Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 16.5.2024
svátek slaví Přemysl,
zítra Aneta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Obrovským úspěchem prostějovských barev skončilo společné česko-slovenské mistrovství v silniční cyklistice. Hned v první den doputovala na Hanou bombastická zpráva, když se juniorka Eva Planičková stala vicemistryní republiky, několik dní nato navíc skončil Matěj Zahálka šestý
v závodě s hromadným startem jezdců do třiadvaceti let.

Planičková vybojovala v Žilině stříbrnou medaili v časovce jednotlivkyň, když po výborném výkonu nestačila jen na vítěznou Natálii Kerschbaummayrovou z Nowis teamu.
Závodnice týmu SKC TUFO Prostějov ztratila pouhé čtyři sekundy a mohla se tak radovat z druhého místa, zatímco bronz pro sebe získala Nikola Nosková z KC Kooperativa Jablonec nad Nisou.
Nositelka modro-žlutých barev tak ještě o jednu příčku vylepšila svůj loňský výsledek, kdy ve Slavkově u Brna obsadila třetí místo. Svěřenkyně trenéra Martina Cetkovského se na mistráky dobře připravovala, obecně prostějovští závodníci absolvovali dva týdny zpátky soustředění a ukazuje se, že se tréninkový model vyplatil.
První den startovali i junioři, kde SKC TUFO mělo zastoupení hned v šestici závodníků, hned tři z nich se vešli do nejlepší dvacítky. Nejlepší výkon podal Daniel Chytil, jenž obsadil ve společném pořadí osmé místo, slušného výsledku dosáhli i celkově dvanáctý Jiří Šána a sedmnáctý Matyáš Strupek.
V čistě českém souboji z toho byla sedmá, desátá a dvanáctá příčka.
Hromadný start vyšel v juniorské kategorii opět nejlépe Evě Planičkové, jež skončila desátá, tři pozice za ní dokončila Kristýna Mráčková. Matyáš Strupek, Václav Kočařík a Daniel Chytil se seřadili od osmnácté po dvanáctou pozici, Jiří Šána dojel na konci třetí desítky a Martin Kubeš otvíral tu čtvrtou.
V závěrečný den pak přišly na řadu souboje mužů Elite a do 23 let. Pro celkový titul si dojel hlavní favorit Peter Sagan, českým šampionem se stal Petr Vakoč. Z prostějovských jezdců byl v konkurenci účastníků letošní Tour de France Romana Kreuzigera, Leopolda Königa a Jana Bárty velice aktivní nakonec devatenáctý Tomáš Koudela, pět pozic za ním dokončil Petr Lechner.
Nejlépe si ale vedl Matěj Zahálka, jenž v celkovém pořadí Čechů i Slováků získal osmnáctou pozici a čistě mezi třiadvacítkáři z toho bylo dokonce šesté místo. Jen čtyři sekundy od zlata.

Výsledky Mistrovství České a Slovenské republiky v Žilině:
Hromadný závod, Elite: 1. Petr Vakoč (Etixx – Quick Step), 2. Leopold König (Team Sky), 3. Jiří Polnický (Whirlpool Author), 19. Tomáš Koudela, 24. Petr Lechner (oba SKC TUFO Prostějov).
Hromadný závod, U23: 1. František Sisr (Dukla Praha), 2. Josef Černý (Polkowice), 3. Daniel Turek (Cycling Academy p/b Sagan), 6. Matěj Zahálka, 15. Marek Šipoš, 21. Radovan Doležel (všichni SKC TUFO Prostějov).
Hromadný závod, junioři: 1. Michal Brázda, 2. Jakub Otruba (oba Mapei Merida Kaňkovský), 3. Matěj Štibingr (SPKOLO Loap Specialized), 18. Matyáš Strupek, 19. Václav Kočařík, 20. Daniel Chytil, 29. Jiří Šána, 31. Martin Kubeš (všichni SKC TUFO Prostějov).
Časovka, junioři: 1. Jakub Otruba, 2. Jiří Šorm (oba Mapei Merida Kaňkovský), 3. Lukáš Slavík (Loko Apache Trutnov), 7. Daniel Chytil, 9. Jiří Šána, 12. Matyáš Strupek, 23. Václav Kočařík, 24. Martin Šmída, 28. Martin Kubeš (všichni SKC TUFO Prostějov).
Hromadný závod, juniorky: 1. Nikola Nosková (KC Kooperativa Jablonec nad Nisou), 2. Jana Czeczinkarová (SRAM Mitas TREK), 3. Natálie Kerschbaummayrová (Nowis team), 10. Eva Planičková, 13. Kristýna Mráčková (obě SKC TUFO Prostějov).
Časovka, juniorky: 1. Natálie Kerschbaummayrová (Nowis team), 2. Eva Planičková (SKC TUFO Prostějov), 3. Nikola Nosková (KC Kooperativa Jablonec nad Nisou).

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...