Příjemnou noc, dnes je neděle 19.5.2024
svátek slaví Ivo,
zítra Zbyšek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Velkou mezinárodní konkurenci včetně téměř kompletní polské reprezentace přilákala na prostějovský velodrom v pořadí druhá Grand Prix Českého svazu cyklistiky. A na domácím betonovém oválu se velice dařilo členům SKC TUFO Prostějov, kteří v elitní mužské kategorii opanovali bodovačku jednotlivců i dvojic a na stupně vítězů se prosadili rovněž ve scratchi a vylučovacím závodě.

„Přijeli velice kvalitní závodníci, i díky zahraničním jezdcům byla úroveň hodně vysoká. Měli jsme sice obavy z počasí a bylo poměrně chladno, ale nestěžujeme si, protože naštěstí nepršelo a podařilo se odjet kompletní program,“ liboval si ředitel Velké ceny a současně trenér prostějovských jezdců Michal Mráček. Dokonce se mu podařilo díky sloučení žen a juniorek do jedné skupiny odjet dvoudenní program s více než hodinovým předstihem, takže ve středu již kolem sedmé hodiny večerní bylo dobojováno. „Tlačili jsme na pilu, protože při pohledu na radar hrozilo zmoknutí. Navíc o týmovou stíhačku žen nebyl moc zájem, protože olympijská kvalifikace je už uzavřená, tak se to pokrátilo,“ upozornil.

A velkou spokojeností zářil i při pohledu na výsledkovou listinu. Jeho svěřencům se totiž v mládežnických a elitních kategoriích podařilo vyjet dohromady hned devět umístění na stupních vítězů. „Máme tu několik parádních výsledků. Například Wojta Pszczolarski vyhrál bodovačku i madison, to jsou prestižní a nesmírně atraktivní disciplíny, takže to bylo velice dobré. Je to jako ze snu, nyní jsme nejlepším týmem v Česku,“ pochvaloval si Mráček. Vedle těchto dvou triumfů byl ještě úřadující mistr Evropy třetí ve scratchi a jeho polský kolega Adrian Teklinski přidal vedle podílu na vítězném madisonu stříbro ve vylučovačce. K tomu byla mezi juniorkami Ema Cetkovská druhá v bodovačce a třetí ve scratchi, Václav Kočařík druhý v juniorském vylučovacím závodě a z Rakušanem Edelbauerem první v madisonu. Daniel Chytil po boku spolujezdců z Dukly Praha skončil v týmové stíhačce třetí.

Do budoucna zřejmě nastane změna názvu. Vzhledem k tomu, že nás cyklistický svaz příliš nepodpořil, tak zvažujeme variantu, že bychom měli jiného titulárního partnera,“ naznačil ředitel závodu.

Nadšen byl naopak z toho, jaké jezdecké obsazení se na Hané objevilo hned zkraje jara. „Poláci přijeli v plné náloži. Ve sprintu se kompletně kvalifikovali na olympiádu a patří k absolutní světové špičce. Máme s nimi nadstandardní vztahy, jejich dva elitní závodníci jsou přímo u nás, takže vždy přijedou. A jsem za to rád a vděčný, velice pozvedli úroveň. Platí to ale i pro další jezdce,“ usmíval se Michal Mráček.

Dráhové závody nyní pokračují mítinkem první kategorie v ukrajinském Lvově, kam se vydává trio Lichnovský, Spudil, Teklinski, začátkem června se uskuteční 500+1 kolo v Brně, v polovině července to bude dráhové mistrovství Evropy U23 v Itálii a v závěru srpna Memoriál Otmara Malečka.



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...