Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Uplynulou sezónu působení prostějovských bikrosařů pod hlavočkou prostějovského TUFO-PARDUS rozebral hlavní trenér Martin Žerava, jinak špičkový český motokrosař (nyní už v kategorii veteránů).

„Náš BMX tým opět dosáhl na velmi významné úspěchy – a to funguje teprve čtyři roky. Začnu naší nejlepší slečnou Štěpánkou Fremlovou, která se loni stala mistryní světa a vicemistryní Evropy ve věkové kategorii G9! Navíc získala bronz na šampionátu České republiky ve smíšené kategorii i s chlapci. Takže parádní výsledky, jsme na ni moc pyšní,“ zdůraznil Žerava.
„Když se vrátím zpátky k MČR v Brně, celkově druhý v kategorii šestiletých tam skončil Štěpán Janeček. Denis Žerava (U11) dojel vinou menší smůly šestnáctý, Štěpán Bachorík (U12) obsadil pěkné osmé místo a Dominik Novák (U12) dvaadvacáté. Filip Žerava (U16) vybojoval parádní třetí příčku a Matouš Pokorný (U16) neméně kvalitní čtvrtou pozici. Já jsem vinou nezaviněného pádu dokončil osmý v kategorii CRUISR 40+. O den později se nám navíc poměrně zadařilo v soutěži týmů, kam jsme postavili dvě družstva. Jedno ve složení Štěpán Janeček, Denis Žerava, Filip Žerava, Martin Žerava bylo 19., druhé v sestavě Štěpánka Fremlová, Štěpán Bachorík, Dominik Novák, Matouš Pokorný 28. z celkového počtu 57 kolektivů,“ informoval Žerava.
„Tohle všechno jsou registrovaní závodnici, my navíc máme ještě několik neregistrovaných absolvujících závody. Jsou to Matouš Vencovský, Jakub Mašek, Dan Boreček, Dan Kolařík, Filip Grepl a Vienek Valenta, kluci se teprve otrkávají a sbírají zkušenosti. Přesto se jim už zadařilo opakovaně dostat na stupně vítězů v kategorii příchozích,“ navázal Žerava.
„Co se týká naší organizační činnosti, premiérový ročník Velké ceny města Prostějova v BMX se povedl. Účast byla vysoká, téměř stovka bikrosařů z celé Moravy. Naštěstí nám přálo i počasí a závody proběhly bez větších zranění, což je vždy dobrá zpráva. Dorazilo i hodně neregistrovaných, okolo třiceti. A měli jsme radost, že v dobré divácké kulise byli dost vidět i prostějovští zástupci Tufo-Pardus. Myslím, že v pořádání Velké ceny budeme pokračovat a jednou ročně tuhle akci uděláme,“ prozradil kouč.
„Je jen škoda, že nemáme možnost postavit větší trať, neboť naše členská základna se začíná pěkně rozrůstat. Momentálně je nás skoro třicet, což vzhledem k daným podmínkám je na hranici únosnosti. Jsme ale za vzrůstající počet členů velmi rádi a zveme další děti, které mají zájem vyzkoušet si bikros, aby se přišly podívat nebo rovnou přidat mezi nás. Tréninky vedu společně s Janou Horákovou, bývalou vynikající jezdkyní BMX. Aktuálně se již chystáme na letošní sezónu, zatím v rámci zimní přípravy pod střechou tělocvičen,“ doplnil Martin Žerava.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...