Dobré poledne, dnes je úterý 30.4.2024
svátek slaví Blahoslav,
zítra Svátek práce
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 V konkurenci mistrů Evropy, mistrů světa i medailistů z olympijských her se celou tuto zimu představuje dvojice týmu TUFO-PARDUS Prostějov Luděk Lichnovský a Daniel Babor. Mladí prostějovští závodníci a společně s nimi rovněž polský internacionál Wojciech Pszczolarski dosáhli pro klub historického úspěchu, když se mohou účastnit prestižních dráhových závodů Six Day Series. A nejde jen o jednorázové pozvánky jako v minulých letech, úspěšné trio získalo smlouvu na všechny tyto podniky po celém světě! Na konci ledna se tak představí v Berlíně, poté na přelomu ledna a února v Kodani, jen pár dní po ní přijde na řadu Melbourne, v březnu pak Manchester a v dubnu Brisbane.


„Je to jedno ze splněných přání, která jsme měli já i kolegové, když jsme s mužskou cyklistikou začínali. Tehdy jsme měli výborné juniory a byl pro nás velký svátek, že jsme je dostali na šestidenní do třiadvaceti let. S nadšením sledovali závody profesionálů před vyprodanými hledišti, říkali jsme si, kdyby tak alespoň jedenkrát naše dvojice startovala i zde,“ hovořil nadšeným hlasem předseda TUFO-PARDUS Prostějov Petr Šrámek.
Částečně se tento sen začal plnit již loni a předloni, kdy se dvojici Luděk Lichnovský a Wojciech Pszczolarski podařilo dostat na jednotlivé šestidenní Fiorenzuole a Berlíně. „Zejména díky výsledkům Wojty, příchodu juniorského mistra světa Dana Babora a také díky velkému úsilí a výborné diplomacii Michala Mráčka se nám nyní podařilo zajistit smlouvy pro dvojici Lichnovský - Babor i Wojtu Pszczolarského, který jezdí se svým polským reprezentačním partnerem,“ dodal.
První zastávkou stávajícího ročníku byl Londýn a už tam prostějovští ukázali, že důvěru pořadatelů nezískali náhodou. Hned na úvod ovládl Babor bodovací závod, následující den byl v téže disciplíně Lichnovský druhý a úspěchy sbíral i Pszczolarski se svým reprezentačním kolegou, pro které však start na těchto závodech není novinkou.
Úspěšná série pokračovala i dál a každý den tohoto dráhového svátku vybojoval jeden ze závodníků TUFO-PARDUS Prostějov pódiové umístění v některé z disciplín. V celkové klasifikaci pak patřilo ryze české dvojici dvanácté místo, s čímž byli při své premiéře spokojeni.
„Jako první Six Day byl pro nás Londýn výborný, protože další budou už jen náročnější, co se týče programu. Seznámili jsme se s hodně dobrými závodníky a myslíme si, že jsme svým výstupem nejen v závodech vstoupili do jejich povědomí,“ podělil se o své dojmy Lichnovský s Baborem. Do německé metropole jedou s jasným cílem – vylepšit své nynější umístění.
„Pro Luďka a Dana by bylo úspěchem dostat se do první desítky. Myslím si, že na umístění okolo desátého místa mají. Je to ale samozřejmě velmi těžké, Dan má teprve devatenáct roků a tak mladí závodníci startují na šestidenních zcela výjimečně. Tyto závody jsou hodně o technice a zkušenostech,“ upozornil Petr Šrámek
„Šestidenní“, jak se těmto závodům mezi dráhaři říká, se v mnohém liší od klasických mezinárodních mítinků. Soutěží se vždy šest dní za sebou v několika dráhových disciplínách a hodnocen není jednotlivec, ale dvojice. Mezi dráhaři jsou vnímány jako malý sportovní svátek, tím jsou také pro fanoušky cyklistiky. Velodromy po celém světě v době jejich konání praskají ve švech a pro velký zájem diváků je zajištěn i přímý televizní přenos.
Trio Prostějovanů tak mohou v akci sledovat i prostějovští fanoušci, od 24. do 29. ledna budou každý den na Eurosportu. „Pro náš klub, město i kraj je to velká reklama,“ považuje si této příležitosti předseda TUFO-PARDUS Prostějov.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...