Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 2.5.2024
svátek slaví Zikmund,
zítra Alexej
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

33 tiskovkaGrand Prix Prostějov-Memoriál Otmara Malečka je opět tady, již v pátek 23. srpna se na prostějovském velodromu uskuteční nejprestižnější a nejkvalitnější závody v dráhové cyklistice, které může fanoušek cyklistiky v České republice navštívit. Závody, od loňského roku zařazené do kategorie UCI Class I., tedy nejvyšší kategorie, které lze pro závody na venkovní, betonové dráze dosáhnout, si tento punc udržely i v letošním roce.

Pořadatelé ponechaly tradiční a osvědčené schéma závodů, již od 12:30 hodin zahájí kvalifikací svůj program sprinteři. Cyklistický fanoušek se může těšit na čerstvé mistry Evropy Pavla Kelemena a Robina Wagnera, kteří se spolu s kolegy s Dukly Brno utkají se sprintery z Itálie, Polska, Maďarska a Rakouska. Během odpoledne program vyplní závody mládeže, které jsou zařazeny do programu Olympijských nadějí v rámci Visegrádské spolupráce, diváci tedy uvidí klání domácích dráhařů s nadějnými mladými dráhaři ze Slovenska, Maďarska, Polska, ale také z Rakouska. Součástí Grand Prix jsou tradičně i závody žen, které se utkají v atraktivních disciplínách scratch, bodovací závod a 500 p.s. Diváci se mohou těšit na aktuální mistryni světa v bodovacím závodě Jarmilu Machačovou z Dukly Praha, ale také třeba na Katarzynu Pawlowskou z Polska, která je dvojnásobnou mistryní světa ve scratchi, ale také vynikající dráhařku a několikanásobnou mistryni Spojených Státu Amerických Elizabeth Newell.

33 plakatHlavní-večerní program zahájí v 17:30 hodin a událostí večera určitě je „Memoriál Otmara Malečka“, tedy madison na 120 kol. Stejně jako v minulých letech můžeme hledat největší favority mezi závodníky Dukly Praha, především vždy silná dvojice Milan Kadlec-Alois Kaňkovský bude jistě chtít navázat na vítězství z posledních dvou let a dovršit tak zlatý hattrick. Cestu za vítězství jim budou jistě chtít znepříjemnit Hochmann s Bláhou, kteří jsou aktuálními mistry Evropy v této disciplíně, a jak sám Jirka Hochmann na tiskové konferenci uvedl, opět budou po letech startovat ve dvojici s Martinem Bláhou a menší cíl než vítězství si před sebe nekladou. Prostějovské publikum jistě potěší, že opět uvidí italského borce Alexe Butazzoniho, který v roce 2009 v Prostějově zvítězil, a který do Prostějova přicestuje s kolegy Christianem Grazianem, Matteo Albanem a Riccardem Donatem. Účast také přislíbili dráhaři z Polska, Španělska, Rakouska, Maďarska a Slovenska, v jednání je start Švýcarů. Hájit barvy domácího oddílu SKC TUFO Prostějov budou Michla Mráček ml., Viktor Vrážel, Christopher Imrek. Bohužel zcela určitě bude ze zdravotních důvodů chybět Jakub Filip, největší hvězda domácích, obhájce bronzové medaile z bodovacího závodu v posledních dvou ročnících, a tak trenér domácích a zároveň nový ředitel závodu Michal Mráček st. zvažuje start nové akvizice týmu Adama Valeše, nebo Jiřího Matouška. Hlavním rozhodčím tentokrát bude německý arbitr Ingo Rees.

Nic se nezměnilo ani na tradičním charitativním podtextu celé akce, kdy výtěžek z tomboly a dobrovolného vstupného bude věnován oddělení onkologie Fakultní nemocnice v Olomouci.

Cyklistický fanoušek, který si na prostějovský velodrom najde cestu, se určitě může těšit na vynikající sportovní podívanou. Cyklistický program navíc nekončí páteční Grand Prix, ale bude pokračovat Mistrovstvím České republiky a Českým pohárem mládeže v sobotu a neděli, a dále Mistrovstvím České republiky v úterý a středu, které ve středu doplní, v loňském roce obnovené, Mistrovství Moravy. Podrobnější informace, včetně programu, naleznete na webových stránkách závodu www.otmarmalecek.cz

33 cyklo1 33 cyklo2 33 cyklo3

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...