Dobrý podvečer, dnes je neděle 5.5.2024
svátek slaví Klaudie,
zítra Radoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

49 cyklo_skcZačátek letošního dráhového podzimu na sebe nechal čekat až do poloviny listopadu. Do Vídně na tamní Grand Prix odcestovali prostějovští muži i junioři. Dvoudenní program pořadatelé naplnili až k prasknutí, závodilo se v novém olympijském omniu, pro dráhové vytrvalce byl ale na programu rovněž madison, bodovací závod a scratch. A jen krátce poté přišel na řadu první víkend na motolském oválu.

Ze závodníků hanáckého týmu se v průběhu obou vídeňských dnů nejvíce dařilo Wojciechovi Pszczolarskému. Polský internacionál ve žluto-modrých barvách obsadil třetí místo v bodovačce, ve scratchi pak páté a v celkovém pořadí omnia solidní osmé místo. Kromě Wojciecha startovali ze členů SKC TUFO Prostějov ještě Jakub Filip, Viktor Vrážel i Luděk Lichnovský, duo Petr Lechner a Marek Šipoš, které prostějovský tým posílí od příštího roku, samozřejmě v rakouské metropoli startovalo v dresech svých dosavadních týmů.

A z prostějovských juniorů se nejvíce dařilo Danielu Chytilovi, který díky výbornému výsledku v závěrečné bodovačce obsadil solidní šesté místo v celkovém pořadí omnia. Jiří Šána bral osmé, Martin Šmída třinácté a Ondřej Línek šestnácté místo v celkovém pořadí omnia.

Po náročném vídeňském závodním programu následovala první letošní „Motol“. Času na regeneraci příliš nebylo, do Prahy se odjíždělo na druhý den po pozdním příjezdu z Vídně, a tak trenéři ponechali doma juniory Jiřího Šánu, Martina Šmídu a Ondřeje Línka.

Závody probíhaly ve formě omnia a oba dva dny byly vyhodnoceny samostatně. Z prostějovské ekipy se nejlépe dařilo žákovi Lukáši Kolaříkovi, který zvítězil v obou dnech. Lukáš je v Prostějově teprve prvním rokem a jeho výsledky jsou velkým příslibem do budoucna. Mezi žáky startoval z prostějovských borců ještě Daniel Polanský, který bral v sobotu jedenácté a v neděli dvanácté místo.

Dařilo se i v kategorii žákyně-kadetky, kde v obou dnech zvítězila prostějovská Ema Cetkovská. Především v hromadných disciplínách ukázala, že závodní taktiku a techniku má zvládnutou na výbornou. Uspěla i novicka ve žluto-modrých barvách Natálie Valuchová, která byla v sobotu třetí a v neděli pak dokonce druhá.

Ze závodnic Sportovního centra mládeže startovala ještě Hana Heřmanovská z TJ Uničov, ta obsadila hezkou čtvrtou a třetí pozici. V kategorii juniorky-ženy startovala Eva Planičková, jež si dojela pro solidní sedmé a páté místo, Kristýna Mráčková brala devátou a desátou příčku.

V kadetech hájil barvy prostějovské cyklistiky další z nováčků ve žluto-modrém dresu, a sice Jakub Bernát. O víkendu byl nejprve dvanáctý a následně patnáctý.

V juniorech prostějovský tým nastoupil v oslabené sestavě. Daniel Chytil, jediný z prostějovských závodníků, který startoval ve Vídni i v Praze, obsadil v sobotu výborné třetí a v neděli solidní páté místo. Další z juniorů SKC Vilém Bajer obsadil v sobotu devatenácté a v neděli dvaadvacáté místo.


z výsledků na vídeňském omniu...

Muži: 1. Adrian Teklinski (Polsko), 2. Ondřej Vendolský (Dukla Praha), 3. Tobias Wauch (Německo), ... 8. Wojciech Pszczolarski, 14. Luděk Lichnovský, 16. Jakub Filip, 17. Marek Šipoš, Viktor Vrážel (všichni SKC TUFO Prostějov) nedokončil.

Junioři: 1. Parryk Solinski (Polsko), 2. Jiří Janošek (Dukla Brno), 3. Daniel Staniszewski (Polsko), ... 6. Daniel Chytil, 8. Jiří Šána, 13. Martin Šmída, Ondřej Linek (všichni SKC TUFO Prostějov).

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...