Dobré dopoledne, dnes je úterý 21.5.2024
svátek slaví Monika,
zítra Emil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Závodníci týmu PARDUS TUFO Prostějov odcestovali koncem února na soustředění na ostrov Rhodos, které stejně jako v loňském roce okořenilo start na dvou závodech druhé kategorie UCI. Jednorázovka International Rhodes Grand Prix, závod o délce 190 km, který provedl peloton zvlněným terénem řeckého ostrova, znamenal hned pro čtyři závodníky prostějovského týmu první start v elitní kategorii po přestupu z juniorské kategorie. O premiéru šlo i v případě mladého mechanika Martina Šmídu, který tak navázal na rodinnou tradici.

Celý závod byl pod kontrolou italského ProContinentálního týmu Bardiani-CSF, který sjížděl pětičlennou skupinu uprchlíků a likvidoval individuální pokusy o únik před cílem, přesto se ale z vítězství radoval Matteo Moschetti (Polartec-Kometa). O vítězství v závodě se rozhodovalo v hromadném spurtu, skupina ale čítala pouze čtyřiačtyřicet závodníků, kteří se udrželi na čele přes horizont nejvyššího bodu závodu. V této skupině měl PARDUS TUFO Prostějov své čtyři zástupce. Tomáše Bártu, Karla Hníka, Karla Tyrpekla a Mykytu Zubenka, a právě Bárta si díky týmové pomoci svých kolegů dospurtoval pro pěkné jedenácté místo.
„Byl to první závod, nevěděli jsme, co od toho čekat. Snažili jsme se plnit úkoly, co jsme měli. Delší stoupání naši sestavu bohužel oslabilo, ale i tak jsme tam byli čtyři a celý závod jsme jeli dobře týmově. Hlavně Karel Tyrpekl mi ke konci hodně pomohl. V samotném závěru jsem se snažil vyvézt s nějakým silným týmem, abych měl co nejlepší pozici na sprint. První desítka byla blízko, dost mě to mrzí, ale své umístění hodnotím pozitivně. Byl to můj první elitní závod a navíc takto dlouhý. Myslím, že se nám vstup do sezóny povedl a ukázali jsme, že se s námi musí počítat,“ zhodnotil své vystoupení Tomáš Bárta.
„Se vstupem do sezóny jsem spokojený, bohužel nám jen těsně unikly první UCI body, ale i tak to byl slušný výkon. Zejména se mi líbil týmový projev závodníků. Na to, že tu startují čtyři prvoročáci, dobře spolupracovali. Cítím z nich nadšení a chuť bojovat o úspěchy,“ dodává k prvnímu startu svých svěřenců trenér Michal Mráček.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...