Dobré odpoledne, dnes je sobota 18.5.2024
svátek slaví Nataša,
zítra Ivo
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V pořadí šestnáctý ročník Memoriálu Otmara Malečka, který proběhne již tento čtvrtek a pátek, získal další hvězdu světového formátu. Vítězství ve sprintu a páté místo z keirinu přijede na prostějovský velodrom obhajovat Njisane Nicholas Phillip z Trinidadu a Tobaga! Na Hané se tak podruhé v řadě představí skvělý sprinter z Karibiku, mimo jiné čtvrtý muž sprintu z posledních olympijských her v Londýně. Návštěvníci se tak po oba dny stejně jako v loňském roce mají na co těšit. Záštitu nad celým kláním převzal každoroční příznivec Alois Mačák, první náměstek hejtmana Olomouckého kraje a prostějovský radní.

„Ještě minulý týden na tiskové konferenci jsme Njisaneho neměli potvrzeného, ale dnes (v pondělí 17. srpna - pozn. red.) přišel e-mail od jeho trenéra, že přiletí i letos. Je to skvělá zpráva, v loňském roce byl zcela jistě největší hvězdou prostějovské Grand Prix. Sprinter jeho kvalit a atraktivního pojetí závodění je snem každého pořadatele,“ jásal Michal Mráček, ředitel závodu.
Startovní listina dvoudenní akce stále ještě není uzavřená a je tak možné, že na poslední chvíli potvrdí svou účast i další špičkoví závodníci, kteří se zařadí po bok již zmíněného Středoameričana či takových jmen, jakými jsou Aaron Gate z Nového Zélandu, Tim Veldt z Nizozemska či Lucas Liss z Německa. Zúčastní se rovněž kompletní česká špička včetně sprinterů Dukly Brno, stíhačů Dukly Praha a jezdců domácí SKC TUFO Prostějov.
Na betonovém oválu v Kostelecké ulici se bude závodit ve čtvrtek 27. srpna od 13:00 hodin a v pátek 28. srpna od 11:00 hodin. První den se diváci mohou těšit především na sprint mužů, pevný kilometr jezdců do třiadvaceti let a úvodní tři disciplíny ženského i mužského omnia, o den později to bude druhá polovina omnia a k tomu keirin i týmový sprint mužů či mužský scratch. Očekávané finále pak obstará hlavní disciplína - bodovačka dvojic na 140 kol. Z představeného harmonogramu také vyplývá, že kromě jezdců elitní kategorie se alespoň jednoho závodu dočkají jezdci do třiadvaceti let a také juniorky s juniory, v plánu je i vložený závod pro handicapované. „Trošku jsme program, byť neradi, museli osekat. Konkrétně závody v mladších kategoriích žáků a kadetů, protože omnium samo o sobě je velice časově náročné, k tomu pojedeme sprint v plném vydání, je toho opravdu hodně
a s dětmi bychom se dostávali do obrovských časových pásem, kdy bychom brzy začínali a pozdě končili,“ upozornil šéf závodu Michal Mráček na změnu oproti dřívějším zvyklostem.
V každém případě čeká Prostějov velký svátek cyklistiky, u kterého by žádný z fanoušků neměl chybět. PROSTĚJOVSKÝ Večerník je jako už tradičně exkluzivním mediálním partnerem akce a připravuje pro vás obsáhlou reportáž, přímé rozhovory či ohlasy zainteresovaných, kompletní výsledkovou listinu, zajímavou fotogalerii i videosekvence. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...