Dobré dopoledne, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Kulaté výročí své existence oslavila o posledním srpnovém víkendu největší akce v dráhové cyklistice na území ČR neboli Grand Prix Prostějov – Memoriál Otmara Malečka. Nejprestižnější událost na dvou kolech v regionu navazuje na předchozí dlouhou tradici populární Hanácké noci, z jejíchž dob zůstala zachována kouzelná atmosféra krásných závodů přecházejících z denního světla do nastávající večerní tmy. A postupem let se přidala špičková kvalita výborně obsazeného klání. Jubilejní dvacátý ročník to stoprocentně potvrdil.

Organizátoři z SKC Prostějov a Ricardo Racing Teamu tentokrát přilákali za finanční podpory řady partnerů v čele se statutárním městem Prostějov i Olomouckým krajem opravdu hvězdné startovní pole. Dráhařské osobnosti na Hanou přivádí vedle bezchybného zabezpečení hlavně fakt, že dvoudenní dostaveníčko na prostějovském velodromu patří do druhé nejvyšší mezinárodní kategorie CL-1, nad níž jsou už pouze Světové poháry. Při těch samozřejmě bývá ještě nabitější konkurence, především početnější a většinou ze všech kontinentů planety.
Na druhou stranu při GPP – MOM 2019 letos platilo, že početně ne tak rozsáhlý peloton mužů a žen zdobila koncentrovaná kvalitativní jakost jezdců a jezdkyň. Především reprezentace Dánska (Lasse Norman Hansen, Niklas Larsen, Amelie Dideriksen, Julie Leth), Itálie (Francesco Lamon, Michele Scartezzini, Vittoria Guazzini, Chiara Consonni), Francie (Morgan Kneisky, Tom Derache, Florian Maitre, Coralie Demay), Polska (Filip Prokopyszyn, Daniel Rochna, Karolina Karasiewicz, Justyna Kaczkowska), ale například i Běloruska, Rakouska, Ruska či pochopitelně rovněž České republiky.
Paradoxem přitom je, že absolutní top úroveň zejména ve vytrvalostních disciplínách (madison, omnium, bodovačka, scratch atd.) komplikuje prosazení na stupně vítězů domácím zástupcům oddílu TUFO-PARDUS Prostějov. Ti tentokrát zůstali mezi dospělými bez medaile, ke které se nejvíc přiblížil Daniel Babor čtvrtou pozicí ve scratchi. Ale třeba v královském omniu se místní želízka v ohni neprosadila vůbec a závěrečný madison dokončili Vojciech Pszczolarski právě s Baborem „až“ jako devátí. Což znamenalo zklamání, ovšem v takto tvrdé konkurenci nikoliv překvapivé. Alespoň že cenné kovy dobyli prostějovští mládežníci v čele s hodně talentovanými René Smékalem a Patricií Müllerovou.
Naprosto klíčovým faktorem k celkové úspěšnosti Grand Prix Prostějov – Memoriálu Otmara Malečka každoročně je příznivé počasí. To po částečném výpadku z loňska nastavilo nyní maximálně vlídnou tvář, oba dny bylo krásně. Jasno a teplo až do pozdního večera, navíc téměř nefoukalo. Díky tomu se mohl odjet kompletní program čítající v pátek i v sobotu okolo deseti hodin plných intenzivní cyklistické zábavy a prokládaný mnoha doprovodnými akcemi. To vše se zázemím bohatého, hlavně velmi chutného občerstvení. Výsledkem se stala tradičně početná návštěva diváků, kteří závodníkům na kolech vytvořili důstojnou atmosféru odpovídající významu akce.
Tak na jednom z NEJ sportovních podniků regionu na viděnou zase za rok!




  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...