Příjemnou noc, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

01 16_box_LOGOO velikonočním víkendu obhájili prostějovští boxeři v hlavním městě České republiky extraligový titul a již tento pátek se představí svým fanouškům ve Společenském domě. Na programu totiž bude odvetné přátelské utkání mezi českým a slovenským mistrem, při němž se staronoví vítězové nejvyšší tuzemské soutěže dočkají slavnostního předávání zlatých medailí. Pro příští sezónu pak plánují vstup do mezinárodní soutěže.

V Praze bylo vše jasné již po pěti hmotnostních kategoriích, neboť borcům BC DTJ Prostějov stačilo vyhrát tři dílčí souboje, aby se nemuseli ohlížet na závěrečný duel mezi Prahou a Dubnicí. A potřebné body velice brzy získali Hamo Aperjan, Miroslav Šerban a Vladimír Lengál. Pak se již mohli radovat. A jak napovídá konečný výsledek 12:4, jejich mise dopadla až nad očekávání úspěšně...
„Divil jsem se a byl příjemně překvapen. Zejména jsme nechtěli nic podcenit a byla to z naší strany dobře odvedená práce, navíc se nikomu nic nestalo. Všichni jsme měli radost, že jsme to dokázali, ale soustředil jsem se na jednotlivé zápasy a euforie naplno vypukne až doma s Nitrou,“ těší se hlavní kouč a starosta celé Dělnické tělovýchovné jednoty Petr Novotný na zápasové rozloučení se sezonou a společnou oslavu s oddílovými příznivci.

Prostějov tak obhájil zlato ze sezony 2012/2013 a navázal i na stejně blyštivý výsledek z ročníku 2010/2011. „Svědčí to o tom, že se v Prostějově dělá kvalitní box. Máme zde potřebnou podporu a zázemí, opětovně musím vyzdvihnout Olomoucký kraj, Statutární město Prostějov i ostatní naše partnery,“ vzkázal Novotný, který vyzdvihl výkony všech svých svěřenců. Přesto jej lehce mrzelo, že se nepodařilo zvítězit i Norbertu Kaluczovi a Robertu Bilíkovi. „U nás to bylo s Prahou vyrovnané a dokázali jsme využít domácího prostředí, venku jsem takový výsledek nečekal. Praha boxovala dobře, my jsme ale byli velice dobře připraveni,“ hledal rozdíl mezi oběma kluby.
Novotnému se tak hned v prvním roce od ukončení kariéry podařilo navázat na aktivní sportovní kariéru ověnčenou spoustou prvenství. „Je to velký úspěch i pro mě osobně. Snažím se na sobě stále pracovat a vážím si podpory i trpělivosti své rodiny. Jako boxer jsem se mohl soustředit jen na sebe, teď je to časově náročnější i zodpovědnější, obnáší to mnohem více zařizování a funkcionářské práce,“ porovnával.
Bývalý reprezentant by rád dosáhl toho, aby se prostějovský box udržel na vrcholu stabilně a v pozitivním duchu byl vidět i slyšet. „Nejsme jen mužský oddíl, máme také juniory a nově i přípravku. U ní nám jde o všeobecný fyzický rozvoj a všestrannost, vše formou hry. Důležitá je koordinace a nic neuspěchat. Juniory se snažíme rozdělit do výkonnostních tříd. Je to ale dřina a spousta odříkání, málokdo u boxu vydrží,“ upozornil.


Páteční střetnutí s Nitrou začíná v 17.00 hodin a program zahájí vystoupení Taneční školy Hubený, poté se uskuteční boxerský předzápas a nástup družstev spojený se slavnostním dekorováním zlatých hochů. Následovat bude první část zápasů a přestávku opět vyplní Taneční škola Hubený, kickboxový zápas i exhibice mezi Petrem Novotným a Jiřím Sklenářem. Na řadu pak přijde druhá část soutěžních zápasů.
„Myslím si, že se diváci mají na co těšit. Upustili jsme sice od živé kapely a o hudbu se bude starat místní dýdžej, přičemž i další program bude atraktivní. Třešničkou bude moje exhibice, což je pro mě velká výzva. Pokusíme se předvést to nejlepší a pobavit fanoušky. Moje váha sice už šla trochu nahoru, ale stále trénuji a běhám,“ pousmál se několikanásobný mistr republiky a vítěz extraligy v roli hráče i trenéra.
Tímto duelem prakticky skončí sezona a nastane čas volna, poté přijde na řadu příprava na novou sezonu a pravděpodobně i jinou soutěž! „Svaz jedná o mezinárodní extralize, které by se účastnily kluby z České republiky, Slovenska a Polska. Od nás by to byl Prostějov a Praha, ze Slovenska Nitra s Dubnicí, z Polska možná Rybnik. Bude to sice nákladnější, ale i atraktivnější a věřím, že asociace bude kluby podporovat,“ věří Petr Novotný, že se záměr podaří zrealizovat a nenastane tak situace z posledních let, kdy vždy alespoň jeden klub sezonu nedokončil.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...