Dobré odpoledne, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Utkání chudší na fotbalové vzrušení, zato bohaté na emoce kolem hřiště. Tak by se dal stručně shrnout charakter utkání Hlučína s Prostějovem. Hosté využili prakticky jedinou tutovou šanci, domácí si příliš příležitostí také nevytvořili, tu největší jim zmařil brankář Kofroň.

Utkání začalo poměrně opatrně, až v sedmé minutě poslal symbolickou navštívenku do Kofroňových rukavic domácí Hanus. Hned vzápětí měl dobrou příležitost Machálek, balón ale nenamířil mezi tři tyče. Halaškova střela nepatřila k těm výživným, takže mohli diváci sledovat především sérii standardních situací v prostějovském podání.

Po pauze na občerstvení měli míč více na kopačkách domácí, byl to však Koudelka, který hledal před brankou Kroupu, ten byl ale ve výskoku mírně přistrčen. Až tři minuty před vypršením první půle Koudelkův centr před brankou zpracoval Machálek pro úplně volného Kroupu, který si takový okamžik náležitě vychutnal.

Po chvilce radosti však přišly problémy, když se po nevybíravém zákroku svíjel na trávníku Petržela, který kvůli zraněnému kolenu musel odstoupit a ještě před přestávkou jej nahradil Langer.

Po změně stran vlétli domácí na hřiště s evidentní snahou o brzké vyrovnání. Po rozehraném nepřímém kopu se neprosadili Mac ani Hudeczek efektní střelou přes hlavu, vzápětí centroval zleva Žižka a Hanus hlavičkou mířil jen těsně nad břevno. Zelenkova dobrá střela šla bohužel doprostřed branky, kde stál gólman Hampel.

Domácí byli stále aktivní a snažili se něco udělat s výsledkem, do vyložené šance je ale prostějovská obrana nepustila. Nejblíž byli domácí vyrovnání v 78. minutě, kdy Hudeczek hlavičkoval do šibenice, Kofroň však bravurním zákrokem míč vyrazil.

Poslední desetiminutovku se Hanáci bránili v deseti, protože po druhé žluté kartě dostal Koudelka červenou a směřoval do sprch. „První faul po hodině hry na kartu byl, v druhém případě se sudí zajímal, jestli už mám kartu, nakonec mi ji stejně dal. Chtěl jsem přerušit hru, mrzí mě stopka pro příští zápas," svěřil se po zápase „Koudy". A jak je to s jeho osobní statistikou? „Je to druhá červená, stalo se mi to naposled v dorostu, kdy jsem přišel na hřiště v 60. minutě a v sedmdesáté zase odcházel," zapátral v paměti Koudelka.

Při závěrečném tlaku Hlučína utekl po Kroupově nabídce Rus, jeho střela z levé strany skončila mimo branku. A nakonec došlo i na domácí, když po protestech odešel po druhé žluté s patřičným slovním doprovodem do šaten i Žižka. (tok)

Pozápasové hodnocení trenérů

Milan VALACHOVIČ - FC Hlučín:

„Tento zápas jsme si prohráli sami, ale rozhodčí předvedli katastrofální výkon. Myslím si, že jediný gól zápasu vstřelil Kroupa z jasného ofsajdu. Soupeře skvěle podržel Kofroň, když vytáhl z branky tísíciprocentní šanci Hudeczka, gól měl na hlavě i Heinik, který míč dobře netrefil. Jinak byl zápas spíše bez šancí, nám špatně zahrála středová řada. Dostál i Ondrušík mají tvořit hru a dnes neměli svůj den. Závěr byl hodně hektický a nám nezbývá nic jiného, než se připravit na další utkání."

Roman POPELKA - 1.SK Prostějov:

„Ke třem bodům nás přivedl především poctivý týmový výkon. Hráli jsme zodpovědně dozadu, soupeř se nedostal do vyložené šance kromě jediné, kdy nám pomohl pohotovým zákrokem Kofroň. Otěže zápasu jsme drželi v našich rukou a zápas dovedli do vítězného konce. Bylo to dnes hodně o morálně-volních vlastnostech týmu, protože zápas hodně bolel. Domácí předvedli několik nevybíravých zákroků, ale nenechali jsme se vyprovokovat. Škoda vyloučení Koudelky, který bude chybět. Sezóna je nastartovaná dobře, máme šest bodů po dvou kolech, což nám dává klid do dalších zápasů. Pokud budeme takto poctivě pracovat nadále, bude to přinášet své ovoce."

FC Hlučín - 1.SK Prostějov 0:1 (0:1)

Branka: 42. Kroupa. Rozhodčí: Tomanec - Mikula, Hanák. ŽK: 32. Žižka, 40. Galvas - 18. Petržela, 57. Sus, 61. Koudelka. ČK: 90. Žižka - 80. Koudelka. Diváků: 200.
Sestava Hlučína: Hampel - Heinik, Mac, Žižka - Halaška, Dostál, Ondrušík, Hudeczek, Galvas (66. Ivan) - Sasín, Hanus (66. Badalyan). Trenér: Milan Valachovič.
Sestava Prostějova: Kofroň - Krejčíř, Sus, Rus, Pančochář - Petržela (43. Langer), Fládr, Zelenka (71. Hirsch), Koudelka - Machálek (79. Nekuda), Kroupa. Trenér: František Jura.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...