Dobré odpoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Mládež cyklistického týmu Tufo Pardus Prostějov má za sebou první z vrcholů letošní sezóny. V Praze šlo o dráhové mistrovství republiky ve sprinterských disciplínách 2020, kde hanácké naděje ukázaly svou všestrannost ziskem více než dvaceti medailí včetně půltuctu mistrovských titulů!

Úspěchy však členové oddílu sbírali na více frontách. Ještě před zmíněným šampionátem se na start Velké ceny Sweep sportu na plzeňské Lopatárně postavila tréninková skupina vedená Pavlem Vršeckým. V silné konkurenci se podařilo zvítězit Pavlu Novákovi mezi kadety a junior Josef Otta obsadil druhé místo.
Na samém MČR pak prostějovští jezdci předvedli největší dominanci v kategorii kadetů, kde Matyáš Koblížek ovládl všechny individuální disciplíny (sprint, 500 metrů s pevným startem, keirin). Zdárně mu třemi stříbry sekundoval jeho bratranec Vojtěch Koblížek, společně pak spolu s Radovanem Štecem nenašli přemožitele v týmovém sprintu. „K výkonům našich kadetů nemám co dodat. Matyáš byl suverénní a Vojta se také předvedl parádně,“ ocenil trenér Tufo Pardus Martin Cetkovský.
O velkou senzaci se postaralo juniorské trio Prostějova v týmovém sprintu, když nečekaně vybojovalo zlato. Tvořili jej zástupce Tufo Pardus Radek Vlček spolu se závodníky z Uničova Matějem Linhartem a Adamem Bábkem, všichni jsou však členy Střediska vrcholového sportu PV. „Zisk titulu v juniorech byl velkým překvapením. Ne proto, že by kluci neměli výkonnost, ale Radek Vlček k nám přestoupil teprve na začátku sezóny, Matěj s Adamem se v Uničově věnují především bikrosu. Na sprinty trénovali jen dva měsíce,“ vysvětlil Cetkovský. Chlapci navíc k triumfu přidali ještě Vlčkovo stříbro z kilometru s pevným startem a Linhartův bronz ze sprintu.
Neméně úspěšné byly též dívky stáje z Hané. Nejlépe si vedla juniorka Gabriela Bártová, která si domů odvezla dva tituly mistryně republiky. Nejdříve zvítězila v disciplíně 500 metrů s pevným startem, následně s Dagmar Hejhalovou z Dukly Praha ovládly týmový sprint a do sbírky pak přidala ještě třetí post z keirinu. Zaskvěla se i Patricie Müllerová mezi kadetkami, když vyjela druhou pozici na 500 metrů s pevným startem a tři bronzové kovy ve zbývajících disciplínách. Na bednu třikrát vystoupila rovněž žákyně Karolína Richterová – třetí ve sprintu, na 500 metrů s pevným startem i v team sprintu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...