Dobré odpoledne, dnes je středa 1.5.2024
svátek slaví Svátek práce,
zítra Zikmund
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

14 skc italieJezdci SKC TUFO Prostějov se v uplynulém týdnu představili hned na dvou akcích v Itálii. Absolvovali podniky Giro del Belvedere a Gran Premio Palio del Recioto, tedy závody určené pro kategorii U23 a zařazené do kategorie UCI 1.2. Trenér Michal Mráček starší do Itálie nominoval totožnou sestavu, která startovala na prvním letošním závodě tj. Košice-Miškolc, tedy šestici Jakub Filip, Jiří Matoušek, Michal Mráček mladší, Jan Stӧhr, Pavel Stӧhr a Jan Svorada.

Nejprve se kluci předvedli na Giro del Belvedere. O Velikonočním pondělí se na start již 75. ročníku postavili vedle týmů ze zemí, jako jsou Austrálie, Francie, Rusko, Švýcarsko, Spojené státy Americké, Belgie, Rakousko, Německo a samozřejmě domácí Itálie. Mezi vítězi Giro del Belvedere let minulých nalezneme řadu významných jmen minulosti i současnosti, k těm nejznámějším patří například Švýcar Fabien Cancelara.

Závod se od počátku odvíjel v rychlém tempu, slovy Jakuba Filipa naplno od startu až do cíle. Z vítězství se radoval švýcarský cyklista v barvách týmu BMC Stefan Kueng, na stupně vítězů jej doprovodil Silvio Herklotz z Německa a Mitchell Mulhern z Austrálie. Na domácí závodníky tentokrát místo na pódiu nezbylo a z prostějovských závodníků byli klasifikováni Jiří Matoušek na 71. místě, Pavel Stӧhr na 75. místě, Jakub Filip na 76. místě a Jan Stӧhr na 80. místě. Na to, že se jednalo o první start v Itálii, nebyl to výsledek špatný. Navíc bylo poznat, že závodníci jiných týmů mají za sebou více než jeden závodní den v letošním roce.

Gran Premio Palio del Recioto je sice závod o poznání mladší, ale neméně kvalitní. Vítězem se stal Caleb Ewan z Austrálie, na druhém místě se opět umístil Silvio Herklotz z Německa a na místě třetím stanul Luka Pibernik ze Slovinska. Z prostějovských závodníků tentokrát dokončil pouze Pavel Stӧhr, a to na 72. místě, což je trochu zklamáním. Jakub Filip odstoupil ze závodu ze zdravotních důvodů a Jirku Matouška s Honzou Stӧhrem odvolali přibližně pětadvacet kilometrů před cílem.

„Byla to tvrdá škola, v Itálii není nijak neobvyklé, že závodníci se třemi minutami ztráty jsou odvoláni, a tak není divu, že z více jak sto padesáti startujících dokončila slabá polovina. Je to, ale vynikající zkušenost a průprava do další části sezony,“ díval se na závody pozitivně trenér Michal Mráček starší.

Zdůraznil, že atmosféra závodů na Apeninském poloostrově je úžasná, byť se jednalo o závody třiadvacítek. „Diváci olemovali kopce a zaplnili cílovou rovinku. Takové závody dodávají závodníkům energii do další práce a připomenou, jak může být cyklistika atraktivním sportem,“ dodal Mráček.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...