Dobré dopoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Bezpečnostní opatření se dotkly také cyklistiky výjimkou. Prostějovští jezdci ale nic neponechávají náhodě a z nucené závodní pauzy se snaží vytěžit maximum. Závodníci se zapojili do několika projektů, v rámci možností polykají tréninkové dávky a hodlají naskočit do sezóny v plné síle.

„Pro všechny je to takové zvláštní, sezóna vlastně ani nezačala a místo vyladění formy jsme najednou v takovém přípravném období. Snažíme se tomu uzpůsobit tréninky, se závodníky jsme v kontaktu a snažíme se přípravu zpestřit, jak se dá,“ říká sportovní ředitel Tomáš Konečný. Poukazuje také na fakt, že se někteří elitní závodníci zapojili do online závodů na ergometrech, které pořádá projekt Rouvy. Mládež se zase bude pod záštitou ČSC vzdělávat v projektu Cyklista.OnLine, kde se mohou zdokonalovat v oblastech výživy nebo sportovní psychologie.
Na lepší časy, co se týče tréninkových možností, už ale svítá dráhařům. Podle posledního rozhodnutí teoreticky budou moci absolvovat tréninky na prostějovském velodromu.
„Budeme se snažit tuto možnost využít, ale samozřejmě při zachování veškerých bezpečnostních opatření. To ale samozřejmě nebude problém, zrekonstruované prostory nám umožňují na závodníky dohlížet téměř přímo z kanceláří, takže v tomto směru určitě nebudeme zahálet,“ vysvětluje sportovní ředitel a trenér dráhařů Michal Mráček.
Předseda týmu Petr Šrámek ho pak doplňuje: „Velmi si vážíme všech partnerů a sponzorů, kteří nám projevují přízeň i v této době. Děkujeme za to a děláme vše pro to, abychom to všem našimi výsledky i ve zkrácené sezóně vrátili.“ Ten se také rozhodl veřejně oslovit a podpořit nejen zástupce vlastního oddílu, ale úplně všechny lidi. „Přeji všem v současnosti to nejdůležitější, tedy pevné zdraví a hodně štěstí při snaze vyhnout se obávanému koronaviru. Pro celé lidstvo je to neznámá, složitá a hlavně nejistá situace, protože ze současníků už nikdo – dokonce ani já – podobnou pandemii nepamatuje. Přál bych si, abychom neklesali na mysli a byli optimističtí. Až se to přežene, asi to nebude úplně stejné jako předtím, ale já věřím, že se z toho aspoň všichni pozitivně poučíme.
Tímto chci požádat hlavně všechny naše závodníky, aby nucenou pauzu od závodů nepovažovali za nucené volno a neproleželi drahocenný čas u televize. V rámci možností a v souladu s bezpečnostními nařízeními lze stále nacházet cesty, jak sportovat a udržovat se v co nejlepší kondici. Doufám, že karanténa brzy skončí a sezóna bude zahájena, k tomu je potřeba vzhlížet. Letošní sezóna bude v každém případě zkrácená a závody pravděpodobně nahuštěny, tak ať jsme připraveni. Buďte v kontaktu s trenéry a poctivě tréninky sdílejte, aby měli možnost kontroly a vám se dostalo zpětné vazby. Vy, kdo studujete, přistupujte stejně zodpovědně také ke vzdělání. Je možné, že vás čeká velké dohánění, tak věnujte čas, kterého máte nadbytek, i studiu. Koneckonců nečinnost a nuda vede ke špatné náladě, naopak pravidelný režim a pohybová činnost k pevnému zdraví. Takže všichni závodníci, funkcionáři i zaměstnanci – snažme se udržet náš klub v dobré kondici a přečkat toto období s co nejmenšími ztrátami. Když budete cokoliv potřebovat, obraťte se na nás. Přeji ještě jednou hodně zdraví, štěstí a co nejlepší náladu,“ shrnul předseda cyklistického klubu Tufo Pardus Prostějov ve svém výstižném prohlášení.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...