Příjemnou noc, dnes je pátek 17.5.2024
svátek slaví Aneta,
zítra Nataša
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Minulou sobotu pokračoval Český pohár v silniční cyklistice FORCE Cup dalším dílem, a to závodem „Na kole regionem Kyjovského Slovácka“. Tento tradiční jarní podnik se tentokrát zahalil do nevlídného větrného, místy deštivého a hlavně chladného počasí. Na závodníky všech věkových kategorií čekal klasický okruh na trase Strážovice-Věteřov-Sobůlky, u mužů pak obohacen o slavnostní start na malebném náměstí v Kyjově.

Z prostějovských mládežníků se nejlépe zadařilo žačce Gabriele Bártové, která ve své kategorii obsadila druhé místo, dobrého výsledku dosáhla i Ema Cetkovská, jež byla čtvrtá mezi kadetkami. Za zmínku stojí i solidní umístění bratrů Daniela a Adama Polanských, kteří obsadili osmé a jedenácté místo.

V odpoledním závodě mužů se prezentoval tým SKC TUFO Prostějov v plné síle vyjma stále se zotavujícího Adama Kožušníka a Luďka Lichnovského, který byl s reprezentačním výběrem v Nizozemsku. Přes poměrně aktivní pojetí, kdy žluto-modré barvy především zásluhou kvarteta Zahálka, Koudela, Doležel, Šipoš byly hodně vidět, se nepodařilo mezi jednotlivci dosáhnout umístění v první desítce.

Nejlepšího výsledku dosáhl třináctý Matěj Zahálka, následoval ho Tomáš Koudela na patnáctém místě, a Radovan Doležel na devatenácté příčce. První dvacítku uzavřel Marek Šipoš, který si svým výkonem vybojoval „fialový“ dres pro nejlepšího nováčka, tedy závodníka startujícího jako muž „prvoročák“. Mezi stájemi se Prostějovu i tak opět podařilo vybojovat druhé místo a upevnit si tuto svou pozici v průběžném pořadí. (oš, jim)

Výsledky:

Muži: 1. Jiří Polnický (Whirlpool), 2. 2. Jan Hirt (Mix Mix Cyklotrenink.com), 3. Pavel Boudný (Česká spořitelna), 13. Matěj Zahálka, 15. Tomáš Koudela, 19. Radovan Doležel, 20. Marek Šipoš, 61. Petr Lechner, 62. Jakub Filip, 92. Wojciech Pszczolarski (všichni SKC TUFO Prostějov) nedokončil.

Ženy: 1. Trebaite Aušrine, 2. Sereikaite Vilija, 3. Edita Mazurevičiute (všechny El-eko Sport).

Junioři: 1. Jakub Otruba (Mapei Merida Kaňkovský), 2. Adrián Foltán (Žiar nad Hronom), 3. Michal Brázda (Mapei Merida Kaňkovský), 16. Matyáš Strupek, 18. Martin Kubeš, 26. Daniel Chytil, Martin Šmída, Ondřej Línek, Václav Kočařík (všichni SKC TUFO Prostějov) nedokončili.

Juniorky: 1. Nikola Nosková (Jablonec), 2. Denisa Mináriková-Švecová (Želeč), 3. Olivija Baleišyté (reprezentace Litvy), Eva Planičková a Kristýna Mráčková (obě SKC TUFO Prostějov) nedokončily.

Kadeti: 1. Daniel Babor (Kovo Praha), 2. Jan Cink (Mapei Merida Kaňkovský), 3. Ondřej Rybín (Dukla Praha), 8. Tomáš Bárta, Adam Strupek, Milan Kabrhel (všichni SKC TUFO Prostějov) nedokončili.

Kadetky: 1. Kamila Janů (Kutná Hora), 2. Lucia Michaličková (Žilina), 3. Markéta Hájková (Lanškroun), 4. Ema Cetkovská, 18. Tereza Dosedělová, Natálie Valuchová (všechny SKC TUFO Prostějov) nedokončila.

Starší žáci: 1. Matias Vacek, 2. Jakub Bouček (oba Příbram), 3. Jakub Ťoupalík (Tábor), 5. Lukáš Kolařík (SKC TUFO Prostějov).

Žákyně: 1. Veronika Jandová (Favorit Brno), 2. Gabriela Bártová (SKC TUFO Prostějov), 3. Sabina Džerengová (Dukla Praha).

Mladší žáci: 1. Tomáš Opět (Trnava), 2. Richard Kobr (Bítovská), 3. Martin Čepek (Terezín), 8. Daniel Polanský, 13. Adam Polanský (oba SKC TUFO Prostějov).

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...