Dobrý večer, dnes je sobota 18.5.2024
svátek slaví Nataša,
zítra Ivo
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Také ve třetím dílu domácí pohárové soutěže se některému z jezdců SKC TUFO Prostějov podařilo vystoupat na stupně vítězů. Na třetí a první místo Tomáše Koudely z úvodních dvou podniků navázal Petr Hampl, do elitní desítky se vměstnali ještě další dva členové žluto-modrého družstva a kontinentální stáj z Hané tak pokračuje v letošní silniční nadvládě.

Prioritou pro tým SKC TUFO Prostějov bylo při pětačtyřicátém ročníku závodu Mezinárodní trofej Rokycan uhájit žlutý trikot držený Tomášem Koudelou. I proto diktovali po většinu závodu tempo právě cyklisté oděni ve žluto-modrém.

Trať vedla po okruhu dlouhém jedenáct kilometrů, který museli účastníci absolvovat celkem patnáctkrát, a rozhodovalo se až v závěrečném spurtu. Přes veškerou aktivitu prostějovského týmu se ovšem z vítězství radoval Martin Bláha z Dukly Praha a pro zkušeného závodníka pražské Dukly znamenalo toto prvenství rovněž posun do čela průběžného pořadí celého Českého poháru.

Hned za úspěšným „obojživelníkem“ zdatně kombinujícím dráhu a silnici dospurtoval Tomáš Kalojíros z pořádajícího týmu AC Sparta Praha, třetí místo obsadil prostějovský Petr Hampl. Také on si výrazně polepšil, když se v průběžném hodnocení seriálu posunul rovněž na bronzový post. V elitní desítce se z prostějovského týmu umístili ještě devátý Matěj Zahálka a desátý Tomáš Koudela.

Právě kromě této dvojice startoval v Čechách zbytek týmu po náročném programu vyplněném dráhovým vystoupením na domácím velodromu či starty na zahraničních silničních závodech.

V průběžném pořadí poháru má vedoucí Martin Bláha 117 bodů, prostějovští Tomáš Koudela a Petr Hampl aktuálně posbírali 113 a 84 bodů. Mezi stájemi je situace taková, že vedoucí SKC TUFO Prostějov drží první místo s náskokem jednašedesáti bodů na druhou Příbram.

Ztráta „žluťáka“ mezi jezdci prostějovský tým mrzí, nicméně Tomáš Koudela a spol. budou moci téměř ihned odpovědět a vzít si lídrovský trikot zpět. V Náchodě se totiž jede další ze závodů Visegrad 4 Bicycle race, který je zařazen rovněž do Českého poháru.

Výsledky 45. ročníku závodu Mezinárodní trofej Rokycan:

1. Martin Bláha (Dukla Praha) 4:12:32, 2. Tomáš Kalojíros (Sparta Praha), 3. Petr Hampl (SKC TUFO Prostějov), 4. Jan Stöhr, 5. Marin Boubal (oba CK Příbram – Fany Gastro), 9. Matěj Zahálka, 10. Tomáš Koudela všichni stejný čas, 16. Lukáš Matula +1:50, 29. Luděk Lichnovský +9:40, Wojciech Pszczolarski, Daniel Chytil, Matěj Štibingr, Marek Šipoš, Tomáš Medek (všichni SKC TUFO Prostějov) nedokončili.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...