Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

2012 41_1skpv_zlinb_05FOTOGALERIE První místo v MSFL hájí i po deseti utkáních nováček 1.SK Prostějov. Tým Františka Jury udržel trend z posledních tří domácích utkání a také zlínskému „béčku“ nastřílel alespoň čtyři branky. Domácím vyšel zejména úvod a závěr utkání, hosté mohli několikrát vyrovnat a třeba i otočit. Nestalo se a před středeční dohrávkou Třince s Baníkem Ostrava „B“ tak Prostějov stále drží tříbodový náskok na čele.

9. kolo MSFL:

1.SK Prostějov – FC Fastav Zlín „B“ 4:0 (1:0)

Branky: 10. Kazár, 63. Papoušek, 84. Zelenka, 88. Krejčíř
Rozhodčí: Sedláček – Klíma, Dubravský
Bez karetStřely na bránu: 9:4
Střely mimo: 7:8
Rohové kopy: 4:3
Diváků: 578.

Sestava 1.SK Prostějov: Bureš – Krejčíř, Hloch, Pavlík, Kazár – Hirsch (80. Svozil), Zelenka (87. Dostál), Mazouch, Papoušek – Pospíšil (69. Zatloukal), Machálek. Trenér: František Jura.

Sestava Zlína „B“: Adamuška – Zavadil, Dvořák (34. Červenka), Kostka, Čelustka – Višněvský, Igwe, Dobeš, Bartolomeu (63. Hlobil) – Motal, Ruben. Trenér: Jaroslav Švach.

Úvodních dvacet minut v podání lídra soutěže splňovalo velmi přísná měřítka. Hned v šesté minutě po faulu na levé straně a centru v podání Petra Papouška hlavičkoval Michal Pospíšil do břevna, o čtyři minuty později již míč skončil v síti. To Lukáš Zelenka poslal míč Machálkovi mezi dva beky, kteří ho zastavili jen za cenu trestného kopu a Tomáš Kazár je svou levačkou z hranice šestnáctky potrestal – 1:0. Uběhly stěží další tři minuty a zvýšit mohl opět Pospíšil, po vystihnutí rozehrávky mu ale kousek od malého vápna nevyšlo technické zakončení a gólman si se slabou střelou poradil. Prvotní nápor ukončila souhra Hirsche, Zelenky, Pospíšila a Hirschova možnost, kdy místo střely z dobré pozice ještě přihrával.
Od té doby již „modří“ předvedli jen gól z ofsajdu v podání Machálka a Pospíšilovo překvapivé minutí branky po propadeném míči z další standardky. Po zbytek prvního poločasu to byla spíše nepřesná nakopávaná a laciné ztráty z obou stran. Příliš nekoukatelnou pasáž přerušila pouze možnost Zlínských, kdy nejzkušenější z řad hostů neuspěl. Aktér téměř sto padesáti prvoligových utkání se zkušenostmi z nejvyšší slovenské i gruzínské soutěže se sice ocitl sám před Burešem, prostějovský gólman si ale poradil a míč vyrazil.
Po přestávce pokračoval nevýrazný výkon domácích a hosté nebyli daleko od vyrovnání. Uprostřed domácí obrany chyběli velezkušení a momentálně zranění Tomáš Hunal s Ivo Zbožínkem a několik okének se zlínským hráčům naskytlo. Nejprve neuspěl střídající Štěpán Červenka, jenž si krásně naběhl na centr mezi obránce, ale hlavičkoval jen slabě doprostřed brány, po hodině hry již za stavu 2:0 v rozmezí jedné minuty pálil Igwe těsně vedle levé tyče a po přihrávce mezi stopery neuspěl tváří v tvář Burešovi opět Červenka, po přiťuknutí uvnitř vápna pak Hlobil sice mířil z první pod břevno, ale opět bez razance.
Domácí za prvních třicet minut druhé půle ukázali jen dvě nebezpečné akce, i to jim ale stačilo k navýšení vedení. Z halfvoleje Tomáš Machálek ještě neuspěl a gólman ho bravurně vychytal, na centr z pravé strany a bombu z voleje na zadní tyči již neměl Adamuška nárok – 2:0.
Hned šestice zlínských fotbalistů ještě nedosáhla věkové hranice dvaceti let a v posledních minutách domácí ještě dvakrát využili jejich nezkušenosti. Zelenka ještě při prvním brejku neuspěl a přestože si nechal míč spadnout na zem, gólmana neprostřelil, napodruhé po Papouškově centru již povedeným volejem zvýšil na 3:0. A krátce před koncem si vzal závěrečné slovo pravý bek Pavel Krejčíř, po Kazárově centru z levé strany dosáhl hlavou své první branky v dresu 1.SK Prostějov.
Příště se Prostějovu postaví do cesty Sigma Olomouc „B“ a protože se bude hrát v době reprezentační přestávky první ligy, dojde zřejmě k souboji na Andrově stadionu proti posílenému domácímu výběru. Začíná se v neděli o čtvrt na jedenáct.

Hlasy trenérů:

FRANTIŠEK JURA – 1.SK Prostějov:
„Vstup do utkání jsme měli takový, jaký jsem si představoval. Prvních dvacet minut jsme hráli agresivně, dali jsme gól. Pak jsme ale přestali hrát. Samozřejmě nevydržíme v takovém tempu celý zápas a chtěli jsme si na chvilku odpočinout, ale už jsme se do toho znovu nedostali. O poločase jsem byl velice nespokojen, dal jsem to v šatně znát. Byli jsme daleko od hráčů, oni hráli velice dobře z jedničky. Upozorňoval jsem, že jsou kvalitní na balonu, hrají sérii krátkých nahrávek, mají tam dobré hráče na tento způsob hry. Vstup do druhého poločasu už byl trochu lepší a posledních dvacet minut opět takových, jak bych si to představoval. Takže spokojenost maximálně úvodních a závěrečných dvacet minut. V mezidobí Zlín prokázal kvalitu, hrál dobře. 4:0 je pro ně až kruté. Teď jedeme na Sigmu a protože je reprezentační přestávka, možná to nebude úplné B-mužstvo. Čeká nás silný mančaft a mohl by to být dobrý zápas.“

JAROSLAV ŠVACH – FC Fastav Zlín „B“:
„Každý zápas chceme vyhrát, tak jsme i sem jeli s cílem pokusit se o to. Vzhledem k okolnostem jsme sem ovšem přijeli s velice mladým týmem, kromě zkušeného Romana Dobeše byli všichni ročník 1993 a výš. Projevilo se to hlavně v šestnáctkách, propadli jsme v bránění. Provází nás to celý podzim. Vypadá, že někdy máme převahu a herně dominujeme, ale nejsme schopni z vyložených šancí dát gól. Pak inkasujeme strašně laciné branky a chybělo nám zkušenější a důraznější zakončení. Na druhou stranu jsou kluci opravdu mladí a sžívají se s mužským fotbalem. Některé věc jsou logickým vyústěním a nemůžu jim je vyčítat. A dneska jsme z nezkušenosti dostali tři góly. Tak to bohužel je. Stejně tak atmosféra v áčku se přesouvá i na juniorku.“ 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...