Dobrý večer, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

35 cykloCelý předminulý víkend a další dva dny zkraje uplynulého týdne byly na prostějovském velodromu ve znamení další vrcholné cyklistické akce. V podstatě celý jeden týden (společně s pátečním Memoriálem Otmara Malečka) tak tlouklo srdce kolečkářského sportu na Hané, a to zásluhou pečlivé organizace pořádajícího oddílu SKC Tufo Prostějov.

Sobota 24. a neděle 25. srpna, tyto dny patřily dráhovému mistrovství republiky mužů a žen i Českému poháru mládeže. A navzdory částečné nepřízni počasí se na prostějovském velodromu uskutečnil 27. a 28. srpna druhý díl mistrovství republiky v dráhové cyklistice.

Pojďme postupně po stopách veškerého cyklistického dění v Prostějově...

V keirinu se po dvou jízdách radoval z vítězství Adam Ptáčník, druhý se umístil Pavel Kelemen, třetí pak Tomáš Bábek. Ve sprintu žen zvítězila Barbora Stehnová z Dukly Praha před Natálií Šrůtkovou z Favoritu Brno a týmovou kolegyní Jarmilou Machačovou.

SOBOTA 24.8.

V průběhu soboty bojovali mládežníci v disciplínách prvenství na pásce, italský vylučovací závod, scratch a bodovací závod, které byly omniově vyhodnoceny.

V juniorech zvítězil Nicolas Pietrula z Dukly Praha před týmovým kolegou Šimonem Adámkem a zástupcem pořádajícího SKC Tufo Luďkem Helisem. Další z našich juniorů Matouš Hynek se umístil na šesté příčce.

V kadetech si první místo s přehledem pohlídal Martin Čechman z Cykloteamu Ostrov, na pozici druhé i třetí skončili prostějovští borci Daniel Chytil a Matyáš Strupek, Martin Šmída byl pátý a Vilda Bajer dvacátý. Mezi žáky kraloval suverén letošní sezóny Daniel Babor z CK Bítovská před druhým Dušanem Vavrekem z TJ Favoritu Brno a třetím Petrem Kretem z TJ Uničov. Ve společné kategorii žákyň a kadetek zvítězila Ema Kaňkovská před sestrou Sárou, obě z Mapei Cyklo Kaňkovský, a Terezou Neumanovou z TJ Favorit Brno. Naše závodnice Kristýna Mráčková a Ema Cetkovská vybojovaly pátý, respektive šestý post.

Vyvrcholením dne se stal mistrovský scratch na padesát okruhů. Z domácích závodníků do závodu nastoupili Viktor Vrážel, Jirka Matoušek a Michal Mráček mladší. Samozřejmě startovnímu poli dominovala pražská Dukla, která do závodu nastoupila hned ve čtrnáctičlenné sestavě. Ve startovním poli nechyběl ani René Jauris, nestor oblékající dres Bohemia Cycling Teamu, kterého doplnili týmový kolega Jan Dostál a Emil Hekele ze Zekof teamu. Velmi aktivně si počínal Jirka Matoušek, který se pokusil o sólový únik, hlavnímu poli odskočil však jen o sto metrů a po přibližně deseti kolech byl dostižen. Úspěch slavil až únik trojice Jiří Hochmann, Martin Hačecký a Michal Mráček. V cíli se z vítězství radoval Hochmann před Hačeckým, týmovým kolegou z Dukly Praha, a pro trochu překvapivý bronz si dojel domácí Mráček!

NEDĚLE 25.8.

V neděli se hezké počasí vytratilo a krátce po poledni déšť ukončil soutěžní program. Stihla se odjet jen kvalifikace sprintu družstev mužů i žen a také stíhací závod družstev obou kategorií. V týmovém sprintu žen zvítězila dvojice pražské Dukly Jarmila Machačová a Barbora Stehnová, ve stíhacím závodě vyhrálo totéž duo doplněné o Kláru Ticháčkovou a Annu Bodlakovou z Remerx Meridy Kolín. V mužích triumfovalo kvarteto Dukly Praha ve složení Ondřej Rybín, František Sisr, Ondřej Vendolský a Jan Kadúch, ve sprintu družstev pak trio Alois Kaňkovský, Ondřej Rybín a Ondřej Vendolský. Jako druzí se umístili René Jauris, Jan Dostál a Emil Hekele, bronz za třetí příčku pak urvalo prostějovské trio SKC Jirka Matoušek, Michal Mráček mladší a Viktor Vrážel. Výsledek sprintu družstev byl však ovlivněn neúčastí závodníků Dukly Brno, kteří by jistě tuto disciplínu opanovali.

ÚTERÝ 27.8.

Po vítězství Adama Ptáčníka z Dukly Brno na národním šampionátu ve víkendovém keirinu vybojoval tento zkušený jezdec zlato i v úterním sprintu. Situaci měl ale trochu ulehčenou, když pro nemoc chyběl na startu mistr Evropy U23 Pavel Kelemen.

35 cyklo2Ve finále Ptáčník zdolal dalšího jezdce Dukly Brno Tomáše Bábka a bronz vybojoval jejich týmový kolega Robin Wagner. Ptáčník byl nejrychlejší již v kvalifikaci, když zajel čas 10,815. V semifinále si poradil s Davidem Sojkou, ve druhém souboji o postup do finále byl v jízdě s Wagnerem úspěšnější Bábek. V bitvách o bronz Wagner vyhrál 2:0 na jízdy nad Sojkou a ve finále stejným poměrem Ptáčník přemohl Bábka.

STŘEDA 28.8.

V závěrečný den českého mistrovství na prostějovské dráze přidala do své sbírky tři nejcennější kovy Jarmila Machačová z Dukly Praha. Zcela bezpečně opanovala při absenci Lucie Záleské omnium, stíhací závod i 500 metrů s pevným startem.

Mezi muži kralovali ve stíhacích disciplínách její kolegové z Dukly Praha. Omnium ovládl Alois Kaňkovský před Františkem Sisrem a Ondřejem Rybínem, ve stíhacím závodě byl nejlepší Sisr před Janem Krausem a Kaňkovským. V závodu na 1 kilometr s pevným startem zase obsadili kompletní stupně vítězů jezdci Dukly Brno v pořadí Tomáš Bábek, Adam Ptáčník a Robin Wagner.

Výsledky MČR dospělých:

Muži

Scratch: 1. Hochmann, 2. M. Hačecký (oba Dukla Praha), 3. Mráček (SKC Tufo Prostějov).

Stíhací závod družstev: 1. Dukla Praha I (Rybín, Sisr, Vendolský, Kadúch), 2. Dukla Praha II (Kaňkovský, Hochmann, Kadlec, Mixa), 3. Dukla Praha III (Bláha, Fürst, V. Hačecký, Kraus).

Keirin: 1. Ptáčník, 2. Kelemen, 3. Bábek (všichni Dukla Brno).

Týmový sprint: 1. Dukla Praha (Kaňkovský, Rybín, Vendolský), 2. Bohemia Cycling Team/Zekof Team (Dostál, Jauris, Hekele), 3. SKC Tufo Prostějov (Mráček, Vrážel, Matoušek).

Ženy

Sprint: 1. Stehnová (Dukla Praha), 2. Šrůtková (Favorit Brno), 3. Machačová (Dukla Praha).

Scratch: 1. Machačová (Dukla Praha), 2. Šrůtková (Favorit Brno), 3. Majerová (Kovo Praha).

Stíhací závod družstev: 1. Dukla Praha/Remerx Merida Kolín (Machačová, Ticháčková, Stehnová, Bodlaková).

Týmový sprint: 1. Dukla Praha (Stehnová, Machačová), 2. Kovo Praha/Stadion Louny (Majerová, Moravcová), 3. Dukla Praha/Remerx Merida Kolín (Ticháčková, Bodlaková).

Výsledky ČP mládeže

Omnium

Junioři: 1. Pietrula, 2. Adámek (oba Dukla Praha), 3. Helis, 6. Hynek (oba SKC Tufo Prostějov).

Kadeti: 1. Čechman (Cykloteam Ostrov), 2. Chytil, 3. Strupek, 5. Šmída, 20. Bajer (všichni SKC Tufo Prostějov).

Žáci: 1. Babor (CK Bítovská), 2. Vavrek (Favorit Brno), 3. Kret (Uničov).

Kadetky + žákyně: 1. E. Kaňkovská, 2. S. Kaňkovská (obě Mapei Cyklo Kaňkovský), 3. Neumanová (Favorit Brno), 5. Mráčková, 6. Cetkovská (obě SKC Tufo Prostějov).

Výsledky MČR na dráze

Muži

Sprint: 1. Ptáčník, 2. Bábek, 3. Wagner, 4. Sojka, 5. Kimmel (všichni Dukla Brno), 6. Škeřík (Dukla Bratislava).

Stíhací závod: 1. Sisr, 2. Kraus, 3. Kaňkovský, 4. Kadlec, 5. Fürst, 6. Rybín (všichni Dukla Praha).

1 km s pevným startem: 1. Bábek, 2. Ptáčník, 3. Wagner, 4. Sojka (všichni Dukla Brno), 5. Kaňkovský (Dukla Praha), 6. Kimmel (Dukla Brno).

Omnium: 1. Kaňkovský, 2. Sisr, 3. Rybín, 4. Kraus, 5. Kadlec, 6. Fürst (všichni Dukla Praha).

Ženy

Stíhací závod: 1. Machačová (Dukla Praha), 2. Valentová (Favorit Brno).

500 m s pevným startem: 1. Machačová (Dukla Praha), 2. Valentová (Favorit Brno).

Omnium: 1. Machačová (Dukla Praha), 2. Majerová (Kovo Praha), 3. Ticháčková (Dukla Praha).

Juniorky

Stíhací závod: 1. Majerová (Kovo Praha), 2. Ticháčková (Dukla Praha), 3. Horořaková (Favorit Brno).

500 m s pevným startem: 1. Šrůtková (Favorit Brno), 2. Majerová (Kovo Praha), 3. Stehnová (Dukla Praha).

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...