Dobré odpoledne, dnes je pondělí 13.5.2024
svátek slaví Servác,
zítra Bonifác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Hned trojicí závodníků se na Mistrovství Evropy v dráhové cyklistice ve skotském Glasgow mohl pyšnit prostějovský cyklistický tým PARDUS – TUFO. A v bílo-červených barvách polského národního týmu doslova zazářil Wojciech Pszczolarski. Ve své silné disciplíně, bodovacím závodě, doslova převálcoval soupeře a se ziskem 102 bodů a rozdílem 19 bodů na druhého Kenny de Keteleho zvítězil.

Polský závodník se do čela průběžného pořadí vyhoupl už v první čtvrtině závodu. Bodovací závod se jel na dlouhých 40 km, což je v přepočtu 160 kol. Pszczolarski dokázal pravidelně bodovat a především získával postupný náskok, který celkově natáhl až na čtyři okruhy. Od poloviny závodu už tak nenechával nikoho na pochybách, že si jede pro svůj už třetí titul mistra Evropy. První titul dokázal vybojovat už v roce 2012 ještě jako závodník kategorie do dvaceti tří let. V elitní kategorii prvenství vybojoval poprvé o tři roky později v Grenchenu a letos tak potřetí oblékl modro-bílý dres pro evropského mistra. Druhé místo obsadil zkušený Kenny de Ketele z Belgie, třetí místo obsadil Stefan Matzner z Rakouska. Společně s reprezentačním kolegou Danielem Staniczewskim pak startoval také v madisonu, ve kterém obsadili solidní 6. místo.
V bodovacím závodě startoval i Luděk Lichnovský, který se ziskem jednoho bodu a bez ztráty okruhu obsadil solidní 16. místo.
Třetím zástupcem prostějovského týmu v Glasgow byl Daniel Babor, který se na velodromu pojmenovaném po legendárním Siru Chrisi Hoyovi představil ve scratchi a ve vylučovacím závodě. Nadějný jezdec, který ještě v loňském roce startoval v juniorské kategorii, obsadil ve scratchi 12. místo, v eliminaci se dokonce probojoval do elitní desítky, když obsadil vynikající 9. místo. (jč)

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...