Dobré poledne, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V předminulém týdnu skončilo cyklistické mistrovství světa na dráze v německém Berlíně, kde měl tým TUFO-PARDUS Prostějov dvojí zastoupení, o čemž Večerník již informoval. V dresu České republiky se na start scratche postavil Daniel Babor, v bodovacím závodě i madisonu nastoupil za Polsko Wojciech Pszczolarski. Jak si vedli, přináší v následujícím ohlédnutí.

Jako první se do bojů o cenné kovy zapojil Babor, pro kterého šlo o premiéru na MS mezi mužskou elitou, když věkem stále ještě patří do kategorie U23. Dan přitom na šampionát odcestoval ve výborné formě a netajil se tím, že jede bojovat o příčky nejvyšší. Nakonec z toho bylo čtrnácté místo, což je pro takhle mladého závodníka za dané situace velmi dobrý výsledek.
„Nehodnotím to negativně ani pozitivně, mířil jsem výš. Po výkonnostní stránce to bylo super, neměl jsem větší problém vydržet tempo. Navíc je olympijský rok a padající světové rekordy ukazovaly, v jaké jsou všichni formě. Bohužel jsem ale pocítil, že pořád nemám dostatek zkušeností. Také jsem se možná podcenil a měl zbytečný respekt, když jsem neskočil do nějakého úniku a čekal až na spurt. Nicméně mě to namotivovalo do další práce a věřím, že je to teprve začátek,“ sdělil své dojmy prostějovský cyklista.
O velké napětí až do samého závěru se pak postaral v bodovacím závodě Wojciech Pszczolarski. Do posledního okruhu totiž figuroval na medailovém umístění, bohužel ale nakonec skončil – stejně jako loni – čtvrtý. „Neměl jsem od sebe velká očekávání, protože jsem se na posledním Světovém poháru potýkal se zdravotními problémy, a v Kanadě dokonce musel na testy na koronavirus. Neměl jsem tak moc času na přípravu a byl zvědavý, jakou budu mít formu. Bylo to však skvělé, cítil jsem se silný a opět chybělo málo,“ zhodnotil Pszczolarski.
O dva dny později Wojciech absolvoval madison spolu se svým reprezentačním kolegou. V této disciplíně měl navíc poslední šanci nasbírat dostatek bodů pro nominaci na letošní olympijské hry v Tokiu. Bohužel se mu tolik nedařilo a rozhodně mířil výše než na dvanáctou pozici, kterou po smolném pádu i defektu s Danielem Staniszewskim obsadili. Podstatné ovšem bylo, že i to jim stačilo na zisk kvóty pro LOH 2020 v japonském Tokiu! „Madison byl pro mě důležitý, ale nešel podle představ. Měli jsme taktiku vyčkat na vhodný moment a zaútočit. Bohužel přišel defekt s pádem, takže nám pak scházely síly. Naštěstí jsme se na olympiádu přesto kvalifikovali a v tomhle směru cíl splnili,“ oddechl si Pszczolarski. „Wojta předvedl skvělý výkon s hořkosladkým závěrem, nicméně fakt, že budeme mít závodníka na olympijských hrách, je pro náš tým velká událost. Svou poctivou práci dotáhl do úspěšného konce a za svůj přístup si to opravdu zaslouží. Co se týče Dana, držel se své strategie, ale závod se vyvinul jiným způsobem. Což je zkušenost a příští rok bude zase o kus dál,“ zhodnotil světový šampionát z prostějovského pohledu sportovní ředitel TUFO-PARDUS Michal Mráček.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...