Dobrý večer, dnes je neděle 5.5.2024
svátek slaví Klaudie,
zítra Radoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

34 malecekJiž příští týden se uskuteční jubilejní patnáctý ročník Grand Prix Prostějov – Memoriálu Otmara Malečka a k vidění toho bude opravdu hodně. Diváci se letos poprvé mohou těšit na dvoudenní program. Co se kategorie muži-elite týče, tak ve čtvrtek bude k vidění atraktivní vylučovací závod a bodovací závod jednotlivců, v pátek scratch a samozřejmě madison, kterým závody vyvrcholí. Sprinteři se již ve čtvrtek utkají ve sprintu, v pátek pak v týmovém sprintu a v atraktivním keirinu. Program žen letos rovněž nabyl na atraktivitě, k vidění bude omnium v jeho nové olympijské podobě s bodovacím závodem v závěru. Na své si přijdou i mládežníci, kteří budou závodit po oba dny, přibližuje program závodů ředitel Michal Mráček.

Grand Prix Prostějov – Memoriál Otmara Malečka 2014

Velodrom Prostějov, 28.- 29. srpen 2014

Rozšířený dvoudenní program a kategorie UCI Class I., do které je prostějovský mítink zařazen od loňského roku, je lákadlem pro start závodníků z celého Světa. Opravdovou lahůdkou bude start Nicholase Njisane Phillipa, z Trinidadu a Tobaga, čtvrtého muže ze sprintu na OH v Londýně! Nebudou chybět reprezentanti z Dukly Brno, včetně odchovance prostějovské cyklistiky Robina Wagnera, který v letošním roce obhájil titul mistra Evropy v pevném kilometru. Mezi ženami bude rovněž k vidění světová špička, Machačová, Pawlowska nebo Sharakova již duhový dres světových mistryň oblékly, a i celá řada dalších závodnic se může pyšnit medailemi ze světových šampionátů. Startovní pole mužů – vytrvalců bude rovněž atraktivní. Startovat budou velice silné výpravy z Polska a Itálie včetně Alexe Buttazzoniho, vítěze z roku 2009. Chybět nebude ani osminásobný vítěz „Malečkova“ memoriálu Alois Kaňkovský a další závodníci Dukly Praha. Ukázat se budou chtít závodníci domácího týmu SKC TUFO Prostějov v čele s Jakubem Filipem a polským internacionálem Wojciechem Pszczolarskim.

Už teď je jisté, že účast zahraničních výprav bude letos rekordní. Ve startovní listině máme závodníky z celkově šestnácti zemí! Vedle výprav z Itálie a Polska letos ve startovní listině nejdeme závodníky ze Švédska, Irska, Nizozemska, Švýcarska, Rakouska, Maďarska, Slovenska, Běloruska, Ukrajiny, Bulharska, Řecka, ale také z Iránu a Trinidadu Tobaga, uzavírá ředitel Mráček.

Předpověď slibuje, že náladové počasí posledních dnů se umoudří a diváci uvidí výbornou dráhovou cyklistiku. Myslím, že se nám stále daří „Malečka“ posouvat výš, a věřím, že to ocení i diváci, kteří si na prostějovský velodrom vždy uměli najít cestu, láká na nejprestižnější dráhový mítink České republiky Petr Šrámek, předseda jednoho z pořadatelských týmů. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...