Dobré ráno, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

2012 malecek_27Jméno závodníka SKC Prostějov Jakuba Filipa se objevilo v dnes zveřejněné nominaci Českého cyklistického svazu na blížící se silniční mistrovství světa mužů a žen. Za celosezónní dřinu i úspěchy v posledních několika týdnech byl odměněn zařazením do české čtveřice pro závod s hromadným startem kategorie do 23 let. Na konci září tak bude v Nizozemí reprezentovat nejen prostějovskou cyklistiku, ale i Českou republiku.

V jednadvaceti letech se rodák z Třebčína dostal do hvězdného výběru. Ve stejné nominační listině totiž figuruje i dvojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení Martina Sáblíková pro ženskou časovku i hromadný start či Roman Kreuziger, Zdeněk Štybar, František Raboň a Milan Kadlec pro kategorii elite.

Čerstvý držitel třetího místa v tradičním dráhovém závodě 500+1 kolo v Brně a taktéž třetí z nedávné bodovačky jednotlivců na Memoriálu Otmara Malečka tak vymění dráhové kolo za silniční a překoná další milník. Když se totiž počátkem roku objevil v reprezentačním výběru pro dráhové i silniční závody, soustředil se zejména na dráhařské mistrovství Evropy v portugalské Anadii a o silničním šampionátu příliš nepřemýšlel.

Nominace:

Muži – elite:

Silniční závod: Jan Bárta, Milan Kadlec (Dukla Praha), Leopold König (oba NetApp), Stanislav Kozubek (PSK Whirlpool Author), Roman Kreuziger (Astana), František Raboň (oba Omega Pharma-Quick-Step), Zdeněk Štybar. Náhradník: Tomáš Bucháček (PSK Whirlpool Author). Časovka: Jan Bárta.

Muži do 23 let:

Silniční závod: Josef Černý (Wibatech), Jakub Filip (SKC Prostějov), Karel Hník (Sunweb Revor), Jakub Novák (Trevigiani). Náhradník: Jan Hirt (CK Atény 2004). Časovka: Jakub Novák, Daniel Turek (Favorit Brno).

Junioři:

Silniční závod: Michael Kukrle (TJ Uničov). Časovka: Michal Schlegel (Favorit Brno)

Ženy:

Silniční závod: Martina Růžičková (Michela Fanini), Martina Sáblíková (Nowis team), Pavlína Šulcová (Merida Biking Team). Časovka: Jarmila Machačová (Dukla Praha), Martina Sáblíková.

Juniorky:

Silniční závod: Nikola Hlubinová (Moravec Benešov).

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...