Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 2.5.2024
svátek slaví Zikmund,
zítra Alexej
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

33 KelemenJednou z velkých hvězd letošního ročníku Memoriálu Otmara Malečka bude Pavel Kelemen. Sprinterský specialista z Dukly Brno reprezentoval loni Českou republiku na olympijských hrách v Londýně, zhruba před měsícem se navíc stal dvojnásobným mistrem Evropy do třiadvaceti let, k čemuž přidal i stříbro z týmového sprintu.

„Jel jsem tam sice pro medaili a doufal jsem, že v keirinu by to mohlo být zlato, když bude štěstí a vše se povede, jak má, že ale přivezu dvě zlata a stříbro, to si myslím, že od nás nikdo nečekal,“ vracela se velká naděje české dráhové cyklistiky k šampionátu v Anadii.

 

Portugalská dráha mu sedla velmi dobře, nastartovalo ho překvapivé stříbro českého družstva. „Byli bychom rádi, kdybychom jeli o třetí místo, semifinálovou jízdu jsme ale vyhráli. Ve finále již byli Němci rychlejší. Trochu mě to nakoplo, věděl jsem, že už odjedu s medailí,“ nezastíral Kelemen. Příjemně ho zaskočila i medaile ze sprintu, přestože vyhrál již kvalifikace na 200 metrů. „To mi dodávalo sebevědomí. Více jsem si věřil na soupeře, ale sprint byl náročný, protože byl rozdělen na dva dny. Dopadlo to ale takto,“ usmíval se evidentně spokojený cyklista.

Na závěr evropského šampionátu pak přišla zlatá tečka v keirinu. „Konalo se to poslední den a už to bylo hrozně zdlouhavé. Byl jsem unaven a ještě mě v první jízdě diskvalifikovali. Jel jsem opravu, ale konec byl dobrý,“ připomenul komplikovanou cestu za titulem.

Zkušenosti mu nabídl i loňský Londýn, významnější závod než olympijské hry se totiž nekoná. „To je neskutečný zážitek. Vidíte všechny sportovce, to vás ohromí. Byl to největší závod, co jsem kdy mohl jet. Možná mě ale v Riu de Janeiro něco překvapí,“ usmíval se reprezentant při myšlence na příští letní olympiádu.

V Prostějově obhajuje výhru právě z keirinu, ve sprintu skončil těsně pod stupni vítězů. I letos má v plánu absolvovat obě disciplíny a ideálně atakovat nejvyšší pozice, po dlouhé pauze je ale nyní čtrnáct dní v těžké přípravě. „Nemyslím si, že budu úplně v nějaké formě, ale budu se snažit vyhrát. Body na světové poháry už mám ale vyjeté a závodu si chci zejména užít. Ale také vyhrát. Budeme to s trenérem Petrem Klimešem ladit na mistrovství Evropy Elite a světové poháry,“ zmínil vrcholy podzimní části. Brněnský jezdec patří posledním rokem do kategorie třiadvacetiletých, již příští rok ho čeká posun mezi dospělou elitu. „Skok to bude určitě. Jsou tam starší borci, kteří mají větší zkušenost i výkonnost, je jich tam plno dobrých. Stále mám co zlepšovat,“ uvědomuje si náročnou cestu do absolutní evropské a světové špičky.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...