Dobré odpoledne, dnes je sobota 4.5.2024
svátek slaví Květoslav,
zítra Klaudie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

08 box mladezVe dnech 13. až 15. února se mladí boxeři BC DTJ Prostějov představili na Mistrovství České republiky školní mládeže a kadetů v Mostě. Do kraje uhelných dolů vyrazilo z Prostějova pod vedením trenéra Martina Klíče pět borců. Nazpět se vrátili obohaceni o celkem tři cenné kovy – zlato, stříbro i bronz.


„Chci klukům poděkovat za jejich píli v přípravě a samozřejmě za jejich vzornou reprezentaci nejen oddílu a oblasti, ale taktéž našeho města Prostějova. Děkuji také všem sponzorům za jejich podporu a Petru Novotnému, který výchovu mládeže v našem oddíle postavil opět na nohy,“ radoval se spokojený mládežnický kouč BC DTJ Prostějov Martin Klíč.
Hned v pátek se ve vyřazovacích bojích o medaile rvali nejmladší talenti Adam Uhlík a Dominik Reiter. Adam se utkal ve váze do 30 kilogramů s domácím Štěpánkem z Mostu
a podlehl mu ve třetím kole technickým k.o.
„Štěpánek byl v této váze favoritem a potvrdil to v neděli, když se stal mistrem republiky. Adam sice boxoval dobře, ale o čtyřicet zápasů zkušenější Štěpánek mu nedal šanci,“ zhodnotil jeho vystoupení kouč Klíč.
Ve váze do 36 kilogramů se prostějovský Dominik Reiter utkal s Bradáčem z Jičína. Zápas byl vyrovnaný a Dominik ukázal, že výkonnostně stoupá stále vzhůru. Bohužel začal boxovat až od druhého kola a ztracené body už nedohnal.
„Výsledek 2:1 na body ve prospěch Bradáče rozhodl o tom, že první den turnaje nebyl zrovna úspěšný. Stále však zůstala v ohni tři želízka – Štěpán Sedlák, Adam Špičák a Pavel Ján,“ pokračoval Klíč ve svém ohlédnutí.
Druhý den turnaje se ve váze do 66 kilogramů utkal Štěpán Sedlák s Řezníčkem z Dukly Olomouc. Štěpán svého soupeře dobře znal, protože ho třikrát porazil na oblastní lize, výsledek měl být tedy jasný.
„Bohužel pod tíhou nervozity a povinnosti vyhrát Štěpán nedokázal, chyboval a nakonec prohrál na body. Bylo to pro mě zklamání, protože jsem Štěpána viděl až ve finále. Štěpán má srdce bojovníka ale chybí mu zkušenosti,“ litoval nenaplněných ambicí Klíč, byť alespoň malou útěchou byla bronzová medaile.
Ve druhém semifinále se ve váze do 75 kilogramů utkal Adam Špičák s Bulecou z Mostu. „Tento zápas byl jednoznačně v režii Adama a po technickém k.o. ve druhém kole jsme měli prvního finalistu,“ radoval se prostějovský kouč. Tím druhým byl ve váze nad 80 kilogramů Pavel Ján. Ten postoupil volným losem až do finále jakožto nejzkušenější z trojice boxerů v této váze, která nebývá v kategorii mládeže a kadetů nikdy zcela obsazena.
Adam Špičák bohužel neobhájil loňského mistra republiky, prohrál s ústeckým Kroupou ve finále 2:1 na body a získal stříbro. To Pavel Ján se ve finále utkal s ostravským Kloskem, který mu byl vyrovnaným soupeřem. „Pavel zabojoval, dal do zápasu všechno a zkušenostmi dokázal zvrátit průběh zápasu ve svůj prospěch. Mládežnický oddíl BC DTJ Prostějov tak má dalšího mistra České republiky ve své sbírce,“ užíval si zlatého úspěchu Martin Klíč.
A radost z výsledků měl i starosta celé DTJ a trenér „áčka“ Petr Novotný. „Snažíme se kvalitně pracovat s mládeží, abychom si postupně vychovali borce pro interligu, a gratuluji klukům i Martinu Klíčovi, jakých úspěchů se jim podařilo dosáhnout,“ sdělil spokojeným hlasem.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...