Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 16.5.2024
svátek slaví Přemysl,
zítra Aneta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V polovině července se na oválu v Praze-Třebešíně uskutečnilo domácí mistrovství republiky v dráhové cyklistice mládeže. Prostějovští zástupci se na vrchol sezóny připravili na výbornou, většinu z nich mistráky zastihly ve výborné formě a projevilo se to i na dosažených výsledcích. Z pražské dráhy Na Třebešíně přivezli sedm zlatých, čtrnáct stříbrných a deset bronzových medailí, úroda lepší než ta v loňském roce v Plzni i nad očekávání trenéra Martina Cetkovského.

Mezi žáky naplnil ambice talentovaný Lukáš Kolařík, který v individuálních závodech vybojoval tři stříbra. A to ve stíhacím závodě na dva kilometry, bodovacím závodě a keirinu. Svou medailovou sbírku doplnil i o bronz ze scratche a dále byl ve stíhacím závodě družstev členem týmu, který obsadil druhé místo.

V kadetech se o medailový zisk pro prostějovské barvy zasadili Tomáš Bárta a Jakub Šťastný. Druhý jmenovaný prokázal své rychlostní dispozice, a ačkoliv se jedná o nováčka, který se pro dráhovou cyklistiku rozhodl teprve nedávno, získal bronzovou medaili v pevné pětistovce a společně s týmovým kolegou Tomášem Bártou a olomouckým Cinkem přidal stříbro v týmovém sprintu.

Bárta se kromě zmíněného týmového sprintu zaskvěl i druhým místem ve scratchi, třetím místem v keirinu a ve stíhacím závodě družstev se společně s prostějovským Milanem Kabrhelem, kyjovským Kostihou a olomouckým Cinkem umístil na druhém místě.

Zkrátka nepřišla ani prostějovská děvčata. Ve společné kategorii žákyň a kadetek se nejvíce dařilo Natálii Valuchové, která první stříbro získala už ve sprintu, následovalo zlato z týmového sprintu, které vybojovala společně s Emou Cetkovskou, dále obsadila druhé místo ve stíhacím závodě na dva kilometry, a k tomu se stala mistryní republiky ve scratchi.

Emě Cetkovské se na mistrácích nepodařilo zcela potkat s formou, i tak však nezůstala bez medaile. Mimo titulu mistryně republiky, který získala společně s Valuchovou v týmovém sprintu, získala ještě bronzy v bodovacím závodě a ve scratchi.

V juniorkách rozšířila bohatou sbírku SKC TUFO Prostějov Eva Planičková druhým místem v bodovacím závodě a společně s Kristýnou Mráčkovou ještě třetí pozicí ve stíhacím závodě družstev, kde je na kvarteto doplnily Kuchařová z Favoritu Brno a Kotalová z TJ Uničov.

Nejvíce se očekávalo od juniorů a ti vkládané naděje naplnili. Ačkoliv byla žluto-modrá sestava oslabena o Daniela Chytila, který v čase republikového šampionátu startoval na mistrovství Evropy v Aténách, i tak Prostějováci ukázali vysokou kvalitu a také výsledky.

Martin Šmída hned na úvod mistrovství vybojoval bronz ve sprintu, stejný kov pak bral i v keirinu. V týmovém sprintu z toho společně s týmovými kolegy Matyášem Strupkem a Jiřím Šánou byl kov nejcennější, stejně tak se urodilo ve stíhacím závodě družstev, tentokrát však v kvartetu s parťáky Strupkou a Václavem Kočaříkem, které doplnil plzeňský Křikava.

Václav Kočařík snad nejvíce ze všech překonal očekávání, když zvítězil v pevném kilometru, scratchi a v již zmíněných družstvech. Společně s dalším členem SKC TUFO Martinem Kubešem a olomouckým Brázdou pak ještě získal druhé místo v týmovém sprintu.

Jiří Šána obsadil druhé místo v pevném kilometru, zlatou medaili si na krk pověsil po týmovém sprintu. Matyáš Strupek bral zlato v obou zmíněných týmových disciplínách, k tomu také vybojoval výborné třetí místo v bodovacím závodě a druhé ve stíhacím závodě na tři kilometry.

Dobré výkony předvedli i další prostějovští závodníci. Ačkoliv třeba nedosáhli na kýžené pódium, pro mnohé z nich to bylo první mistrovství, mnohdy i jedny z prvních dráhových závodů. O to jsou jejich výkony cennější. Za všechny lze jmenovat kadetky Terezu Dosedělovou a Annu Bohatou, jež obsadily druhé místo ve stíhacím závodě družstev.

Za dlouhodobou podporu děkují cyklisté statutárnímu městu Prostějov, Olomouckému kraji i všem dalším partnerům.


Výsledky zástupců SKC TUFO Prostějov při Mistrovství České republiky mládeže 2015 na dráze:

Sprint:

Junioři: 3. Martin Šmída, 4. Jiří Šána, 12. Vilém Bajer. Ženy a juniorky: 8. Kristýna Mráčková. Kadeti: 4. Jakub Šťastný, 9. Milan Kabrhel. Žáci: 5. Lukáš Kolařík. Kadetky a žákyně: 2. Natálie Valuchová, 4. Anna Bohatá, 6. Tereza Dosedělová.

Sprint družstev:

Junioři: 1. Matyáš Strupek, Martin Šmída, Jiří Šána, 2. Václav Kočařík, Martin Kubeš, Michal Brázda (Mapei Merida Kaňkovský). Ženy a juniorky: 4. Kristýna Mráčková, Eva Planičková. Kadeti: 2. Tomáš Bárta, Jakub Šťastný, Jan Cink (Mapei Merida Kaňkovský), 5. Milan Kabrhel, Jakub Bernát, Vojtěch Kmínek (Mapei Merida Kaňkovský). Kadetky a žákyně: 1. Ema Cetkovská, Natálie Valuchová, 4. Tereza Dosedělová, Anna Bohatá.

1 km:

Junioři: 1. Václav Kočařík, 2. Jiří Šána, 9. Matyáš Strupek, 11. Martin Šmída, 15. Martin Kubeš, 17. Vilém Bajer, 18. Ondřej Línek.

500 m:

Ženy a juniorky: 8. Kristýna Mráčková. Kadeti: 3. Jakub Šťastný, 6. Tomáš Bárta. Žáci: 5. Lukáš Kolařík. Kadetky a žákyně: 4. Natálie Valuchová, 5. Ema Cetkovská, 9. Anna Bohatá.

Stíhací závod:

Junioři: 2. Matyáš Strupek, 3. Václav Kočařík, 6. Jiří Šána. Juniorky: 4. Eva Planičková. Kadeti: 6. Milan Kabrhel, 7. Tomáš Bárta, 15. Jakub Bernát. Žáci: 2. Lukáš Kolařík. Kadetky a žákyně: 2. Natálie Valuchová, 5. Ema Cetkovská, 7. Anna Bohatá, 8. Tereza Dosedělová.

Stíhačka družstev:

Junioři: 1. Jakub Křikava (Plzeň), Matyáš Strupek, Martin Šmída, Václav Kočařík, 4. Jan Šimek (Příbram), Vilém Bajer, Ondřej Línek, Martin Kubeš. Ženy a juniorky: 3. Veronika Kotalová (Uničov), Zuzana Kuchařová (Favorit Brno), Kristýna Mráčková, Eva Planičková. Kadeti: 2. Tomáš Bárta, Milan Kabrhel, Jan Cink (Mapei Merida Kaňkovský), 4. Jiří Luxík (Ostrov), Karel Kuba, Matěj Tvrz (oba Příbram), Jakub Bernát. Žáci: 2. Adam Křenek, Vojtěch Kadlec (oba Favorit Brno), Lukáš Kolařík, Adam Hofmeister (Plzeň). Kadetky a žákyně: 1. Barbora Džerengová (Dukla Praha), Ema Cetkovská, Natálie Valuchová, Hana Heřmanovská (Uničov), 2. Tereza Dosedělová, Anna Bohatá, Veronika Jandová (Favorit Brno).

Scratch:

Junioři: 1. Václav Kočařík, 8. Jiří Šána, 9. Martin Šmída, 13. Ondřej Línek, 14. Matyáš Strupek, 18. Martin Kubeš, Vilém Bajer nedokončil. Ženy a juniorky: 5. Kristýna Mráčková, 6. Eva Planičková. Kadeti: 2. Tomáš Bárta, 8. Milan Kabrhel, 18. Jakub Bernát, Jakub Šťastný nedokončil. Žáci: 3. Lukáš Kolařík. Kadetky a žákyně: 1. Natálie Valuchová, 3. Ema Cetkovská, 6. Anna Bohatá, Tereza Dosedělová nedokončila.

Keirin:

Junioři: 3. Martin Šmída, 4. Václav Kočařík, 8. Ondřej Línek. Juniorky: 4. Kristýna Mráčková. Kadeti: 3. Tomáš Bárta, 7. Jakub Šťastný. Žáci: 2. Lukáš Kolařík. Kadetky a žákyně: 5. Tereza Dosedělová, 7. Anna Bohatá.

Bodovací závod:

Junioři: 3. Tomáš Strupek, 5. Václav Kočařík, 10. Ondřej Línek, 15. Martin Šmída, Vilém Bajer a Martin Kubeš nedokončili. Juniorky: 2. Eva Planičková, 4. Kristýna Mráčková. Kadeti: 5. Tomáš Bárta, Jakub Šťastný a Milan Kabrhel nedokončili. Žáci: 2. Lukáš Kolařík. Kadetky a žákyně: 3. Ema Cetkovská, 6. Natálie Valuchová, 9. Anna Bohatá, 10. Tereza Dosedělová.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...