Příjemnou noc, dnes je úterý 21.5.2024
svátek slaví Monika,
zítra Emil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE+VIDEO: Cyklisté jdou do boje! Prostějovský SKC se uplynulý čtvrtek odhalil, když byl oficiálně představen veřejnosti, médiím i svým partnerům. Stalo se tak v krásných prostorách Hotelu Plumlov za přítomnosti náměstka primátorky Statutárního města Prostějova Zdeňka Fišera, náměstka hejtmana Olomouckého kraje Františka Jury i čestného hosta, jímž nebyl nikdo menší než prezident Českého svazu cyklistiky Petr Marek. Těsně před polednem zde předseda klubu Petr Šrámek představil nové dresy, které byť poněkud ztmavly, tak i nadále zůstaly věrny tradiční modré a žluté. Jak dále vzešlo ve známost, závodníky bude v letošní sezóně oblékat společnost Atex, tradiční výrobce sportovního oblečení z Brna. Hlavní novinkou pro letošní sezónu jsou pak nová kola značky Pardus, a to jak na silnici, tak i na dráze. Pardus se stal současně i titulárním partnerem týmu, stejně jako společnost Tufo, která i nadále pokračuje v podpoře na nejvyšší úrovni. Z tohoto spojení nakonec vznikl oficiální název prostějovského cyklistického klubu, který pro sezónu 2018 zní: PARDUS - TUFO Prostějov. Večerník, jakožto mediální partner oddílu, u této slávy nemohl chybět!

Sportovní ředitelé a trenéři Michal Mráček s Tomášem Konečným představili ve čtvrtek 22. března osmičlenný tým závodníků, kdy z loňské sestavy SKC TUFO zůstali pouze Wojciech Pszczolarski a Luděk Lichnovský. „Oba patří již delší dobu k oporám týmu, a to jak na dráze, tak na silnici. I z tohoto důvodu zůstala právě tato dvojice páteří obměněného výběru,“ objasnil Tomáš Konečný.

Prvním novicem prostějovského klubu je Karel Hník. Závodník, který svou kariéru výborně rozjel v belgických cyklokrosových týmech, v Polsku nakoukl do světa profesionální silniční cyklistiky, aby se po loňské, výsledkově slabší sezóně, pokusil právě v Prostějově o restart kariéry. Především na silnici by tým měl posílit Mykyta Zubenko, zanedlouho třiadvacetiletý jezdec z Ukrajiny, který v mládežnickém věku působil i v TJ Uničov. Dále přichází čtveřice závodníků s rokem narození 1999, tedy cyklisté, které jsme ještě v loňském roce mohli vídat mezi juniory. Daniel Babor posílil Prostějov ověnčený titulem mistra světa i Evropy ze scratche a na své juniorské dráhové úspěchy by odchovanec TJ KOVO Praha chtěl navázat i v kategorii U23. Rychlostní předpoklady by však chtěl uplatnit i na silnici. Naopak především na silnici cítí svou šanci Karel Tyrpekl. Odchovanec chebské cyklistiky se v loňském roce předvedl druhým místem v silničním závodě na MČR v Žiaru nad Hronom. Mezi silnici a dráhu dělí své ambice Tomáš Bárta, který je odchovancem prostějovského týmu a na svém kontě má řadu juniorských úspěchů v obou cyklistických odvětvích, včetně 18. místa na ME v silničním závodě v dánském Herningu. Posledním nováčkem a zároveň osmým jezdcem prostějovské stáje se stal Marek Dolníček, který přichází z TJ Favorit Brno, a je rovněž dráhařem i silničářem.
Hlavní otěže silničního programu PARDUS - TUFO Prostějov budou tvořit závody kategorie UCI. „Již nyní disponujeme pozvánkami na závody první kategorie, například Okolo Maďarska, Bělehrad - Banja Luka, a dalšími podniky v Polsku,“ prozradil Michal Mráček. Prostějovský tým však nehodlá ani zanedbávat účast na Českém poháru na silnici, který započal již uplynulý víkend českou primaverou Velká Bíteš. „Bohatý bude i harmonogram na dráze, samozřejmostí je účast na vrcholných závodech na domácím velodromu, tedy Grand Prix ČSC a Grand Prix Prostějov - Memoriál Otmara Malečka. I letos se bude konat v měsíci srpnu, změnou je pouze posun na páteční a sobotní termín,“ přidal Mráček.
Předseda oddílu následně vyjádřil nejen své poděkování všem partnerům týmu, stejně jako statutárnímu městu Prostějov a Olomouckému kraji. „Nemalou měrou přispívají nejen na činnost klubu, ale též stále zvelebují zázemí klubu, včetně velodromu. I s jejich pomocí vstupujeme už do své šesté sezóny v kategorii kontinentálních týmů,“ vzkázal Petr Šrámek.


PŘEDSTAVUJEME TÝM PARDUS - TUFO PROSTĚJOV 2018

Daniel BABOR
narozen: 22. 10. 1999
národnost: Česká republika
předchozí klub: TJ KOVO Praha – Junior
specializace: dráha/silnice
úspěchy: 1. místo na MS scratch, 1. místo na ME scratch, 2. místo MEJ Edison (vše 2017), 1. místo na ME scratch, 2. místo na MSJ scratch (oba 2016), mnohonásobný mistr ČR v dráhových disciplínách.

Tomáš BÁRTA
narozen: 28. 4. 1999
národnost: Česká republika
předchozí klub: SKC TUFO Prostějov – junior
specializace: silnice/dráha
úspěchy: 17. místo na MEJ silnice (2017), několikanásobný medailista z MČR silnice/dráha.

Marek DOLNÍČEK
narozen: 7. 11. 1999
národnost: Česká republika
předchozí klub: TJ Favorit Brno – Junior
Specializace: silnice/dráha
úspěchy: medailista MČR

Karel HNÍK
narozen: 9. 8. 1991
národnost: Česká republika
předchozí klub: Topforex Lapierre
specializace: silnice
úspěchy: 4. místo na Czech Cycling Tour, 4. místo na Velothon Vales, 6. místo na V4 Polsko (vše 2016), 1. místo na Tour Alsace, 2. místo na Istrian Spring Trophy, 3. místo na Volta ao Alentejo, 4. místo na Troféu Joaquim Agostinho, 5. místo na Oberösterreichrundfahrt (2014), 2. místo na Puchar Karpackich Uzdrowisk (2013), mistr ČR silnice U23, 1. místo v soutěži vrchařů na Vota ao Alentejo (oba 2012), 3. místo na MS v cyklokrosu U23 (2011).

Luděk LICHNOVSKÝ
narozen: 9. 2. 1995
národnost: Česká republika
předchozí klub: SKC TUFO Prostějov
specializace: dráha/silnice
úspěchy: 2. místo na MČR silnice U23, 2. místo na GP ČSC omnium, 3. místo na SixDays Fiorenzuola (vše 2017), 1. místo na NCH Elite bodovací závod, 1. místo na GP Galychyna bodovací závod UCI CL1, 3. místo na ČSP U23 Popelín, 9. místo na Visegrad 4 Bicycle Race - GP Slovakia UCI 1.2 (vše 2016), 3. místo na ČSP U23 Blatná (2015), 4. místo na NCH Elite track-omnium (2014), 6. Místo celkově na ČSP.

Wojciech PSZCZOLARSKI
narozen: 26. 4. 1991
národnost: Polsko
předchozí klub: SKC TUFO Prostějov
specializace: dráha/silnice
úspěchy: 3. místo na MS bodovací závod, 3. místo na ME Edison (oba 2017), 1. místo na GP ČSC bodovací závod UCI CL2, 1. místo na GP ČSC madison UCI CL2, 2. místo na 500+1 kolo Brno na dráze, 2. místo na Přilba Moravy Brno na dráze, 3. místo na GP ČSC track scratch UCI CL2 (vše 2016), 1. místo na ME bodovací závod Grenchen, 1. místo na GP ČSC scratch UCI CL3, 3. místo na Přilba Moravy, 1. místo na NCH Edison (vše 2015), 5. místo na NCH Polsko TT U23, 3. místo na 500+1kolo Brno (2013), 1. místo na ME U23 bodovací závod Anadia, 2. místo na MS bodovací závod Cali (2012).

Karel TYRPEKL
narozen: 14. 8. 1999
národnost: Česká republika
předchozí klub: Profi Sport Cheb – Junior
specializace: silnice
úspěchy: 2. místo na MČR silnice (2017)

Mykyta ZUBENKO
narozen: 30. 3. 1995
národnost: Ukrajina
předchozí klub: ISD-Jorbi Continental Team (Ukrajina)
specializace: silnice

13 tym2018





  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...