Dobrý večer, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Těsným vítězstvím 10:6 nad Plzní nedávno vykročili boxeři BC DTJ Prostějov ke splnění jasného cíle pro aktuální sezónu: znovu vyhrát extraligu družstev mužů ČR! Další krok na této cestě napříč ročníkem 2020/21 teď pojedou udělat do Děčína, kde je čeká zápas 2. kola nejvyšší české soutěže. Důležitý mač propukne v neděli 4. října od 14.00 hodin.

Právě se Severočechy bojovali Hanáci o mistrovský titul už loni, než minulou sezónu předčasně utnul koronavirus. Momentálně to však vypadá, že Armex není v takové pohodě jako dřív, neboť ke střetnutí úvodního extraligového dějství do Ústí nad Labem přicestoval v nekompletní sestavě a s odřenýma ušima vydřel aspoň remízu 8:8.
„Nemám z toho dobrý pocit, protože Děčín vystupuje jako adept na zlato a potom hned v prvním utkání neobsadí dvě váhové kategorie. Nevím, jaké měli problémy, ale je mi ze současného přetrvávajícího stavu boxerského sportu v České republice smutno. My v Prostějově se snažíme postupnými kroky leccos zlepšit, bohužel odezva z jiných oddílů je často chabá,“ posteskl si šéftrenér BC DTJ Petr Novotný.
Na dnešní podvečer svolal do prostějovské boxárny v Krasické ulici už druhé extraligové sparingy, jež budou kvalitní přípravou právě na nadcházející bitvu v polabském městě. „Uvidíme, kteří kluci na sparingy dorazí a v jakém stavu. Otestujeme jejich formu i zdravotní stav, na základě získaných informací pak určím sestavu pro děčínský zápas,“ prozradil Novotný.
V ringu na severu Čech půjde o střet dvou spolufavoritů elitní týmové soutěže naší země. „Záleží však, jak k tomu soupeř přistoupí. My každopádně chceme postavit co nejsilnější mančaft, byť třeba zase i trochu omlazený. A rozhodně půjdeme tvrdě za vítězstvím, po kterém toužíme pokaždé,“ zdůraznil Novotný, podle jehož názoru se do boje o prvenství rozhodně zapojí slovenský nováček. „Dubnica nad Váhom bude určitě silná, do české extraligy by měla vnést víc kvality.“

EXTRALIGA DRUŽSTEV MUŽŮ V BOXU ČR 2020/21

1. kolo: BC DTJ Prostějov – Pablo Boxing Plzeň 10:6, SKP Sever Ústí nad Labem – Armex Děčín 8:8.
2. kolo, 3. a 4. října: Armex Děčín – BC DTJ Prostějov (neděle 4. 10., 14.00 hodin), Box Team Dubnica nad Váhom – SKP Sever Ústí nad Labem.
3. kolo, 17. a 18. října: BC DTJ Prostějov – Box Team Dubnica nad Váhom, Pablo Boxing Plzeň – Armex Děčín.
4. kolo, 21. a 22. listopadu: SKP Sever Ústí nad Labem – BC DTJ Prostějov, Box Team Dubnica nad Váhom – Pablo Boxing Plzeň.
5. kolo, 5. a 6. prosince: Pablo Boxing Plzeň – SKP Sever Ústí nad Labem, Armex Děčín – Box Team Dubnica nad Váhom.
Poznámka: Odvety budou následovat v novém kalendářním roce, zápasové termíny se teprve stanoví.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...