Příjemnou noc, dnes je sobota 27.7.2024
svátek slaví Věroslav,
zítra Viktor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Rozhodnuto mohlo být už po první pětačtyřicetiminutovce, kdyby ovšem domácí tým zužitkoval množství příležitostí, které si vypracoval. Jak je důležitá pojistka při jednobrankovém náskoku se ukázalo při náhodném srovnání skóre Fojtáškem, vstup do druhé půle ale o osudu utkání třetího kola třetí nejvyšší soutěže rozhodl. Tým 1.SK Prostějov je po něm nadále stoprocentní a za nováčkem z Otrokovic mu patří  druhá příčka jen díky horšímu skóre.

1.SK Prostějov - 1.FC Slovácko „B“ 3:1 (1:1)

3. KOLO MSFL

Branky: 14., 78. Nekuda, 47. Kroupa z penalty - 44. Fojtášek
Rozhodčí: Polák – Líkař, Sedláček
Žluté karty: 71. Petržela – 46. Petrucha
Diváci: 420

1.SK Prostějov: Kofroň – Hirsch, Sus, Rus, Pančochář – Petržela, Zelenka (63. Machálek), Fládr, Langer (85. Sečkář) – Nekuda, Kroupa. Trenér: František Jura.

1.FC Slovácko „B“: Nemrava – Ohnutek, Suchý, Petrucha, Chýla (8. Pilka) – Fojtášek, Bartoš, Michna, Ťok (69. Machalík), Vinkler – Tesař. Trenér: Vladimír Michal.

Prostějov hrál od úvodního hvizdu aktivně a už po pěti minutách se dostal do dobré pozice po nabídce Zelenky Petržela, místo zakončení ovšem volil přihrávku, která oči zrovna neměla. Smolný den měl krajní bek Slovácka Chýla, který se v prvních minutách zranil a musel z utkání odstoupit. Ke konci první desetiminutovky potáhl míč po pravé straně Vinkler, Kofroň zmenšil střelecký úhel a míč skončil mimo branku. O chvíli později zpracoval míč v šestnáctce Kroupa pro Nekudu, který přesnou střelou k tyči otevřel skóre - 1:0. Kroupa byl aktivní i nadále, ani efektní pokus o zakončení se mezi tři tyče ale nevešel. Totéž lze napsat o Nekudově střele z otočky, jemuž míč pěkně nacentroval zleva Pančochář. A když ani Zelenkovy průnikové přihrávky na Kroupu a Nekudu ke kýžené druhé brance nevedly, ozvali se nečekaně hosté. Fojtáškův postup po pravé straně domácí obrana podcenila a mladý útočník trefil přesně pod víko - 1:1! „Čekal jsem, že spíš přihraje pod sebe na nabíhající spoluhráče, hlídal jsem si tuto variantu, ale takovou střelu jsem nečekal, chytat se to nedalo,“ komentoval situaci po zápase Kofroň.

Hned z prvního útoku po změně stran fauloval na levé straně velkého vápna Petrucha Nekudu a rutinér Kroupa nedal mladému Nemravovi šanci – 2:1. O chvíli později další Kroupova střela jen vyprášila rukavice hostujícího brankáře. Velkou šanci vstřelit pojistkový třetí gól měl po Langerově přihrávce Hirsch, jeho utěšenou ránu z voleje vytáhl Nemrava nad břevno své branky.

V 68. minutě Hirsch nabídl balón Nekudovi, ten ale ještě z voleje netrefil „zařízení“. To o deset minut později technickou střelou zužitkoval příležitost vypracovanou Fládrem s Kroupou – 3:1. Domácí už zbytek zápasu zkušeně dohráli a po právu se po závěrečném hvizdu radovali z dalších tří bodů.


Pozápasové hodnocení trenérů

František JURA - 1.SK Prostějov:
„Utkání se po třetím vítězství hodnotí jistě dobře. Druhá polovina byla z naší strany lepší, fotbalovější. Ke konci jsme už zbytečně vymýšleli místo volby jednoduchého řešení, ale nebuďme neskromní. (úsměv) V prvním poločase jsme si sice vypracovali hodně šancí, před branku létalo hodně centrů, ale v šestnáctce jsme se málo pohybovali a nedělali místo pro hráče, který by zakončil. Z ojedinělého protiútoku a po chybě defenzivy jsme dostali smolný gól, což atmosféře v šatně nepomohlo. Nabádal jsem kluky, aby si věřili, vzali si to k srdci a celkem zaslouženě jsme vyhráli.“

Vladimír MICHAL -1.FC Slovácko „B“:
„Přijeli jsme s mladým kádrem, který předvedl solidní výkon, který odpovídal našim možnostem. Někteří hráli po dlouhodobějším zranění, a nezbývá, než celý tým pochválit. Mrzí mě, že rozhodčí odpískal takovou penaltu, která podle mého osobního názoru byla sporná! Srazila nás pochopitelně do kolen a jsem přesvědčen, že tým jako Prostějov nemá toto zapotřebí...“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...