Příjemnou noc, dnes je úterý 21.5.2024
svátek slaví Monika,
zítra Emil
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V jižním Toskánsku, konkrétně v regionu Grosseto, se připravoval výrazně omlazený tým SKC PARDUS-TUFO Prostějov. Pod dohledem trenérů Tomáše Konečného a Michala Mráčka najížděli základní penzum kilometrů mladí nováčci týmu Tomáš Bárta, Karel Tyrpekl, Daniel Babor a Mykyta Zubenko, nová akvizice prostějovského týmu z Ukrajiny.

„Wojciech Pszczolarski měl individuální program, neboť absolvoval Kodaňské šestidenní, kde mimochodem obsadil čtvrté místo. Nyní se chystá na světový šampionát na dráze v Apeldoornu. Luděk Lichnovský je nemocný a zůstal doma, stejně jako Marek Dolníček, který onemocněl a ze soustředění odjel,“ prozradil exkluzivně pro Večerník přímo z Itálie Michal Mráček.
Zcela individuálně se pak připravuje Karel Hník. Asi nejzvučnější letošní posila prostějovského týmu najíždí kilometry ve Španělsku. Celé soustředění s prvním týmem absolvoval i kvartet juniorů - René Smékal, Maxmilián Müller, Lukáš Kolařík a Tomáš Konečný. Z Toskánska se elitní tým SKC PARDUS-TUFO vrátil předminulou sobotu. V domácím prostředí se však dlouho nezdržel a už tuto středu 28. února odlétá na Rhodos, kde ho čekají nejen najíždění tréninkových kilometrů, ale také první letošní závody jednorázovka International Rhode Grand Prix i etapák International Tour of Rhodes. „Oba jsou závody druhé kategorie UCI. Tým by měl být na Rhodu téměř kompletní, chybět bude pouze Vojta Pszczolarski, který již v té době bude startovat na dráhovém mistrovství světa v Apeldoornu,“ uvedl trenér Mráček.
Jak je na snímcích z Toskánska vidět, pro letošní rok došlo ke změně designu týmového oblečení, které v letošní sezóně bude dodávat tradiční výrobce sportovního oblečení – brněnská společnost ATEX sportswear. „Dresy trochu ztmavly, ale Honzovi Brychtovi, který podobu dresů navrhl, se velmi zdařile podařilo naplnit zadání v podobě změny designu při zachování tradičních barev modré a žluté,“ pousmál se spokojeně Michal Mráček.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...