Dobrý večer, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

46 box_05Spoustu zápasových povinností a poměrně málo času na odpočinek mají v současné době prostějovští boxeři. Předminulý víkend se v domácí sokolovně dočkali vysoké výhry nad polskými Gliwicemi a již tuto sobotu se představí na půdě zatím neporažené Nitry. Dlouhodobě nejlepší slovenský oddíl začal mezinárodní soutěž výhrou v Polsku a ve druhém kole měl volno, v domácí soutěži navíc bez boje kontumačně vyhrál nad Dubnicí. Mohl se tak plně věnovat přípravě na souboj slovenského a českého mistra.

 „Dá se předpokládat, že proti nám postaví to nejsilnější a představí se jejich stabilní opory. To znamená v šestapadesátce Viliam Tanko, v šedesátce Michal Zátorský, dále Zsolt Osadan, Tomáš Zold, Henrich Bagin, Matúš Strnisko, Sandro Dirnfeld a v supertěžké váze Štefan Sliž,“ vyjmenoval trenér BC DTJ Prostějov Petr Novotný zvučnou soupisku protivníka.

Dobře si tak uvědomuje, že jeho svěřence nečeká nic jednoduchého, s poraženeckou náladou ovšem na západní Slovensko zdaleka nejede. „Stojí proti nám sice slovenské jedničky a reprezentanti, kteří získali čtyři medaile na mistrovství Evropské unie, navíc boxujeme venku, uděláme ale vše pro to, aby se neopakoval zápas v Praze, kde nás zařízl rozhodčí,“ sdělil odhodlaně.

I proto vypravuje oddíl BC DTJ Prostějov fanouškovský autobus. „Trochu jsme posunuli odjezd, je v sobotu 22. listopadu již v devět hodin, abychom už v jednu odpoledne mohli udělat vážení, samotný duel začne v sedmnáct hodin,“ představil program a poděkoval za podporu a spolupráci Olomouckému kraji, městu Prostějov a dalším sponzorům.

Oba týmy se v tomto roce již dvakrát utkaly, vždy se ale jednalo jen o přátelské střetnutí pro vyplnění extraligového volna. A vždy se z výhry radovali domácí borci. „Je to velice očekávaný zápas, přijede se na něj podívat hodně lidí. Pro nás je to navíc poslední letošní vystoupení, protože ve čtvrtém interligovém kole, které se uskuteční v sobotu šestého prosince, máme volno,“ upozornil.

Pro třetí kolo mezinárodní kolektivní soutěže už bude mít k dispozici kompletní kádr, po zranění z republikového šampionátu se totiž vrací Hamo Aperjan, jehož naposledy nahradil Erik Teplý. „Zkusil si to, je nadějný, ale soupeř byl zkušenostmi jinde. Neúčastnil se mistrovství republiky, tak jsme ho neměli možnost vidět na vlastní oči, předtím ale prohrál 1:2 s Viktorem Agateljanem, jenž patří ke špičce, takže si myslím, že to byla dobrá volba. Začal útoky z dálky, pak mu ale došla kondice a už to nešlo,“ hodnotil výkon kmenového boxera Třeboně.

Nejvytíženější je v poslední době Daniel Táborský, jemuž se nyní za sebe naskládaly interligové, extraligové, turnajové i galavečerové povinnosti. „Trochu mě to mrzí, je už trochu přeboxovaný. A pro psychiku je hodně náročné jít z jednoho zápasu do druhého. Není to ideální a o to větší pozor si musí dát na zranění, nemá totiž čas si oddechnout,“ utrousil Novotný.

Nabízí se tak nasazení někdejšího člena prostějovských Jestřábů Tomáše Ivachova, jenž bral na mistrovství republiky bronz. „Je to varianta, v tomto termínu by ale měl absolvovat zápas se zhruba stejně zkušeným soupeřem. Potřebuje těžké zápasy, ale je důležité, aby přicházely postupně,“ neuvažuje prostějovský kouč o dalším zásahu do sestavy, nevyžádá-li si to situace.

Naopak Maďar Bernard Ištván se v nadlimitní váze zápasy stále baví, což dokázal i v Prostějově, kde si za necelá dvě kola poradil s někdejším členem DTJ. Nyní ho čeká atraktivní souboj se Štefanem Sližem. „Už se u nás několikrát ukázal, má velký úder. Ištván má ale svou taktiku založenou na provokování soupeře a očekávání, že ho strhne a udolá. Je to takový šoumen s nezvyklým stylem na amatérský box, toto se vidí spíše v profi ringu,“ těší se na velkou podívanou.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...