Dobrý večer, dnes je úterý 30.4.2024
svátek slaví Blahoslav,
zítra Svátek práce
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Zahraniční hvězda TUFO-PARDUS Prostějov Wojciech Pszczolarski sahala po dalším velkém úspěchu. Úřadující mistr Evropy v bodovacím závodě na nedávném světovém šampionátu v domácím Polsku potvrdil v této disciplíně příslušnost k absolutní špičce a jen o fous mu unikla další medaile. Jako bonus navíc sedmadvacetiletý cyklista figuruje v čele rankingu UCI. Vedle bodovačky jednotlivců absolvoval polský reprezentant ještě madison spolu s Danielem Staniszewským. V něm byli klasifikováni na osmém místě.

Bodovací závod na mistrovství světa dráhařů byl napínavý do posledního momentu. Pszczolarski si v něm počínal velmi aktivně, byl tahounem skupinky závodníků, která stíhala peloton o kolo, ve výsledném hodnocení některým soupeřům nadělil kol hned několik.
Prostějovský závodník byl velkým adeptem na některý z cenných kovů a do posledního bodování po něm také sahal. O tom, že skončí těsně pod stupni vítězů, nakonec rozhodl poslední spurt, v němž jej o bronz připravil irský reprezentant Mark Downey. Wojciech sice vybojoval shodný počet bodů, avšak v pořadí na pásce za ním zaostal.
„Musím říct, že skončit v obou závodech v top ten ve světě je super. Samozřejmě mě ale mrzí, že jsem přišel o bronz v bodovačce v posledním sprintu. Někdo ale musel skončit čtvrtý, tentokrát přišla řada na mě. Myslím, že si s odstupem času řeknu, že to není špatný výsledek. Chvíli před mistrovstvím světa jsem měl ošklivý pád a ani jsem nevěděl, jestli odstartuju,“ přemítal krátce po závodě člen žluto-modré stáje. „Těší mě i výsledek v madisonu, byl rekordně rychlý a osmým místem jsme Polsku získali body do rankingu vzhledem k olympiádě v Tokiu. Teď mě ještě čekají závody Six Day Series v Hongkongu a pak už se zase na chvíli vrátím na silnici,“ podělil se o své dojmy Wojciech Pszczolarski.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...