Dobré ráno, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Již tradiční destinací, kde cyklistická stáj TUFO-PARDUS Prostějov otevírá silniční sezónu, je řecký ostrov Rhodos. Letos tomu nebylo jinak a Hanáci tak v rámci přípravy, kterou na slunném ostrově finišovali, absolvovali také dva závody kategorie UCI.

Nejdříve je čekal start v jednorázovém klání, kde se představila sedmička René Smékal, Maxim Müller, Bruno Stoček, Marek Dolníček, Jakub Hník, Filip Řeha a Karel Tyrpekl. Po 186 kilometrech závodu International Rhodos GP (1.2) byl nakonec nejvýše klasifikován Tyrpekl na 19. místě v čase vítěze. Následně absolvovala sestava Marek Dolníček, Maxim Müller, Filip Řeha, Jakub Hník, Karel Tyrpekl, Bruno Stoček a Tomáš Bárta etapový závod Tour of Rhodos (2.2). Ve dvou ze tří etap přitom o sobě dali mladí borci z Moravy zajímavě vědět. Hned v úvodním dílu dosáhl slibného výsledku Tomáš Bárta, když v hromadném dojezdu protnul pásku jako dvanáctý v čase vítěze. Druhý den tohle umístění díky spolupráci celého týmu ještě vylepšil a skončil sedmý. Na skvělé deváté příčce se navíc do elitní desítky vešel také Bruno Stoček. A Bárta figuroval na jedenácté pozici průběžného pořadí. Bohužel v poslední etapě se někteří členové prostějovského družstva potýkali se zdravotními komplikacemi a na trati se dvěma náročnými kopci byl nejvýše klasifikován opět Bárta, ovšem tentokrát až na 42. postu.
„První dvě etapy vyšly nad očekávání, pokud přihlédneme k tomu, že šlo teprve o náš druhý závodní start 2020 a polovina týmu je v kategorii mužů prvním rokem. V závěrečné etapě to sice kluci mohli zvládnout trochu lépe pozičně v prvním stoupání, nicméně je pozitivní, jak rychle se naši mladíci adaptovali v elitním pelotonu. A zároveň plnili své role v kolektivu,“ okomentoval Tour of Rhodos sportovní ředitel TUFO-PARDUS Michal Mráček.
Z pohledu celkové přípravy zhodnotil pobyt na řeckém ostrově velice kladně. „Co se týče tréninkové části, všechno se vydařilo. Přípravný plán jsme splnili na sto procent, počasí bylo také dobré. A absolvované závody nám určitě pomohou do startu domácí sezóny, na který už se moc těšíme,“ dodal Mráček.
Ve čtvrtek 26. března měla na prostějovském velodromu proběhnout oficiální tisková konference s představením obměněné sestavy cyklistů Tufo-Pardus pro letošní rok. „Vzhledem k současné situaci v České republice ohledně vládou vyhlášeného nouzového stavu kvůli šíření koronaviru se však vedení klubu rozhodlo plánovanou tiskovku zrušit. O dalším vývoji činnosti našeho týmu budeme průběžně informovat,“ konstatovala tisková mluvčí cyklistického oddílu z Prostějova Judita Lorencová.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...