Dobré poledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Cyklisté TUFO-PARDUS Prostějov mají za sebou další náročný víkend. Mladé naděje tohoto oddílu se vydaly na sever Čech, aby se postavily na start 14. a 15. dílu Českého poháru na silnici mládeže a žen TECHNISERV Cup 2019. Elitní tým hanácké stáje pak startoval na 55. ročníku etapového závodu Giro della Regione Friuli Venezia Giulia (UCI 2.2).

Na talenty TUFO-PARDUS v sobotu čekalo nejnáročnější kritérium letošního seriálu ČP v jabloneckém areálu Břízky. Prostějovští závodníci si ale s náročným cílovým stoupáním hravě poradili a opět měli své zástupce na stupních vítězů. Mezi staršími žačkami vybojovala stříbro Patricie Müllerová a bronz získala kadetka Gabriela Bártová. Pátá místa přidali Stanislav Pátík mezi žáky a Naďa Voráčová v ženách.
Neděle, kdy se konal silniční závod v Hodkovicích nad Mohelkou, pak byla ještě o poznání úspěšnější. Ve starších žácích si dojel osamoceně pro vítězství Stanislav Pátík, Gabriela Bártová si oproti předchozímu dni polepšila mezi kadetkami na druhou pozici a Patricii Müllerové naopak o pouhý jeden post stupně vítězů unikly.
„Silniční část sezóny se blíží ke svému konci, a proto mám radost, že jsou naši závodníci stále schopni držet si svou standardní výkonnost. Díky tomu i po náročném programu, který už mají za sebou, stále patříme mezi nejlepší mládežnické celky,“ chválil své svěřence trenér Martin Cetkovský.
Ve složení Tomáš Bárta, Karel Tyrpekl, Wojciech Pszczolarski, Denis Rugovac a Daniel Babor se elitní tým TUFO-PARDUS postavil na start čtyřdenního závodu v Itálii. Jeho úvodní etapou byla týmová časovka, která prostějovským jezdcům nevyšla podle představ a obsadili v ní až 31. místo. Ve druhé etapě se moravským vyslancům vedlo o něco lépe, když v nabité konkurenci dojel v hlavní skupině na 22. příčce Tomáš Bárta. Třetí etapa už byla profilově velmi náročná a mezi závodníky se tvořily velké časové rozdíly, nejvýše byl klasifikován Karel Tyrpekl na 61. pozici. Shodné umístění patřilo také Tomáši Bártovi v závěrečné etapě a Tyrpeklovi v celkovém hodnocení. „Jak je o Itálii známo, v závodě se statusem UCI se vždy sejde velmi silná konkurence. Účastníci pak na nic nečekají, jsou aktivní a pro naše mladé závodníky je to tudíž velká škola. Přesto kluci předváděli pěkné výkony, Tomáš Bárta se překvapivě ukázal i v kopcích. Hlavně ale chlapci nasbírali mnoho zkušeností, které mohou v závěru sezóny ještě zúročit,“ řekl sportovní ředitel Michal Mráček. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...