Dobré odpoledne, dnes je pátek 3.5.2024
svátek slaví Alexej,
zítra Květoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Cyklistický mítink na prostějovském velodromu si navzdory sobotním rozmarům přírody všichni užívali naplno jako obvykle. Samotní aktéři, fanoušci v hledišti, rozhodčí i organizáři v čele s ředitelem Memoriálu Otmara Malečka. „Přes vrtochy počasí, které byly nepříjemné pro závodníky, diváky i pořadatele, se letošní devatenáctý ročník myslím povedl. K vidění byla strhující cyklistika. A co se týče výkonů domácích jezdců a jezdkyň, tak i v tomto ohledu mohu být spokojen,“ zhodnotil šéf akce Michal Mráček se zdůrazněním poděkování všem partnerům v čele se statutárním městem Prostějov, Olomouckým krajem i Českým svazem cyklistiky.


Nechyběli politici i šéf ČSC
Lákavou sportovní podívanou si v rámci letošní Grand Prix Prostějov nenechala osobně ujít řada slavných osobností cyklistické minulosti, a to nejen dráhové odnože. Po dlouhé době navíc zdejší ovál navštívil též nejvyšší představitel Českého svazu cyklistiky, kterým momentálně je Petr Marek. „Bylo pro mě ctí přijmout pozvání na tak významné a kvalitní závody,“ ujistil prezident ČSC, jenž v sobotu předával ceny medailistům v rámci slavnostního vyhlášení výsledků. Pochopitelně nemohli chybět ani známí politici. Špičkové klání sledovali náměstci primátorky města Prostějov Jiří Pospíšil (v pátek) a Zdeněk Fišer (o den později), na svou oblíbenou akci dorazil rovněž náměstek ministra kultury Alois Mačák.

Tentokrát bez zranění
Dráhová cyklistika patří mezi poněkud nebezpečnější sporty a je jasné, že v ní občas dojde k nepříjemným pádům, z nichž leckdy vyplynou různě vážné zdravotní problémy. Stačí si vzpomenout na některé minulé ročníky Memoriálu Otmara Malečka s občas dost krvavými zážitky. Letos se celý průběh podniku bez takhle krajních momentů naštěstí obešel. Během pátečního programu sice jeden mládežnický závodník při omniu spadl, ale vyvázl bez jakýchkoliv větších následků, jen potlučený a s menšími odřeninami. O den později, kdy nešel nekontrolovatelně k zemi vůbec nikdo, pak statečný účastník karambolu z pátku znova naplno bojoval o medaile. Tudíž tentokrát prostějovská Grand Prix vyzněla z hlediska zdraví příznivě.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...