Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Pandemie viru COVID-19 zasáhla ve velké míře i sport a prostějovská cyklistika bohužel není výjimkou. S ohledem na platná nařízení a nejistý vývoj situace se tak místní pořadatelé rozhodli odložit druhou nejvýznamnější akci roku, která se měla 2. května uskutečnit na velodromu v Prostějově. Jde o GP ČSC Velkou cenu Olomouckého kraje 2020.

Přestože Mezinárodní cyklistická unie (UCI) prozatím zrušila závody jen do konce dubna, nechtějí hanáčtí organizátoři nic ponechat náhodě a začali pracovat na alternativní variantě. Na tradiční silné obsazení domácí i zahraniční špičky dráhových cyklistů si fanoušci, kteří každoročně vytvářejí této akci skvělou atmosféru, budou muset počkat minimálně do srpna.
UCI prozatím není schopna garantovat přidělení náhradních termínů v rámci mezinárodního kalendáře závodů. Pokud ale půjde vše podle plánu, Velká cena by se měla uskutečnit 25. a 26. srpna. Tedy bezprostředně před největší událostí dráhové sezóny u nás – Memoriálem Otmara Malečka. „Všechno zlé je pro něco dobré a v tomto konkrétním případě by mohl náhradní termín zajistit Velké ceně ještě větší prestiž. Dá se očekávat, že závodníci, kteří by přijeli na Malečka, což je klání s dlouhou tradicí a jménem ve světě, by si rádi program obohatili také o GP ČSC. Pracujeme s různými alternativami, každopádně nemalou výhodou pro nás je, že po rekonstrukci velodromu disponujeme ideálními prostory hostit jezdce i několik dní a zařadit obě akce za sebou,“ říká ředitel obou cyklistických podniků Michal Mráček.
Loni se Velká cena Olomouckého kraje dočkala značného ohlasu, když v rámci boje o olympijské kvóty se na start postavilo několik mistrů Evropy i světa a konkurence byla opravdu silná. Podobný scénář by se mohl opakovat i letos. „Tím, že se různé akce ruší, budou závodníkům body v žebříčku chybět. Myslím si ale, že více než bodový sběr bude všechny motivovat, aby prodali to, co v tréninku nadřeli a kvůli nucené pauze nemohli ukázat,“ uvažuje Mráček.
Přípravy na jeden z prostějovských vrcholů cyklistické sezóny nařízená opatření zatím nezastaví. „Momentálně jednáme o změně termínu. Doufáme, že budeme moci brzy přistoupit k dalším krokům jako rozesílání pozvánek, doladění startovní listiny i jiným aspektům, které k organizaci patří. Pokud se vše povede, mohl by Prostějov na závěr léta zažít sportovní týden nabitý skvělými souboji na našem velodromu,“ vzkazuje Mráček s optimismem. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...