Příjemnou noc, dnes je úterý 30.4.2024
svátek slaví Blahoslav,
zítra Svátek práce
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Trio TUFO-PARDUS Prostějov Daniel Babor, Luděk Lichnovský a Wojciech Pszczolarski má za sebou druhý díl dráhových závodů ze série „šestidenních“. Elitní jezdci se za skandování vyprodaných tribun představili v Berlíně a žluto-modré barvy byly vidět. Pszczolarski sice těsně nedosáhl na pódium a nedařilo se zdravotně indisponovaným Baborovi s Lichnovským, ale v doprovodných závodech mládeže vyhrála žákyně Patricie Müllerová mezi kadetkami a junioři Lukáš Kolařík s René Smékalem atakovali elitní desítku.

Nejlépe do závodů vstoupil Pszczolarski, jehož tradičně doplňuje reprezentační parťák Daniel Staniszewski. Vyhráli úvodní madison a po prvním dni figurovali na průběžném čtvrtém místě, o tři dny později se dokonce posunuli na průběžné druhé místo a do poslední chvíle bojovali o celkové vítězství. Nakonec z toho byla rovněž cenná pátá příčka. „Stejně jako v Londýně,“ posteskl si tak trochu Pszczolarski. „Závod byl do poslední minuty otevřený a spolu s Danem jsme chtěli bojovat minimálně o pódium. Celý podnik pro nás vypadal dobře, dvakrát jsme vyhráli madison a vylučovačku a je to trochu škoda,“ podělil se o pozávodní dojmy polský internacionál ve žluto-modrém dresu, kterého nyní čekají Six Day v Kodani, kde hodlá opět usilovat o pódium
Ryze české dvojici Babor–Lichnovský se dařilo o poznání méně, po úvodních šesti disciplínách byli až šestnáctí. Druhý jmenovaný se navíc potýkal s nemocí a rozhodčí jej proto druhý den neutralizovali. Zbývající dny se pak v jejich případě nesly v duchu neztrácet kontakt s konkurencí.
„Byly pro mě utrpením. Chtěl jsem ale absolvovat kompletní program jako ostatní dvojice...,“ pronesl zklamaný Lichnovský. „Tím, že Luděk onemocněl, to pro mě pak už byl hlavně trénink a zkouška, jak na tom letos jsem,“ doplnil svého kolegu Babor.
Kromě elitních závodníků se v německé metropoli představili také mládežníci TUFO-PARDUS Prostějov. Mezi juniory se na start postavili Lukáš Kolařík spolu s René Smékalem. Závodili celkem čtyři dny, když první den absolvovali madison a bodovací závod, zbylé dny už pouze madison. V celkové klasifikaci jim patřilo jedenácté místo. „Úvodní bodovačka se klukům docela povedla a byli pátí, ještě v madisonu předvedli dobrý výkon. Zbylé dny ale zbytečně dopláceli na chyby, které dělali. Získali tady ale hodně zkušeností, každý takový start v mezinárodní konkurenci je posouvá,“ hodnotil trenér Martin Cetkovský.
Na závěrečné dva dny navíc přicestovaly i dvě závodnice, konkrétně žákyně Patricie Müllerová a kadetka Gabriela Bártová. Obě čekala dvoudenní konfrontace vypsaná společně pro žákyně a kadetky, prvenství na pásce a bodovací závod byly oproti ostatním kategoriím hodnoceny individuálně. V rámci těchto dnů byly prostějovské barvy hodně vidět především zásluhou Müllerové, která první den obsadila čtvrté místo a v bodovacím závodě dokonce zvítězila. Po součtu pořadí z obou dnů byla celkově druhá, ze žákyň však suverénně první. „Od začátku jsem se snažila hlídat si pozici na čele balíku a držet krok s vedoucí závodnicí. Hned na prvním bodování jsem si připsala nějaké body, což mě nakoplo. Zbytek závodu probíhal podobně a vítězství se začalo rýsovat v předposledním bodování, které jsem vyhrála. Do posledního jsem nastoupila dvě kola před cílem a tuto pozici se mi podařilo udržet až do samého cíle. Výhra to nebyla jednoduchá, ale do závodu jsem dala vše a jsem moc šťastná, že se mi to povedlo,“ nadšeně líčila mladá cyklistka.
A chválou na její adresu nešetři ani mládežnický kouč. „Patricie předvedla excelentní výkon, poradila si i se staršími a zkušenějšími závodnicemi. Na Gabče bylo znát, že je po delším odpočinku a teprve se do tempa dostává, pro obě ale bylo velice silným zážitkem závodit před plnou tribunou fanoušků,“ sděloval Martin Cetkovský.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...