Dobrý večer, dnes je sobota 18.5.2024
svátek slaví Nataša,
zítra Ivo
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Již na svou čtvrtou sezónu v kategorii kontinentálních týmů se připravuje stáj SKC Tufo Prostějov. Před novým ročníkem doznala sestava řady změn, společně již stihla absolvovat soustředění v Karlově Studánce. Sestavu opustili Petr Lechner s Radovanem Doleželem, jimž se nepodařilo naplnit očekávání, jezdeckou kariéru pak zcela ukončili Viktor Vrážel s domácí ikonou Jakubem Filipem. Ten se nově přesouvá na pozici mládežnického kouče. To mimo jiné znamená, že došlo i k několika příchodům.

„Z týmu Puskinak.cz přišel Tomáš Medek. Je to rychlostně vybavený závodník, kterému nevadí ani středně kopcovitý terén, a při kvalitnějším závodním programu je zde stále předpoklad pro jeho výkonnostní růst. Další výraznou posilou je Petr Hampl, který přichází z Favoritu Brno. Je to bojovník, jakého jsme v týmu potřebovali. Výraznou posilou pro závěrečné spurty a do dráhových závodů je Adrian Tekliński, který do týmu přichází z polsko-ukrajinského Kolss BDC team. Má velké ambice stát se lídrem týmu v rovinatých závodech, kde se bude v závěru spurtovat. Velkou posilou je samozřejmě i v dráhových závodech,“ představil trenér Michal Mráček nové tváře s tím, že česká dvojice skončila v uplynulém ročníku Českého poháru mezi elitní desítkou a polský novic je úřadující bronzový medailista z nedávného mistrovství Evropy.
V týmu naopak zůstali Matěj Zahálka, Luděk Lichnovský, Marek Šipoš, Adam Kožušník, Lukáš Matula, Tomáš Koudela a Wojciech Pszczolarski. „Mezi dospělými se vhodné posílení týmu nehledalo lehce, v průběhu celé sezóny jsme spolu s trenéry Mráčkem a Konečným sledovali a diskutovali celou řadu závodníků, kteří by tým vhodně doplnili a posílili. A musím konstatovat, že až na jednoho závodníka se do týmu povedlo přivést všechny, které jsme chtěli, i udržet ty, o jejichž setrvání jsme měli zájem,“ potěšilo předsedu prostějovského oddílu Petra Šrámka.
Změny v SKC TUFO nastaly i mezi juniory. Trio Michal Mráček, Tomáš Konečný a Martin Cetkovský se rozhodlo pro následující cestu: „Vybrali jsme si Martina Spudila, Matěje Štibingra, a z našich odchovanců zůstává v týmu Daniel Chytil. Nově příchozí juniory jsme zvlášť pečlivě sledovali, zejména jejich výkonnost a přístup k cyklistice byly rozhodujícími měřítky,“ podotkl Šrámek. Spudil se prezentoval dobrými výkony na dráhovém mistrovství Evropy a startoval i na silničním mistrovství světa. Dan Chytil je nejlepším prostějovským juniorem, na evropském dráhovém šampionátu obsadil výborné desáté místo ve scratchi. „Do každé následující sezóny vstupujeme s vyššími cíli než do té předchozí. V té skončené se představy z větší části naplnit podařilo,“ potěšily Šrámka velké výsledky na silnici i na dráze.
A jaké jsou tedy ambice do roku 2016? „Jasným cílem je boj o vedoucí pozici mezi týmy v Českém poháru na silnici a v jednotlivých závodech získat maximum pódiových umístění. Především v kategorii Elite, ale i v dalších přidružených soutěžích, U23 a ‚nováček‘. Dále se na domácím silničním šampionátu reálně zapojit do bojů o medaile, především pak v kategorii U23. A v závodech mezinárodního kalendáře UCI navýšit bodový příspěvek do rankingu UCI Europe Tour,“ nezastírá vysoké ambice Michal Mráček. „Výše uvedené plány jsou ambiciózní, nicméně jezdecký kádr, vize a nasazení všech lidí v našem týmu má parametry k jejich naplnění. Pro dráhu platí více než silnici převzít vedoucí pozici v rámci domácího pelotonu a výrazně se prezentovat v zahraničních startech,“ upřesnil.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...