Dobré ráno, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Elitní tým TUFO-PARDUS Prostějov ve složení Luděk Lichnovský, Marek Dolníček, Vladimír Mikšaník, Karel Tyrpekl, Tomáš Bárta, Denis Rugovac a Wojciech Pszczolarski se zúčastnil čtyřetapového závodu kategorie UCI 2.1 Belgrade Banjaluka a po velmi dobrém týmovém výkonu si z Balkánu přivezl první letošní body do žebříčku Mezinárodní cyklistické federace UCI.

Hned na úvod čekala závodníky téměř dvousetkilometrová etapa z Bělehradu do Vlasenice. S náskokem pěti vteřin ji ovládl návštěvníkům Memoriálu Otmara Malečka dobře známý Australan Aaron Gate. Následoval jej šedesátičlenný peloton, v němž byl nejlepší z hanácké sedmičky Karel Tyrpekl klasifikován jako čtyřiadvacátý v pořadí. „Karel dojel v první etapě s těmi nejlepšími. Měl stále naději na slušné celkové umístění, čímž získal roli lídra týmu. Ostatní se mu tak snažili v dalších etapách pomáhat,“ přibližoval dění a vývoj taktiky sportovní ředitel Michal Mráček.
O vítězi druhé etapy vedoucí z Vlasenice do Brčka se rozhodovalo v hromadném dojezdu. V něm si nejlépe ze žluto-modrých barev vedl Tomáš Bárta, když projel cílem jako dvaatřicátý. Tyrpekl si však díky dojezdu v hlavním balíku držel svou pozici v průběžném hodnocení. Rovněž ve třetí etapě o sobě dali prostějovští cyklisté vědět. Většinu dne strávil v úniku stále ještě osmnáctiletý mladíček Vladimír Mikšaník, aby nakonec jeho kolega Tomáš Bárta dokončil porci sto čtyřiasedmdesáti kilometrů z Brčka do Tesliče jako patnáctý.
„Výkon Mikšaníka ve třetí etapě byl opravdu vynikající. Tým hájící žlutý dres vedoucího závodníka jel tempo na čele pelotonu a nejelo se vůbec pomalu. Jezdci v úniku se tak museli pravidelně střídat a neměli to vůbec jednoduché, přesto vydrželi sto kilometrů. Jsem rád, že jsme byli vidět a nebyli jsme pasivní,“ chválil výkon týmu Mráček.
Úkolem jeho svěřenců před závěrečnou čtvrtou etapou tak bylo uhájit dosavadní pozici Tyrpekl v celkovém hodnocení. A to se také podařilo. Sto sedmdesát pět kilometrů z Prnjavoru do Banja Luky zvládl jako sedmnáctý a v celkové klasifikaci mu tento výkon zajistil dvanácté místo. Bonusem pak byl bronz mezi jezdci do třiadvaceti let a odměnou pak body do žebříčku UCI.
„Musím pochválit celý tým, fungoval výborně. Lepší to mohlo být jen v poslední etapě, kdy se naši závodníci nechali zaskočit vývojem závodu a nebyli ve správný čas na správném místě, nicméně když se za tím ohlédnu, dvanácté místo na závodě této kategorie a navíc v Karlově věku je pěkným výsledkem. Bylo vidět, že je na tom výkonnostně velmi dobře a nemá problém soupeřit s nejlepšími, to je pozitivní zprávou,“ shrnul sportovní ředitel TUFO-PARDUS Prostějov Michal Mráček. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...