Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Místo působení v extralize družstev ČR, jejíž aktuální ročník vynechávají, se boxeři BC DTJ Prostějov vrhli během první poloviny tohoto roku do jiné soutěže – Moravskoslezské ligy mužů 2019. Před nedávnem remízově zvládli svůj zápasový start v polských Gliwicích, aby v sobotu večer podstoupili i premiéru na vlastní půdě. Ta však výsledkově úspěšná nebyla, ve Společenském domě podlehli celku Muay Thai Opava 4:6.

Oba kolektivy přitom složily své sestavy z celých oblastí: domácí Jihomoravské a hosté Severomoravské. „Moravskoslezská liga je určena spíš mladším rohovníkům, kteří zatím nemají tolik zápasových zkušeností a potřebují je získávat. Proto vedle oblastních soutěží mohou nastupovat i do těchto ligových bojů, které jsou k jejich vyboxování naprosto ideální,“ připomněl hlavní cíl MSL šéftrenér BC Petr Novotný.
K dispozici měl proti sokovi zastřešenému slezským oddílem borce z Brna, Kroměříže a také jednoho prostějovského odchovance Pavla Jána. Místo šesti váhových kategorií se přitom uskutečnilo pouze pět. „Jednu váhu jsme po vzájemné domluvě neobsadili my ani soupeř, protože zrovna nebyli k dispozici vhodní borci,“ vysvětlil Novotný.
Vzápětí ještě zopakoval jedno důležité poslání soutěže odehrávající se ve východní části naší republiky. „Podstatné je, aby v rámci možností proti sobě nastupovali mladší boxeři s podobnou výkonností. Jednoznačné souboje ve prospěch jednoho či druhého nikomu moc nedají, posouvat se výkonnostně dál nejlépe lze z vyrovnaných bitev,“ zdůraznil prostějovský kouč.
Jeho svěřenci v sobotním večeru skvěle začali. Tomáš Veselý jasně předčil Petra Hanuše a Milan Ganoška přebojoval Dominika Mozlera, čímž Jihomoravská oblast pod hlavičkou DTJ slibně vedla už 4:0. Potom však došlo k dokonalému obratu.
Ve třech velice dramatických střetech Pavel Zajíc podlehl Janu Bezouškovi, Pavel Ján Danielu Mikušťákovi a Michal Zezulka Miroslavu Svrčkovi – ve všech třech případech těsně 1:2 na body. Tím pádem museli hostitelé skousnout konečnou porážku a z výsledku 4:6 se radovali Severomoravané.
„Výsledky v téhle soutěži nejsou tak hrozně důležité, ale samozřejmě nás prohra doma mrzí. Ve vlastním ringu vždycky chcete zvítězit, proto měli kluci velkou motivaci. Bohužel to o kousek nevyšlo, což je sice škoda, na druhou stranu vidím jako důležitější jinou věc: že takový zápas na slušné úrovni proběhl a kromě jednoho utkání měl zmíněnou vyrovnanost,“ našel Novotný stěžejní pozitivum. „Taky mám radost, že si cestu do hlediště našlo dost věrných příznivců boxu, kteří chlapcům vytvořili důstojnou kulisu a dobrou atmosféru. Všem, kteří se na vydařeném večeru podíleli, chci moc poděkovat, stejně jako našim partnerům v čele s městem Prostějov a Olomouckým krajem. Bez jejich podpory bychom se neobešli,“ doplnil Petr Novotný.
V průběžné tabulce MSL klesl Prostějov na poslední třetí místo, ovšem ještě není všem dnům konec. „Už se těšíme na Gliwice,“ vyhlásil bojovně lodivod détéjéčka.


JAK PROBÍHALY JEDNOTLIVÉ DUELY

Do 69 kg: Tomáš Veselý – Petr Hanuš 2:0 (vzdáním ve 2. kole)
Pohled Večerníku: Domácí borec začal mnohem aktivněji, poměrně snadno překonával špatný kryt protivníka. Ten byl hned v prvním kole počítán a ve druhém po tvrdém úderu znova, načež přilétl do ringu z modrého rohu ručník.
Hodnocení trenéra Petra Novotného: „Méně zkušený soupeř se sice sympaticky snažil a bojoval, ale na ostřílenějšího i dobře boxujícího Toma neměl. Převaha byla velká, po dvou počítáních to hostující trenéři rozumně vzdali.“

Do 75 kg: Milan Ganoška – Dominik Mozler 2:0 (na body 3:0)
Pohled Večerníku: Také v tomto utkání byla od úvodu znát převaha domácího rohovníka, jenž se lépe pohyboval a měl víc zásahů. Soupeř spoléhal na výpady z krytu, souboj postupně vyrovnal. A ve třetím dějství ještě víc přitlačil, na druhou stranu dostával hodně na spodek. Vznikla tak docela tvrdá přestřelka.
Hodnocení trenéra Petra Novotného: „Tohle byl naprosto vyrovnaný zápas. Oba borci jsou tvrdí, Opavák prokázal velkou houževnatost a Milanovi dokázal hodně vzdorovat. Rozhodlo až jeho poranění ruky v posledním kole, pak do toho nemohl tolik jít a rozhodčí dali vítězství domácímu.“

Do 81 kg: Pavel Zajíc – Jan Bezoušek 0:2 (na body 1:2)
Pohled Večerníku: Rovnocenná bitva, spíš opatrná a technicky ne tolik vyspělá. O něco lepší nástup hostujícího muže s lepším pohybem eliminoval bijec DTJ tlakem ve druhém kole, víc psalo jeho silové pojetí. Soupeř se však z několika tvrdých ran otřepal a v oboustranně otevřeném závěru rozhodl lepším finišem.
Hodnocení trenéra Petra Novotného: „Pavel toho nemá ještě tolik odboxovaného, soupeř je o dost zkušenější. Přesto mohli fanoušci vidět další vyrovnané utkání, kde měl Bezoušek trochu navrch ve dvou kolech ze tří, a proto se sudí těsně přiklonili k němu. Náš borec se ale neměl za co stydět, bojoval na maximum.“

Do 91 kg: Pavel Ján – Daniel Mikušťák 0:2 (na body 1:2)
Pohled Večerníku: Hodně živý mač poněkud sráželo vzájemné držení, především ze strany Severomoravana. Prostějovskému vyslanci se proti jeho zvláštnímu stylu moc nedařilo, nemohl se pořádně prosadit. Teprve dobrým nástupem do posledního dějství dostal soka pod tlak, nicméně ten se brzy vzpamatoval a nakonec vydřel těsnou výhru.
Hodnocení trenéra Petra Novotného: „Oba kluci už proti sobě nedávno nastoupili. Mikušťák není žádný extra boxer, ale je nepříjemný svým pojetím, se kterým si Pavel nevěděl rady. Něco jsme mu i během zápasu říkali, on si však nedal moc poradit a dál jel to svoje, což na soupeře neplatilo. Utkání prostě Pavlovi příliš nesedlo, zaslouženě podlehl. Z takové porážky je třeba se poučit.“

Nad 91 kg: Michal Zezulka – Miroslav Svrček 0:2 (na body 1:2)
Pohled Večerníku: Pěkný, tvrdý a technicky vyspělý box. Domácí supr se lépe hýbal, z odstupu dokázal častěji zasahovat, dobře mu pracovala přední ruka. Leč ve druhém kole rival kontroval, střetnutí se vyrovnalo. Následně fandy rozpumpovala pořádná bitka až do úplného konce, kterou arbitři o chlup přiřkli Slezanovi.
Hodnocení trenéra Petra Novotného: „Věděli jsme, že Svrček je hodně tvrdý chlap. Michal se mu ale ve všem vyrovnal a sváděl s ním rovnocenný boj. Podle mého názoru rozhodlo veřejné napomínání za opakovaně vypadlý chránič úst, protože jinak náš borec určitě nebyl v ničem horší.“

BOX
Moravskoslezská liga družstev mužů 2019 – 2. kolo
BC DTJ Prostějov – Muay Thai Opava 4:6
Jednotlivé výsledky: do 69 kg Tomáš Veselý – Petr Hanuš 2:0 (vzdáním ve 2. kole), do 75 kg Milan Ganoška – Dominik Mozler 2:0 (na body 3:0), do 81 kg Pavel Zajíc – Jan Bezoušek 0:2 (na body 1:2), do 91 kg Pavel Ján – Daniel Mikušťák 0:2 (na body 1:2), nad 91 kg Michal Zezulka – Miroslav Svrček 0:2 (na body 1:2).
Rozhodčí: Plíva, Duraj, Buchar, Kraus.
Diváci: 300.

MSL družstev mužů 2019 – tabulka po 2. kole
1. Opava 1 0 0 6:4 2
2. Gliwice 0 1 0 6:6 1
3. Prostějov 0 1 1 10:12 1

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...