Dobré odpoledne, dnes je středa 26.6.2024
svátek slaví Adriana,
zítra Ladislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

43 box 01Už jen několik dní zbývá do boxerského galavečeru v prostějovském Společenském domě, jenž spojí dohromady kulturní i sportovní program. Stane se tak v sobotu od sedmnácti hodin, kdy dostanou prostor hudební skupiny Sauria, ATD, Faith No More Tribute, doprovodné boxerské duely, ale zejména utkání druhého extraligového kola mezi BC DTJ Prostějov a vyzyvatelem BC BigBoard Praha.


„Soupeře máme dobře zmapovaného, výhoda domácího prostředí je na naší straně a věřím, že nás fanoušci poženou za dvěma body. Mohli by přijít i ti, kteří normálně na box nechodí a těším se, že bude velice dobrá atmosféra,“ připomněl hlavní kouč domácích Petr Novotný nejen hudební vystoupení, ale i přítmí a speciální osvětlení.
Uplynulý týden strávil se svými svěřenci sparingovými duely a laděním sestavy, na Prahu chystá to nejsilnější a v tréninku již může počítat i s Jakubem Bambuchem, jenž úvodní kolo vynechal kvůli zlomené ruce.
„Některé váhy jsou jasné, nastoupí tradiční opory jako Hamo Aperjan či Miroslav Šerban. Z mistrovství světa se již také vrátil Robert Bilík a také Maďaři Norbert Kalucza s Istvánem Bernáthem. Snad budou všichni o.k., počítám s nimi,“ odtajnil několik jmen Novotný.
Na nedávném světovém šampionátu v Almaty došel nejdále posledně jmenovaný Bernáth, ve váze nad jednadevadesát kilogramů ho zastavil až domácí Ivan Dychko Kazach, jenž ho nepustil mezi nejlepších osm. Při své české premiéře vyhrál technickým k.o. a Novotný
s ním počítá i nyní.
„Definitivní sestavu ale budu tajit až do posledního okamžiku, nepřítel nikdy nespí. Jsem se všemi v kontaktu a hlavní je, aby byli v pořádku,“ nechtěl prostějovský kouč více prozradit.
A nechystá bývalý úspěšný boxer jedno překvapení v roli svého návratu do ringu v podobě aktivního sportovce? „Není to jen tak. Zkušenosti sice mám, trénink už ale není takový. Navíc se boxuje bez helmy, takže to raději přenechám jiným. Končil jsem na vrcholu, takže
o tom neuvažuji, ale tlaky, abych do ringu vlezl, tu jsou,“ potvrdil, že ho někteří přesvědčují, aby se o dva body v hmotnosti do jednadevadesáti kilogramů postaral právě on.
Do utkání tak pravděpodobně zasáhne pouze jako trenér a na zteč pošle jinou osmičku zástupců. Zatímco vlastní sestavu si nechává pro sebe, v případě Prahy má de facto jasno.
V nejslabší váze do šestapadesáti kilogramů očekává nasazení Erika Hulieva. „Je hodně zkušený, Kaluczu porazil doma i venku, jsou to asi jisté body pro ně,“ přemítal Novotný.
O čtyři kilogramy výš očekává Štěpána Pitru, jenž na úvod s Plzní vyhrál bez boje. „Hamo s ním boxoval na republice a bylo to jednoznačné, je to ale mladý boxer a může překvapit,“ věří naopak ve dva body ve prospěch svého svěřence.
Po nich patrně vstoupí do ringu Miroslav Šerban s Erikem Aloyanem. „Erik je mladý kluk, který se nebojí a rve, Míra je ale v dobré formě,“ netají se Novotný očekáváním výhry.
V posledním duelu před pauzou se prostějovským fanouškům představí Patrik Kliment, ještě na jaře místní rohovník. „Patrik je na tom velice dobře. Dokáže být nepříjemný a nebojí se,“ varuje domácí kouč před podceněním.
Po plánovaném vloženém utkání a několikaminutové přestávce se proti zástupci prostějovského BC DTJ pravděpodobně postaví Michal Vodárek. „U nás je dlouho neporažený, Emil se ale hecne, předvede perfektní výkon a bude mít na výhru,“ přeje si.
V závěrečných třech váhách očekává na straně soupeře jména David Hunanyan, David Hošek a Vladimír Průša. „Hunanyan je našlapaný a fanoušci si na něj určitě ještě pamatují, Hošek na tom není technicky tak dobře, Průša bude hodně nebezpečný,“ očekává velmi vyrovnané duely s těsným výsledkem, ale také vydařenou oslavu posledního titulu a další stmelení party. Prostějovští boxeři totiž s podporou města Prostějov i Olomouckého kraje opět pomýšlejí na zlaté medaile.

43 box 02

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...