Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 2.5.2024
svátek slaví Zikmund,
zítra Alexej
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

33 hochmanO své druhé vítězství na Memoriálu Otmara Malečka bude v pátek večer usilovat Jiří Hochmann. Dvojnásobný mistr Evropy a vicemistr světa v bodovačce dvojic se radoval již v roce 2010 po boku Martina Bláhy, letos by na toto umístění rád navázal a překazil tak cestu dvojici Kadlec - Kaňkovský za třetím prvenstvím v řadě.

„Pevně v to věřím. Týmovou taktiku dopředu určovat nejde, to vykrystalizuje až v průběhu závodu. Je ale dobré, když vyhraje někdo z českých reprezentantů nad těmi zahraničními,“ těší se na divácky atraktivní závod Jiří Hochmann.

V minulých letech platilo, že hlavní páteční disciplína se stala kořistí Dukly Praha, pokračování série by se jezdec právě této stáje nebránil. „Neznám přesnou startovní listinu, ale myslím si, že by to tak být mohlo. Záleží, kdo tu ale bude ze zahraničních týmů a v jakém počtu budeme startovat my,“ upozornil.

Hochmann nezastírá prestižnost vnitrotýmových soubojů, vše je ale v určitých mezích a jen při závodění. „Rivalita mezi námi je, kdyby nebyla, tak je to špatné. Nám to jen prospívá, pomáhá nárůstu výkonnosti,“ vypíchl pozitiva.

Závod se jezdí na venkovním betonovém oválu, což může být také plus pro domácí závodníky. „Já jsem na tom vyrůstal odmalinka, nikdy se mi na tom špatně nejezdilo. Krásně se na tom svezete

a myslím si, že kompletně pro český tým je výhodou, že jsme odkojeni betonem. Můžeme si s tím poradit líp než soupeři,“ zmínil s tím, že zahraniční dřevěné ovály bral vždy jako odměnu.

Člen pražské Dukly nedávno začal přípravu na podzimní a zimní část sezony, prvním vrcholem bude právě Malečkův memoriál na prostějovském velodromu. „Kvůli tomu jsem vynechal některé závody, snažím se pro dělat maximum a věřím, že se to v dobré obrátí. Pak přijde na řadu evropský šampionát v nizozemském Apeldoornu a následuje únorové mistrovství světa v Cali. To jsou tři stěžejní akce,“ zmínil Hochmann své nejvýznamnější akce nadcházejících dnů, týdnů a měsíců.

Přípravu na zmíněný světový šampionát tak zahájil půl roku před samotným konáním akce. „Je to tak. Moje disciplíny jsou vytrvalostní a nejde ze dne na den s výkonností dělat zázraky. Je potřeba cílevědomě a zodpovědně pracovat dlouhodobě dopředu, aby nedošlo k žádnému omylu,“ vysvětlil závěrem Jiří Hochmann.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...