Dobré ráno, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Cyklisté Tufo Pardus Prostějov prožili nabitý předchozí víkend. Mládež měla 20. června na programu úvodní dva závody Českého poháru na silnici Techniserv Cup 2020 a muži se přidali o den později, kdy se postavili na start Hanáckých okruhů.

Předminulou sobotu za vydatného deště bojovaly o první body do Českého poháru mládežnické kategorie v rámci Bělkovicko-Lašťanského kritéria. Většinu kategorií přitom absolvovalo více než sto jezdců. Největšího úspěchu dosáhl Matyáš Koblížek, který zcela dominoval mezi kadety a do dalšího podniku Techniserv Cup tak nastoupí v dresu pro lídra seriálu.
V neděli 21. června byl některým kategoriím závod bohužel zrušen, Prostějovským se přesto podařilo dvakrát probojovat na stupně vítězů. O úspěch se tentokrát postarali sourozenci Bártovi, když Gabriela dojela na skvělém druhém místě v juniorkách za Kristýnou Burlovou z Dukly Praha. Stejně tak stříbrnou pozicí završil vynikající týmový výkon Tomáš Bárta, který nestačil jen na Adama Ťoupalíka z Elkov Kasper.
„Ze závodu mám velice dobrý pocit. Kluci to pojali hodně aktivně a hlavně týmově, z větší části tvořili dění. Nejdříve vyprovokovali hlavní únik, ve kterém byli Karel Tyrpekl, Filip Řeha i Max Müller, zatímco Marek Dolníček byl k ruce Tomovi. Doufám, že tohle nasazení našim borcům vydrží,“ zhodnotil výkon svých svěřenců trenér Michal Mráček.
„Dorazila nadstandardní konkurence, takže si výsledku velmi cením,“ usmíval se v cílí spokojený Tomáš Bárta. „V týmu jsme hodně spolupracovali. V závěru jsme se drželi za Elkovem, který sjížděl únik, což se povedlo asi pět set metrů před cílem. Ten pak byl v mírném stoupání, proto se jelo na mě. Začal jsem spurtovat poměrně brzy, takže mě v závěru předstihl Adam Ťoupalík, který byl lídrem Elkovu. Druhé místo je ale pro začátek super,“ radoval se Bárta. (jl, son)

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...