Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 18.4.2024
svátek slaví Valérie,
zítra Rostislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

40 skbNa desáté jubilejní kolo nebudou svěřenci trenéra Mezuliánika vzpomínat v dobrém. V předchozím průběhu II.třídy OFS Prostějov totiž neztratili ani bod, tentokrát však nedosáhli ani na jediný. Vzrůstající formu a titul „premiérového pokořitele“ si po těsné výhře připsalo béčko Sokola Určic.

Sokol Určice „B“ - 1.SK Prostějov „B“ 2:1 (1:1)

Branky: 42. Kouřil, 89. Halouzka – 40. Pořízka

Sestava Určic:
Pokorný – Kaprál, Buřt, Frehar, Plišťák – Mohelník, Pospíšil, Dreksler (80. Kadlec), Javořík (46. Berčákú – Kouřil, Halouzka. Trenér: David Mudrý.

Sestava 1.SK Prostějov „B“:
Zelinka – Krátký, Ballek, Zelina, Martínek – Ovčáček (70. Sedláček), Lakomý, Pořízka, Lexa (46. Komárek) – Gryglák, Jodl. Trenér: David Mezuliánek.

V sestavě hostujícího celku tentokrát nefigurovala žádná posila z „A“ mužstva, přesto byli hráči rezervy 1.SK favority utkání. Vždyť v předešlých devíti kolech neztratili ani bod a pevně si drželi vedoucí pozici v tabulce. Z „A“ týmu se za Určice na hřišti pouze v první půli objevil Javořík. Útočné pojetí hry donutilo domácí převážně k defenzivní činnosti, ale i oni se z brejků dostali do zakončení. Hostům v první půli tolik nevycházely kombinace, akcím chybělo efektivní zakončení, přesto se ujala šance ze čtyřicáté minuty, kdy se po krásné akci dokázal prosadit Pořízka – 0:1. Ještě do poločasu však Určice kontrovaly. To se hned za dvě minuty nemýlil domácí Kouřil a stanovil skóre zápasu po první půli na 1:1.

Rezerva 1.SK se snažila ve druhém dějství o vstřelení branky, místy si vytvořila obrovskou převahu, domácí se jejich náporu i se štěstím vždy ubránili. Užkdyž to vypadalo, že se soupeři rozejdou smírně, podnikli domácí další ze svých brejků, který Halouzka minutu před koncem řádné hrací doby proměnil a rozradostnil své spoluhráče i domácí příznivce – 2:1. Určice si tak připsaly všechny tři body do průběžné tabulky Okresního přeboru a potvrzují tak vzrůstající formu posledních týdnů.  Rezerva 1.SK Prostějov si tak na jubilejní, desáté vítězství bude muset počkat minimálně do dalšího zápasu, ve kterém hostí hráče ze Sokola Zdětín. Určické béčko zajíždí na půdu Sokola Držovic.

Hlasy trenérů:

David Mudrý – Sokol Určice „B“:
„Za dnešní výkon musím kluky pochválit, plnili veškeré pokyny, které jsme si před zápasem řekli. Dali do toho opravdu srdíčko. I bez posil přijel kvalitní soupeř, který hraje otevřený a útočný fotbal. My vycházeli z defenzivy, spoléhali jsme na brejkové situace a dvě nám vyšly. Ta druhá přišla těsně před koncem, soupeř již neměl čas na nějaký zvrat. Toto vítězství budeme chtít potvrdit i v dalších utkáních.“

David Mezuliánek – 1.SK Prostějov „B“:
„První poločas nám herně nevyšel podle představ. Nedařila se nám kombinační hra, soupeř těžil ze svých brejků. Podařilo se nám jít před koncem poločasu do vedení, přesto domácí záhy kontrovali. Ve druhém dějství jsme měli místy až drtivý tlak, žádnou šanci se nám však proměnit nepodařilo. Domácí zahrozili z několika brejků, v samotném konci zápasu jim jeden úspěšně vyšel. Z prohry není třeba dělat nějaké závěry, jednou to přijít muselo, do dalšího zápasu jdeme rozhodně s čistou hlavou.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...