. Langer), Kroupa. Trenér: František Jura.

FK Mohelnice: Hora - Seibert, Kuba, Pinkava, Heidenreich – Vokoun (81. Soukup), Fišara, Bača, Weinlich (66. Bzirský) – Kopa (66. Hapal), Yunis. Trenér: Roman Sedláček.

Zatímco trenér hostí Sedláček poslal na hřiště totožnou sestavu z minulého kola, pouze v ofenzivě nahradil Hapala Vokoun, domácí lodivod posunul nuceně do útoku Machálka a ve středové řadě dostali příležitost Koudelka a Petržela.

Mohelničtí sice vyhlíželi, že zvolenou taktikou bylo zaskočit domácí aktivní hrou od první sekundy, opak ale mohl být pravdou. Už ve druhé minutě se dostal do exkluzivní pozice na hranici šestnáctky Zelenka, kterého v ní našel Kroupa, zkušený špílmachr ale místo k tyči zamířil přesně do Horovy náruče.

Na pravé straně prostějovské obrany dělal problémy rychlonohý Vokoun, který se snažil před brankou hledat Yunise. Jednou našel málem Kopu, ten měl ale k míči přece jen daleko. To podruhé natrefil na Seiberta, jehož nadýchaný centr poslal vysoko nad branku Yunis.

Hosté si vypracovali v nebezpečných vzdálenostech za hranicí šestnáctky několik standardních situací, domácí obrana ale vždy bezpečně odvrátila střelecké pokusy. Po půlhodince udělal mohelnické útočné převaze konečně přítrž Hirsch, který dostal nezištnou přihrávku doleva od Koudelky. Zasekávačkou do středu se zbavil obránce a technicky uklidil míč do Horovy branky – 1:0!

Také Kroupa dostal příležitost předvést svou kopací techniku. Pět minut před poločasem se postavil v rohu šestnáctky k exekuci přímého kopu, balón jen těsně minul brankovou konstrukci.

Ve druhé půli se čtvrthodinku nic zásadního nedělo, pak dostal ideální přihrávku za obranu Kroupa, který sice unikl ofsajdu, nikoli však hostujícímu stoperovi, který v poslední chvíli zezadu míč vypíchl. O deset minut později nejprve Heidenreich neuspěl z přímého kopu, vzápětí však zůstal před šestnáctkou osamocený Bača, jehož střela propadla Kofroňovi do sítě – vyrovnáno 1:1.

Odpověď byla ale velice efektní a divákům se musela líbit. Rychlá akce na jeden dotek po ose Zelenka – Koudelka – Langer končila nastavením kopačky posledně jmenovaného a balón doputoval přesně k levé tyči mohelnické svatyně – 2:1!

A mohlo být ještě veseleji po Fládrově nepřímém kopu, s Kroupovou hlavičkou si ale Hora poradil. Dvanáct minut před koncem oplatil před rozehráním míče jeden z předchozích zákroků Rus a byl rozhodčím poslán předčasně do sprch. Následnou přesilovku využil sedm minut před koncem Hapal, který těsně před Kofroněm dorazil míč do sítě, a domácí ofsajd reklamovali marně – 2:2.

Asi není třeba zmiňovat, že euforie na hostující lavičce se rovnala téměř oslavě tříbodového zisku. Mohelnice si připsala už sedmou remízu z jedenácti utkání!


 

Pozápasové hodnocení trenérů

Roman POPELKA - 1.SK Prostějov:
Dnes to byl takový všelijaký zápas. Měli jsme jej dobře rozehraný, ale závěr jsme nezvládli. Nezvládli jsme ho kvůli nedisciplinovanosti. Ve chvíli, kdy jsme se rychle dostali znovu do vedení, bylo nezodpovědné nechat tým pod tlakem. Herně nebylo utkání nejpodařenější, ale odbojované určitě bylo. Když už to nešlo fotbalově, snažili jsme se na hřišti nechat vše, po vyrovnání jsme se ještě zvedli, ale oslabení nás stálo síly a u rozhodujícího souboje jsme nebyli včas. Utkání bylo celkově hodně vyhecované a fotbalové krásy zrovna nepobralo. Soupeř vsadil na agresivitu a podařilo se mu zápas dohrát pouze s jednou žlutou kartou, což nepovažuji za dobrou vizitku rozhodčích.

Roman SEDLÁČEK -FK Mohelnice:
Prostějov mě osobně zklamal herním projevem, kdy předváděl pouze jednoduché nakopávané balóny. Z mého pohledu jsme tady dva body ztratili. V prvním poločase jsme soupeře do ničeho nepustili, pak uděláme chybu ve středu pole, hráč nezpracuje balón a soupeř nám z protiútoku dá gól. Myslím si, že jsme hráli dobře i v druhém poločase, hru jsme měli pod kontrolou. Remíza nám určitě psychicky pomůže a jak jsem už uvedl, měli jsme dnes i na vítězství. Jako nováček soutěže se snažíme sbírat bod po bodě, šest kol po sobě jsme neprohráli, což je pro nás ohromně cenné. Dnes mužstvo ukázalo morálku a nevzdalo se ani za nepříznivého stavu.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...